xfire: marwoj Helped: 8 times Age: 31 Joined: 27 Aug 2008 Posts: 606 Location: Świętochłowice
Posted: 2010-03-11, 23:14
LDeska wrote:
A na pewno ten dolny zrzut jest zrobione w pierwszej turze i bez włączonej opcji "Lock modified assets" ? Bo tylko wtedy ten klawisz się pojawia.
Oczywiście że jest to zrzut z pierwszej tury. Wiem że tylko w pierwszej turze jest możliwe ponowne wygenerowanie mapy. Natomiast teraz jeszcze raz sprawdziłem i niezależnie od tego czy opcja "Lock modified assets" jest zaznaczona czy też nie to i tak przycisk ten się nie pojawia. Sprawdziłem też inne mody i o ile np. w modzie Dyplo5 przycisk jest, to już w Next War na którym oparty jest mod Anion_XPackR też go nie ma.
W związku z tym prośba do Aniona - o ile byłoby to możliwe to fajnie by było aby w kolejnej wersji moda ten przycisk się pojawił.
_________________ Remember remember eleven september aeroplane treason and plot.
I can think of no reason why aeroplane treason should ever be forgot?
Last edited by Marw on 2010-03-11, 23:15; edited 1 time in total
Mam pewien problem sciagnalem moda wkleilem go do ...\Sid Meier's Civilization 4\Beyond the Sword\Mods - ale mi nie dziala. Wchodze w civke wybieram advanced, load mod - mod jest widoczny , wczytuje sie, ale nic nie zmienia , wszystko jest tak samo jak bylo.
To mam tak ustawione - parametry DisableFileCaching i DisableCaching zmienić z 0 na 1.
Co zrobic zeby w niego zagrac?
Inne mody dzialaja.
Sciagnalem wersje :
Anion_XPack (0.6.7).rar i Anion_XPackR (0.6.7).rar.
Co zrobile zle?
Last edited by krzyspkp on 2010-03-14, 13:48; edited 1 time in total
xfire: cheos01 Helped: 3 times Age: 36 Joined: 04 Mar 2007 Posts: 1371
Posted: 2010-05-26, 20:43
Anion, w ostatniej poprawce Nieśmiertelni nie są traktowani jak jednostki wojskowe: nie liczą się do siły państwa, nie wpływają na zadowolenie w miastach.
Nie wiem czy to celowe ale prędkość pracy robotników na maratonie jest jak na normalu.
_________________ Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć.
@ Cheos
Jednocześnie odpowiadam na Twoje spostrzeżenia.
cheos wrote:
(...) w ostatniej poprawce Nieśmiertelni nie są traktowani jak jednostki wojskowe: nie liczą się do siły państwa, nie wpływają na zadowolenie w miastach. (...)
Eksperymentalny zabieg, w którym tylko niektóre jednostki dawały zadowolenie w mieście z doktryną HR.
Zaniechałem tego rozwiązania, usuwając je w wersji 0.7.1.
cheos wrote:
Nie wiem czy to celowe ale prędkość pracy robotników na maratonie jest jak na normalu.
Nie do końca. Prędkość robotników była zwiększona wraz z doktryną Tribalism.
Usunięto zmianę w wersji 0.7.1.
_________________ Pionierów poznaje się po nożach w plecach.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum