www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download

Announcement 
   Jeste¶ nowy? Kliknij tutaj!    Zg³o¶ grê Civ6     Zg³os grê Civ5    Zg³o¶ grê Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIÊ NA GRÊ    Na ircu jest users osób. Za³aduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic

Pakt "Wilhelm-Kingulaj" (King_Chrobry)
Author Message
LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times
Piwa: 24/1
marsza³ek  Z³oty order za specjalne zas³ugi  Z³oty zlotowicz - 11 zlotów  Br±zowy sponsor KAC  Srebrny civmaniak – najwiêcej rozegranych gier  Pomocna d³oñ – pomóg³ minimum 10 razy  Obibok – nie gra³ od 90 dni  III miejsce w Dyplo - Dyplo6  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo1  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo3  IV-VIII miejsce w Pucharze KAC - I,II,III,IV,V,VI Puchar KAC  II miejsce w rankingu FFA  II miejsce w Astro Pucharze - II Astro Puchar  I miejsce w Pucharze Randomowym - I Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - II Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - III Puchar Randomowy  I miejsce w sezonie Ligi KAC - I sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - II sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - III sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - IV sezon 
Posted: 2010-08-27, 11:39   Pakt "Wilhelm-Kingulaj" (King_Chrobry)

Pakt numer 563, za³o¿ony 2009-12-09 13:40:07 przez King_Chrobry (Imperium King_Chrobry)

Nazwa paktu: Wilhelm-Kingulaj

Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: King_Chrobry
Damroka
Postaw piwo autorowi tego posta

LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times
Piwa: 24/1
marsza³ek  Z³oty order za specjalne zas³ugi  Z³oty zlotowicz - 11 zlotów  Br±zowy sponsor KAC  Srebrny civmaniak – najwiêcej rozegranych gier  Pomocna d³oñ – pomóg³ minimum 10 razy  Obibok – nie gra³ od 90 dni  III miejsce w Dyplo - Dyplo6  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo1  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo3  IV-VIII miejsce w Pucharze KAC - I,II,III,IV,V,VI Puchar KAC  II miejsce w rankingu FFA  II miejsce w Astro Pucharze - II Astro Puchar  I miejsce w Pucharze Randomowym - I Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - II Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - III Puchar Randomowy  I miejsce w sezonie Ligi KAC - I sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - II sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - III sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - IV sezon 
Posted: 2010-08-27, 11:39   

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2009-12-09 13:46:05
Witam Wilhemie, Wielki Ekonomisto :)

Oczywi¶cie liczymy na owocn± wspólpracê.

Jednocze¶nie ubolewamy z powodu "straty" Twojego poddanego w tak okrutny sposób. Turê wcze¶niej mój zwiadowca tez zosta³ po¿arty przez lwy.

Kingulaj :padam:

Damroka (Imperium Damroka) 2009-12-09 14:19:06
Witaj Kingulaju.
Wspó³praca to dobra rzecz dla ekonomisty :)

A co do mojego podw³adnego, to chyba nast±pi³a jaka¶ pomy³ka, bo jeszcze dzisiaj widzia³em go ¿ywego i oddala³ siê od siedliska lwów. :)

Wilhelm Pieni±¿ek

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2009-12-09 14:46:20
A to radosna pomy³ka - poprostu stracilem go z oczu, gdy siê oddali³ od naszej Krainy.

Damroka (Imperium Damroka) 2009-12-09 15:35:02
Kingulaj, czy Wy tam czasem nie posiedli¶cie ju¿ wiedzy o wytwarzaniu spirytusu? ;)

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2009-12-09 15:46:56
tak my¶lisz - hm... muszê kazaæ sprawdziæ wczorajsze menu, pi³em, ale - oj co ja pi³em ? :D

Damroka (Imperium Damroka) 2009-12-09 17:09:36
ten woj idzie sobie spokojnie wzd³u¿ Twojej granicy :)

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2009-12-12 18:13:15
Zamierzam postawiæ miasto. Niestety zamknê Twojego zwiadowcê, a nie umiemy otworzyæ granic :( Chcia³bym nie traciæ czasu i postawiæ to miasto bez obstawy. Wierzê, ¿e nie zniszczysz mi tego miasta Zacny Ekonomisto. Czekam na Twoj pogl±d na ten problemik . Kingulaj

Damroka (Imperium Damroka) 2009-12-12 19:12:28
Nie ma problemu, za dwie tury mam pismo wiêc my¶lê, ¿e otworzymy miêdzy sob± granicê dla handlu i przy okazji mój zwiadowca wydostanie siê z potrzasku. :)

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2009-12-15 09:23:56
Szczêsliwie, nie uwiêzi³em Twojego zwiadowcy. A tera cieszy nas otwarcie granic miêdzy naszymi narodami. :)

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2010-01-19 12:26:41
Ubolewam z powodu zaistnienia konfliktu miêdzy Tob± Wilhelmie a Misiem M¶ciwym. Wojna miêdzy waszymi narodowi spowodowa³a mo¿liwo¶æ kolejnego konfliktu, tak, tak. Niestety zaczynam siê baæ Imperium Mi³o¶ci, które zapewne zapragnie dobiæ os³abionego Misia, ale niszcz±c po drodze nasze magnoliowe ogrody zapewne. Czy nie ma tam u Was mo¿liwo¶ci dogadania siê z Persj±. Proszê Was o rozs±dek !!!! :)

Damroka (Imperium Damroka) 2010-01-19 13:59:17
Na t± chwilê mogê doradziæ jedynie robienie wojska na maxa. I mogê Ci s³onie przekazaæ (surowiec)

Damroka (Imperium Damroka) 2010-01-20 23:40:30
Trochê dziwne s± te niespodziewane gwarancje Imperium Mi³o¶ci dla Mongolii. Na pewno najlepsz± gwarancj± bezpieczeñstwa dla ka¿dego w³adcy jest jego w³asna armia, wiêc lepiej rób wojsko i to w szybkim tempie, ¿eby¶ nie mia³ jakiej¶ niespodzianki. Przekaza³em Ci te s³onie, mam nadziejê ¿e siê przydadz± i bêdziesz móg³ wiêcej przyci±æ.

Wojna z Persj± jest ju¿ nie do zatrzymania. Mam nadziejê ¿e nie bêdzie wiêkszych k³opotów z podbiciem Misia. Liczê ¿e po zakoñczeniu kampanii perskiej kiedy bêdziemy ju¿ s±siadami, nasze relacje bêd± bliskie przyjacielskim. Dajê s³owo, ¿e ze strony Holandii nie bêdzie ¿adnego zagro¿enia dla Mongolii. Wrogów mam wystarczaj±co :)

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2010-01-21 12:34:44
Wilhelmie - sprawy siê bardzi komplikuj± nam. Widzê jednocze¶nie , ¿e próbujesz mi radziæ i sprzyjaæ. Ale my Magnolianie pragniemy siê wywi±zaæ z zoobowi±zñ podpisanych ju¿ dawno temu wobec Persji. Ubolewam, ale nasze wojska spotkaj± siê w Persji na polu walki.

Kingulaj

Damroka (Imperium Damroka) 2010-01-21 12:52:15
Wobec tego jestem zmuszony wypowiedzieæ Ci wojnê, bo przekazujê Ci surowiec, który mo¿e byæ wykorzystany przeciw mnie.
No szkoda. Nic nie sta³o na przeszkodzie aby¶my byli dobrymi s±siadami. :(

Damroka (Imperium Damroka) 2010-01-21 15:27:36
Nie rób jeszcze pochopnych ruchów, bo z Persem ca³y czas odbywaj± siê rozmowy, wiêc jest mo¿liwe jeszcze dogadanie siê. A jak siê za mocno zaanga¿ujesz to mo¿emy popsuæ nasze relacje. Niewykluczone jednak ¿e bêdziemy mogli ¿yæ w pokoju.

King_Chrobry (Imperium King_Chrobry) 2010-01-21 15:29:33
Cieszy nas ta wiadomo¶æ, ¿e prowadzicie dialog z mo¿liwym porozumieniem.

Damroka (Imperium Damroka) 2010-01-21 15:33:01
Niemniej jednak, w zwi±zku z tym ¿e jeszcze nie ma zawartego porozumienia, to bêdê musia³ wywo³aæ Ci wojnê, bo inaczej nie da siê zerwaæ umowy handlowej. Nie bêdziemy jednak tej wojny traktowali jako prawdziw± i nie zamierzamy atakowaæ wojsk Magnoliowych.
Postaw piwo autorowi tego posta

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: