Pakt "Bodek - Peter" (Peter) |
Author |
Message |
LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times Age: 44 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23468 Piwa: 24/1 Location: Warszawa
|
Posted: 2010-08-27, 11:39 Pakt "Bodek - Peter" (Peter)
|
|
|
Pakt numer 649, za³o¿ony 2010-01-19 08:43:48 przez Peter (Imperium Peter)
Nazwa paktu: Bodek - Peter
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Peter
Bodek |
|
|
|
 |
LDeska

Helped: 34 times Age: 44 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23468 Piwa: 24/1 Location: Warszawa
|
Posted: 2010-08-27, 11:39
|
|
|
Peter (Imperium Peter) 2010-01-19 08:47:36
*** pomysl z tym przylaczeniem sie do embargo... zwlaszcza jak Lecho jeszcze ruszy wojem do mnie.
Mam wszedzie niezadowolenie i nie mam jak scinac, wiec moze bys kopsnal przynajmniej slonie, i zrobil jakas ³ódeczke ¿eby Damroce pokazac siê tam od drugiej strony... kazda jednostka ktora tam zostawi, to nie polezie do mnie.
Z tymi sloniami to sie spiesz, bo jak ida razem z zulusem, to pozostaje mi jakies 10 tur cofania sie i... czekanie na kolejne dyplo...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-19 11:28:25
spokojnie spokojnie
Moim zdaniem Holender palcem nie ruszy. Wypowiedzia³ wojnê ¿eby nei dawaæ Ci surowców. Wojskiem nie drgnie nawet ze swoich granic.
Zulus ju¿ czeka na sêpa ¿eby mu wjechaæ.
Stawiam piwo ¿e to lipa nie wojna i nawet do jednego starcia nie dojdzie.
Peter (Imperium Peter) 2010-01-19 11:44:20
Fajnie tak kibicowac za morza i obstawiac wyniki
Obrabiaj lepiej szybko te slonie na wypadek gdyby Leszek mi ich nie podeslal... a ja tne dalej bo nie rozumiem do konca co sie dzieje, a zwykle w takiej sytuacji ¶cinka woja jest najlepszym rozwiazaniem...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-19 12:26:40
Galerke wyci±³em.
S³onie pod³±czam.
Peter (Imperium Peter) 2010-01-19 23:49:08
No i skoñczy³o siê rumakowanie Damroka z Leszkiem razem wjazd mi robi±.
Pop³ywaj mu t± galerka niech cokolwiek zostanie na zapleczu.
A i jak masz jaki kolwiek wp³yw na Leszka to mo¿esz go ponamawiaæ ¿eby do mnie nie w³azi³ tylko da³ siê finom powybijac 1 vs. 1, to siê wybronie
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-19 23:52:15
To ja mu nie pop³ywam tylko normlanie wypowiem wojnê i cosik spalê.
Katapy w nastêpnej dopiero bêdê mia³.
A Leszke je¶li jest z Damrok± w sojuszu to dla mnie mega niedobrze i zapewne zrobie wszytsko ¿eby ten sojusz rozbiæ od ¶rodka.
Peter (Imperium Peter) 2010-01-20 00:14:42
No i to rozumiem jako konkretne dzia³anie a nie jakie¶ podziemne ciu-ciu babki.
Jaraj co siê da, i aby tylko Leszek do mnie nie wszed³ to go do ostatniego miasta bêdê mordowa³...
Peter (Imperium Peter) 2010-01-20 13:07:42
Za ile mo¿esz podp³yn±æ, z aile mo¿esz wojnê wypowiedzieæ?
Oczywi¶cie mi zale¿y ¿eby jak najszybciej, nawet bez zadawania strat, aby tylko jak najwiecej wojska musia³ zostawiæ na zapleczu, bo dos³a³ teraz s³oni i zrobi³o sie naprawdê ciep³o...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-20 13:19:01
wojnê mogê wypowiedzieæ choæby dzi¶, ale...
galerkê mam jedn±, za³adowaæ mogê na ni± rydwany a on ma s³onie.
Za du¿o to mu nie spalê
Konstrukcjê teraz powinienem wymy¶liæ dopiero w tej turze i potem jazda konna...
No niestety nei jestem finem i nauka u mie kiepska by³a, ruszy³a dopiero 2 tury temu jak wszed³em na repre z piramid.
Musze odczekaæ 5 tur i powróciæ do niewolnictwa ¿eby te s³onie ¶ci±æ...
No dopiero wtedy mój atak by³by bolesny dla Holendra.
ALbo opcja druga - wypowiadam wojnê i nic nie palê tylko siê krêcê bez sensu i udajê ¿e jestem gro¼ny ale nic nie walczê. Jedyny plus wtedy to szybko¶æ bo mogê to zrobiæ nawet w nastêpnej turze.
Peter (Imperium Peter) 2010-01-20 13:23:42
Wybieram opcje najpierw opcjê dwa, a nastêpnie ¶cinaj s³onie, albo nawet axami podp³ywaj... tylko wiecej tych galerek nabuduj ¿eby sama ich obecno¶æ zmusza³a do zatrzymywania tam woja...
Ja siê moge cofaæ max 10 turek (trac±c przy tym wszystkie g³ówne miasta), pó¿niej nie ma ju¿ gdzie.
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-20 13:27:41
Czy je¶li by Zulus siê nie wtr±ca³ to dasz radê siê wybronic ??
realnie zulusa mogê zmusiæ do wycofania sporej grupy woja ale wtedy zostajesz 1v1 z Holendrem...
Jak wtedy oceniasz szanse ?
masz w³asne katapki ??
Peter (Imperium Peter) 2010-01-20 13:49:27
Tak, je¶li zulus siê nie wtr±ci to dam rade siê wybroniæ.
1 vs. 1 z Holendrem bêdzie ciê¿kie ale da³bym rade - kwestia ile miast bym siê cofa³.
Katapki w tej turze koñcze wymy¶laæ - mam przygotowane 6 lasów do wycinki, i 4 miasta na scinke, wiêc troche katap bêdzie z tego i ³±cznie ponad 20 toporów na dobijanie.
Jak mo¿esz zulusa zmusiæ do wycofania siê, tak swoj± drog±?
Peter (Imperium Peter) 2010-01-21 07:45:24
Jak masz obawy przed wywolaniem wojny to we¼ mo¿e przynajmniej stateczkiem podplyn pod granice, tak ¿eby przynajmniej go troszke zaniepokoic.
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-21 12:18:02
spoko
daj mi chwilkê
Holender i Zulu siê do tej wojny od ³adnych 15 tur zapewne przygotowywali a ja siê wczoraj dowiedzia³em o sytuacji.
Tak¿e daj mi chwilkê ¿eby choæ jakies wojo podci±gn±æ w t± stronê.
Planowa³em w³±æzyæ pañstwo policyjne, teokracjê ¶ci±æ z 8 miast i wypowiedzieæ wojnê w tej samej turze.
To by wywar³o na Holendrze dobre wra¿enie, ale skoro jest taka nag³a potrzeba przemy¶lê ¿eby jako¶ szybciej zadzia³aæ.
Naprawdê siê staram ale to minê³a 1 tura, no musze lekkie przytgotawnia zrobiæ.
Peter (Imperium Peter) 2010-01-21 13:36:42
Spoko, spoku, tylko u mnie terenu na cofanie sie za duzo nie ma to troche nalegam...
Peter (Imperium Peter) 2010-01-31 21:45:20
No i wielka wojna mia³a byæ a siê zrobi³a ma³a masakra tylko
Nie powiem pomoc od Kinga by³a konkretna i nawet jak by zulus szed³ razem dalej to by¶my ich zatrzymali.
Oczywi¶cie tak jest du¿o przyjemniej, gdy¿ straty w woju s± znacznie mniejsze, co napawa optymizmem w zwi±zku z rewizyt± w holandii.
Mam nadziejê ¿e sie tam za du¿y t³ok tylko nie zrobi, ewentualnie nie pozabijacie siê o to...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-01-31 22:37:06
Spoko
Jak ju¿ wcze¶niej mówi³em mi nie tyle zale¿y na tym ¿eby przej±æ miasta Holendra co bardziej na tym ¿eby Zulus nie przej±³ ich zbyt du¿o.
Przyj na Holandie ile siê tylko da i zajmuj co siê da.
Ja spokojnie dobijam Etiopie (bo muszê) potem p³ynê do Holadnii. Jak siê zd±¿ê na co¶ za³apaæ to dobrze, jak nie zd±¿ê to trudno. Oczywi¶cie w rozmowach z Leszkiem jestem twardy jak ska³a i domagam siê wszytskich miast po wikingu ... tak ¿eby nie my¶la³ ¿e sobie ca³± Holadniê dla siebie przyw³aszczy.
Jak widzia³em mape od Leszka to tam samego pustego terenu pod holadni± a nad zulusem jest lekko na 4 dobre miasta nie licz±c tych co ju¿ holender postawi³ i stoj±...
Peter (Imperium Peter) 2010-01-31 23:51:26
Ja szatkujê do Holandii po miasta po Vikingu, co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Peter (Imperium Peter) 2010-02-07 14:36:30
Halo co jest grane z tymi ¿±daniami Kmera?
Czy bêdzie desant z Twojej strony w Holandii?
Bodek (Imperium Bodek) 2010-02-07 15:32:08
Co do Kmera to zobaczê o co chodzi
Co do desantu to wtopi³o mi na pechowym randomie sporo jednosteku przy szturmie na stolice Didiego. Waln±³em 7 katap (prawie wszytskie pad³y ) w 20 jednostek wroga i pomimo tego dobijacze naginêli albo s± mega ranni
Podlecze siê i idê dalej ..
Peter (Imperium Peter) 2010-02-08 10:08:15
My lecimy i tak do neigo maksymalnie szybko jak tylko siê da, bo ka¿da tura to u niego ¶cinka.
Desant nawet 4 jednostek mo¿e byæ bardzo wa¿ny, wiêc ca³y czas bêde o to Cie mêczy³
Bodek (Imperium Bodek) 2010-02-13 15:24:38
ej
co to siê sta³o ¿e nagle zacz±³e¶ mnie szpiegowaæ ??
Peter (Imperium Peter) 2010-02-13 23:16:44
Tylko ¿eby widzieæ wykres, to bêdziesz mia³ w razie czego info jak wygl±dasz na tle reszty pañstw których mam wykresy...
Peter (Imperium Peter) 2010-02-14 12:56:26
Widzê misjonarza
Osiedlaj go w pierwszym mie¶cie jakie spotkasz id±c na poludnie - Ectabane czy jako¶ tak.
Ja juz wprowadzi³em rele i zaraz powprowadzam po koleji we wszystkich maistach.
Bra³em udzia³ w glosowaniu (dalem wstrzymanie sie bo mam minimalna liczbe glosow i Twoje pewnie wystarcza) bo okazuje siê ze Damroka mial Twoj± rele w jednym miescie (ale takim ze nie ma tam zadnego zasobu i pracuje jako jedynka na gorce, wiec zrobiæ tam misjonarza to z 10 tur...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-02-14 13:12:13
no troszkê qrcze laz³ ... jednak l±dem to jest spory kawa³ek.
Misjonarza chcia³em daæ do stolicy ale twoje pañstwo twoja wola - ³aduje w pierwszym napotkanym mie¶cie.
Damroka mia³ Konfu ??
Nigdy z nim nie mia³em OB wiêc dziwne ...
Nawet Cola w³±czy³ konfu Jednak darmowe m³otki to spory bonus.
Po dwóch budynkach to jak extra zloze miedzi w kazdym miescie.
Peter (Imperium Peter) 2010-02-14 13:16:48
Zanim do stolicy dolezie to dwie tury straty, do tego to pierwsze miast ma tylko 3 kratki na których pracuje a rozmiarem dochodzi ju¿ do 4, wiêc spokojnie tam dotnê 2-3 misjonarzy którzy polaza dalej...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-02-19 12:31:05
Wprowadzi³em to policyjne i zrobi³em lekk± docinkê ¿eby sobie s±siedzi nie my¶leli za du¿o.
Aha na tym morzu nad Holadni± jest jedna wysepka i chcia³bym siê na niej osiedliæ. Chyba nie masz nic przeciwko ?
No i kiedy ¶mieræ Pieni±¿ka ?
Peter (Imperium Peter) 2010-02-19 16:33:40
Daj mapy to obadam t± wyspê bo planowa³em miasto na wybrze¿u postawiæ i nie wiem czy siê surowce nie pokryj±...
Peter (Imperium Peter) 2010-03-04 14:40:52
No to trochê o¿ywie kronikê w kwesti naszej granicy
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-04 14:46:14
spoko
ja te¿ regularnie podkrêcam atmosferê w kronice na lini Zulus - Egipt
Dziêki temu sporo krajów nie wie co siê dzieje i zgaduj± kombinuj±
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-06 23:05:37
i jak widaæ ju¿ siê ponti w³adowa³ miastem tam gdzie by³y barby ....
Peter (Imperium Peter) 2010-03-08 10:43:09
Sprawdzê w tej turze bo mam seta na docinkê ¿eby go tam osiedliæ...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-08 11:03:19
nie musisz sprawdzaæ.
Mam tam flotê i miasto stoi Majów jak byk.
Pisa³em Ci ¿e on tam ju¿ podchodzi³ od dawna i gdybym nie spali³ miasta to zaj±³by je Ponti 2 tury temu.
A z Pontim to tam siê robi niez³y burdel
Peter (Imperium Peter) 2010-03-08 11:14:46
Ech szkoda
Peter (Imperium Peter) 2010-03-11 09:31:01
Tym stateczkiem to proponuje ju¿ Ci dalej nie podp³ywaæ w moim kierunku... bo siê z automatu jako¶ stresuje...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-15 16:12:59
Egipt niestey bêdzie uczestniczy³ w tej wojnie.
I wygl±da na to ¿e bêdziemy w przeciwnych dru¿ynach.
Nie chce Ciebie atakowaæ ale je¶li Czarny wch³onie teraz Kmera to ju¿ praktycznie wygra³ dyplo. Nic go ju¿ pó¼niej nie zatrzyma bo nawet nie bêdzie potrzebowa³ nowych ziemi. To co ma plus wiêkszo¶æ Kmera mu wystarczy ju¿ do koñca dyplo.
Nie mogê bezczynnie siê temu przygl±daæ.
Na razie nie bêdê pali³ twoich portów, choæ jeden jest pusty i w zasiêgu ³ódki ale to chyba jeden z ostatnich przejawów dobrej woli z mojej strony.
Namawiam do zaprzestania tego ataku, neich siê Czarny leje z Kmerem 1v1 jak taki twardy. Bêd± siê d³uuugo laæ i staty m³otków bêd± spor po obu stronach.
Opamiêtaj siê Persie
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-15 18:24:32
czekam na Twoj± odpowied¼
bo sporo uzale¿niam swój ruch w³a¶nie od tego co us³yszê od Ciebie
Peter (Imperium Peter) 2010-03-15 22:21:26
Szlajam sie po Londynie i z doskoku jestem przed kompem dlatego odpisuje teraz.
Przed wojna namawialem Leszka ¿eby zgodzil sie oddac pare miast Kmera dla Ciebie.
O wojnie z Toba nie bylo mowy, zreszta jestem jej przeciwny.
Kmer dlugo nie powalczy z Leszkiem w tej wojnie, atak jest zbyt dobrze przygotowany, za duze sily ida na Kmera, za pozno Kmer sie zorientowal co sie dzieje i dlatego po prostu fizycznie nie zdazy nascinac wojska...
Jak wejdziesz do walki u Kmera to nie wykluczone ze zaraz Bombel do Ciebie wlezie - nadrukowales cudako, odleciales w techach, to tylko czekaja wszyscy na okolo zeby sie dobrac...
Ja w tej wojnie ide sobie z tylu jakas drobnica i naprawde gram drugie skrzypce jak nie trzecie albo i ostatnie...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-18 15:50:02
Kmer z leszkiem wbrew pozorom powalczy d³uuuugo
jesli by byl pokój to niezgadzam siê ¿eby Leszek dosta³ miasto z Kolosem.
Ma ono byæ dla Ciebie.
W ten sposób zostanie zachowana równowaga w rejonie a nie ¿e tylko Czarni biora wszystko co najlepsze
Peter (Imperium Peter) 2010-03-19 01:29:39
Mi tam pasuje miescina z kolosem bo bym troche podciagnal nauke.
Mysle ¿e to nie jest problem dla Leszka gdy¿ dla niego glównym klopotem byla nieprzewidywalnosc Kmera...
Peter (Imperium Peter) 2010-03-28 22:50:27
No i jak tam rozmowy z Efe?
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-29 00:58:16
trwaj±, odezwe siê jutro jak ju¿ bêdê zna³ szczegó³y,
wszytsko teraz zale¿y od zach³anno¶ci czarnych oraz od determinacji kmera do tego ¿eby odgryzaæ siê na czarnym ju¿ na zawsze do koñca gry....
Postaram siê jutro jako¶ obie te kwestie za³agodziæ
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-30 19:08:26
no nie ma co ukrywaæ ¿e nawet ze wsparciem Kmera to wybronienie tego bêdzie graniczyæ z cudem
Bodek (Imperium Bodek) 2010-03-31 16:54:07
a mo¿e by tak King ze swoj± Mongoli± wjecha³ Bombelkowi jak ju¿ do mnie wszytskim ude¿± koalicjanci Mi³o¶ci ??
On tam ma super blisko a zapewne Bombelek za du¿o w miastach nie pozostawi³
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-03 16:11:35
Po analizie mapy -
nie ma innej mo¿liwo¶ci Czarny musi ut³uc Kmera,
bez tego nigdzie siê nie ruszy ¿adnej wyprawy do Ciebie nie zrobi
Granica z Kmerem jest dla Zulusa KOSZMARNA
Grupk± konn± mo¿na siê w³adowaæ prawie w dowolny punkt Czarnego
W jedn± turê 50 kawalerii staje po dowolnym z 5 jego najwa¿niejszych miast.
Ze stolica w³±cznie
Wchodzê po Czarnym z terenów Kmera wpadam tak ¿e szachujê równocze¶nie stolicê i inne 2 du¿e miasta.
W nastêpnej Czarny mo¿e se tylko draftn±æ je i poczekaæ a¿ sp³on±...
Masakra
A¿ przemy¶lê czy tak nei zrobiæ
W ka¿dym razie wzniosek jest jeden Czarny MUSI ubiæ Kmera bo inaczej jego pañstwo jest jak otwarta ksi±¿ka
Peter (Imperium Peter) 2010-05-09 10:16:11
Cheos w³adowa³ we mnie szpiegostwo 800/200 jest.
Widzi moje miasta, zastêpuje go Leszek, to mo¿e nie wypatrzy konnicy.
Jak wypatrzy to bêdziemy widzieæ po ich ruchach co siê dzieje i najwy¿ej siê wycofamy.
U Bombla wszystko spoko jak na razie - widzê miasta.
Daj szpiegostwo na Cheosa ¿eby widzieæ jego miasta, bo moi szpiedzy nie zd±¿a obstawiæ ca³ego terenu tak ¿eby mieæ pewno¶æ, ¿e nie bêdzie tam jakiej¶ zasadzki.
Dasz radê z tym szpiegostwem na Cheosa?
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-09 20:10:20
Obstawiam ¿e:
Ponti wygada³ siê wszytskim ¿e moje rycerze siê przezbroi³y do kawalerii,
by³y pod Twoimi granicami i prawdopodobnie Zulus my¶li ¿e jadê tym do niego przez Twoje ziemie.
St±d Zulus ca³y czas draftuje rifle i ¶cina (obstawiam ¿e kawalerie)
Na razie spokojnie jedziemy zgodnie z planem w stronê granic z Babilonem i Bomblem
Peter (Imperium Peter) 2010-05-09 20:21:20
Nastêpna turê jak bêdziemy robiæ, to wchodzimy do mongoli.
King siê zgadza na przejazd ekipy ale... jak zwykle ma³e ale - Bombel ostro szpieguje Kinga i trzeba zak³adaæ ze widzi jego miasta.
Trzeba popatrzeæ na mapê i tak ruszyæ ¿eby siê przemyciæ pomiêdzy miastami (nie mam mapki ale wydaje mi siê to mo¿liwe z tego co pamiêtam).
Jak Twoje szpiegowanie Cheosa - widzisz miasta?
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-09 20:54:02
nie ma szans na widzenie miast
Te¿ w³adowa³ we mnie z 500
ale skontrowa³em ¿e jest prawie równo
Mnie niestety pó³ ¶wiata szpieguje i nie jets mi ³atwo kontrowaæ wszytskich
Nawet TY we mnie dajesz (nei wiem po co)
Popatrzy³em sobie ile ma Bombel w Kingu i je¶li widzi to tylko miasta z ¿ydowstem wiêc te w³a¶nie trzeba omijaæ.
Pozosta³ych nie widzi na bank
Peter (Imperium Peter) 2010-05-10 07:38:14
Konnica poszed³em na jedna kratkê na pó³nocny-wschód od z³ota (na pustyni) u Kinga.
W nastêpnej turze mo¿na stan±æ na ¶winkach nad Samarakandem i jak King zrobi droge to w jedn± ture jeste¶my u Bombla.
Bombel pisze na tajnych, ¿e siê nie da zaskoczyæ drugi raz i pyta gdzie idê swoim stackiem wojska (ale nie wiem czy chodzi o piechotê czy o konnicê) i ¿e jak w stronê jego maist to odbierze to jako akt wrogo¶ci.
Tymczasem wojskiem rusza zupe³nie od czapy i ³aduje s³onie i zapowiada siê ¿e konnice te¿ na cypel, a piechote zostawia nad Rzymem.
1. Bêdziesz mia³ tam konnice zeby to zdj±æ i nie uciek³o do macierzy? To wtedy rajd konny nie musi wracaæ po ¶wietym mie¶cie tylko mo¿e zjaraæ Bomblowi pó³ pañstwa, bo nie bêdzie mia³ fizycznie jednostek...
2. Co robimy piechot± - czekamy jeszcze turkê i zaganiamy co siê da na cypel i gnieciemy?
3. Co ze szpiegowaniem Cheosa - jak pisa³em szpiegami nie zapewniê 100% bezpieczeñstwa (za pó¼no wyszli, ewentualnie konnica za szybko jedzie).
Ja ¿eby widzieæ jego miasta to musia³bym daæ 1700 pkt. a mam raptem 300 - jak to u Ciebie wygl±da?
PS
I we¼ z tym szpiegostwem na Ciebie ju¿ nie rozpaczaj - da³em 100 pkt. jednorazowo a lamentujesz jakbym w miastach wszystko widzia³
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-11 16:14:33
Ruszy³em siê zgodnie z planem ale co do szpiegostwa:
Kingowi siê co¶ pomyli³o bo to on ma wpakowane w Bombla mase punktów a nie Bombel w niego. Cheos te¿ nei widzi miast Kinga, albo nie wie albo udaje i robi nas w wa³a.
Ustawi³em siê jednak za miastem 2 kratki na wszelki wypadek.
Wojsko pó³ónocne tez stoi w zasiêgu ale na w³asnym terenie bo i tak Bombel widzi wszystko bo ma u mnie speara
Atak za 2 turki na obu frontach równocze¶nie
Niech Konfucjusz bedzie z nami
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-16 23:47:46
heheheh
czy¿by¶my po zjaraniu tylu miast jeszcze na deser podpisali pokój i dostali za darmo te 2 ostatnie miasta ???
tak co¶ mi siê widzi
trzeba by dobrze przemy¶leæ warunki pokoju bo Czarny ruszy³ na Turcje i zupe³nie siê nie spodziewa ¿e MY mo¿emy mieæ szybko woln± armiê
Peter (Imperium Peter) 2010-05-17 08:58:10
Da³em konnice pdo Kamieñ mi³o¶ci (jeden strzelec, 2 katapy w zasiêgu, wiêc max to 2 strzelców bêdzie).
Czarny pompuje wojo za szmal, czy to Ty uniwersytety strugasz i dlatego odpadasz na wykresie (pomija straty na wojnie, ale to co pad³o to zatrzymuej twój wykres a nie jego. A jego pionowo zaczyna i¶æ do góry)?
Co do pokoju, to ju¿ odpycham kulturk± i jestem gotowy jak co¶ na przezbrojenie i jechanie Bombla do koñca (przy okazji azteka jak co¶ bêdzie nie halo).
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-17 09:07:04
[t[tja uniwe
Peter (Imperium Peter) 2010-05-17 09:33:21
Co¶ takiego chcê zaproponowac Jarkowi - masz jakie¶ ewentualnie uwagi/sugestie?
-----------------
1. Nasze wojko wyskoczy³o w tej turze pod Kamieniem Mi³o¶ci gdzie masz jednego strzelaca i w zasiêgu 3 kratek 2 katapki.
Po drafcie bêdziesz mia³ tam max 2 strzelców, wiêc miasto jest do spalenia.
2. Mam kasê na przezbrojenie 20 axów na strzelców, wiêc te miasta na cyplu wezmê sobie co by¶ nie robi³ - po prostu s± nie do obrony,a masz tak ma³o katapek ¿e mo¿na spokojnie podchodziæ.
3. Zosta³e¶ zupe³nie sam (polityka Bombla wystawiania po kolei s±siadów zaowocowa³a), nawet aztek nie ma jak Ci udzieliæ pomocy bo sam zaraz mo¿e byæ ofiar±.
4. Ide po astro (ty nie masz szmalu na to) i zaraz galeonami twe galeyki pogoniê, ¿e skoñczy siê przerzucanie woja (a drugi front konnica to nic przyjemnego, zw³aszcza jak piechota dojdzie).
Reasumuj±c to siê jako¶ specjalnie nie garnê do pokoju, ale skoro je¶li jeszcze wojska nie upgrejdowa³em to mo¿emy pogadaæ.
Wziêcie tego jednego miasta na cyplu jest zupe³nie bez sensu, gdy¿ kulturka z drugiego bêdzie masakrowaæ i gospodarczo i taktycznie - ci±gle bêdzie zagro¿neie ¿e mo¿esz w ture zaatakowaæ.
Dlatego te oba miasta na cyplu trzeba rozpatrywaæ razem - nie ma problemów z kulturk±, nie musze trzymaæ za du¿ego kontyngentu, starczy ¿e na wodzie przypilnujê.
Moje warunki:
1. Oba miasta na cyplu do Persji
2. Games do Persji tak jak by³o przed wojn±
3. Zero szpiegowani oraz ³a¿enia szpiegami, na okres obowi±zywania paktu.
4. Zmiana civików - zejscie z nacjonalizmu i demokracji na okres obowi±zywania paktu.
5. Flota IM w postaci 3 galeyek z tego morza zostaje rozwi±zana i na okres obowi±zywania zawieszenia broni nie produkujesz ¿adnych jednostek morskich.
6. Pakt obowi±zuje na 25 tur i na 5 tur przed koñcem odbêd± siê rozmowy ustalaj±ce czy zostaje przed³u¿ony na kolejny okres (albo obie strony przed³u¿aj± albo kto¶ informuje ¿e rezygnuje z paktu o nie agresji).
Peter (Imperium Peter) 2010-05-17 22:45:57
Kurka, coraz mniej podoba mi siê ten pokój z IM.
Zw³aszcza na 30 tur.
Mo¿e jednak by¶my go dobili co???
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-17 22:51:31
hmmmm 30 tur to chyba za du¿o rzeczywi¶cie ...
zale¿y co bysmy z wojem w tym czasie robili
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-19 09:56:14
wiec jak czytam te ich propozycje 30 turowego pokoju to mam jeden wniosek.
Bierzemy miasta , nic nie odpisujemy w sprawie 30 turowego pokoju, po up³yniêciu regulaminowych 10 tur szuakamy pretekstu ka¿dego jaki siê da ¿eby ponowic dzia³ania wojenne i przeprowadziæ trzeci rozbiór Imperium Mi³o¶ci
Peter (Imperium Peter) 2010-05-19 11:37:27
"Oszukaæ niewiernego - to nie grzech", a Bombel od czasu Dyplo 3 to niewierny paskudny, którego jak siê oszuka, to nawet nie tyle co grzech a wrêcz dobry uczynek raduj±cy serce i duszê siê robi.
Ja to bym Bombla jecha³ do koñca, ale skoro robimy ten pokój to niech bêdzie, ¿e trzeci rozbiór za 10 tur - z³o wci±ga, jak chodzenie bo bagnach...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-21 00:35:58
Tu masz aktualne po³o¿enie armi azteckiej oraz plan ataku. Prosty jak konstrukcaj cepa, chyba ze ucieknie ale to ju¿ jego problem nie nasz.
Daj mi namiary gdzie jest armia Jareczka czy idzie na pó³noc do macierzy ko³o mojego g³ownego stacku.
Tak siê pyszni na tajnych to mo¿e dam mu malutk± lekcjê.
Peter (Imperium Peter) 2010-05-21 07:39:26
No oczywi¶cie ze przez moje tereny napiera... do tego podzieli³ armie - konnica jedzie przodem (i jest ju¿ w Rzymie) a piechota dra³uje z ty³u
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-21 12:24:20
Aztek w³a¶nie przyci±³ do¶æ rozpaczliwie wszelkie swoje miasta.
Ciekawe co zrobi³ z armi± ?
O której dzi¶ mo¿esz zrobiæ turkê bo wypada³oby zrobiæ razem.
No i czy atakowaæ ten stack Bombla ??
Ja w sumie mu troszkê wierzê ¿e on chce teraz siê do nas pod³±czyæ i raczej uwa¿am ¿e móg³by siê kiedy¶ przydaæ w walce z Zulusem.
Ale naprawdê nie wiem co zrobiæ atakowaæ teraz rozdzielone jego wojsko czy nie...
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-28 12:06:10
Oj jak sie zrobi³o nerwowo pod ostatnimi miastami Azteka.
Co¶ czujê ¿e za chwilkê tam jaka¶ wojna miêdzy naje¼d¼cami wybuchnie
Peter (Imperium Peter) 2010-05-28 12:16:33
He, he rozkrêcili siê ch³opaki
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-28 12:18:44
no ale to ja te¿ mogê zostaæ tym zaatakowanym qrcze.
A jeszcze mi kultura nie skoczy³a w Seulu.
Co s±dzisz o planie ¿eby t± sam± ¶cie¿k± co ostatnio spaliæ kolejne ¦wiête Miasto. Tym razem przejechaæ przez Bombla i spaliæ to w Babilonie
Peter (Imperium Peter) 2010-05-28 13:04:41
Myslê ¿e to dobrze ¿e nie mam ¶wiêtego miasta
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-28 13:24:32
ALe mo¿esz z braku laku zjaraæ to z Latarni±.
Masz pod samym mokrym noskiem
Peter (Imperium Peter) 2010-05-28 14:58:37
Latarni termin wa¿no¶ci ju¿ siê skoñczy³ i moze byc mocno nie strawna
Bodek (Imperium Bodek) 2010-05-30 00:08:17
po dzisiejszym ataku Babilonu na mnie ....
to jeszzce parê turek i bêdziesz mia³ nastêpn± spadaj±c± gwiazdê
Niech no tylko podejdzie w moje granice
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-03 21:52:27
Mo¿e by¶ wreszcie przesta³ mnie szpiegowaæ ??
Normalnie zmuszasz mnie do w³±dowania w Ciebie solicdnej dawki szpiegostwa zamiast w Zulusa
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-08 23:24:41
hej
¶pisz ????
Kolejne kraje pakuj± siê do wojny a Ty zamierzasz cosik zrobiæ wogóle czy wychodzisz z za³o¿enia ¿e qrcze sam ich wszystkich rozwale
No masz t± armiê prawie jak Cheos ale co¶ nic ni± nie dzia³asz, jeszcze widzê ewakuuj±ce siê oddzia³y z terenów Rzymu jak wracaj± do macierzy..
Mo¿e by¶ tak choæ te kilak jednaostek zgrupowa³ z moimi i tak troszk± choæ postraszy³ ca³e to ta³ajstwo.
Jeszcze "twój" sojusznik Mongolia te¿ jak siê domy¶lam idzie z nimi ramiê w ramiê a Ty nawet dyplomatycznie nie próbujesz go przekonaæ ....
ehh
mieli¶my we dwóch rozwaliæ ca³y ¶wiat i co ...
Peter (Imperium Peter) 2010-06-09 07:46:51
Pewnie ¿e spa³em, sorki ale mia³em taki dzieñ mêcz±cy ¿e pad³em jak kawka.
Dzi¶ kolejny, ech... no ale najwa¿niejsze ¿e powoli normuje wszystko.
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-10 14:15:35
Tak wygl±da ich stack id±cy na Seul.
Pod Cuma powinni¶my ich swobodnie wybic wszystkich do nogi, je¶li oczywi¶cie podrzucisz troszke rifli i dzia³. Ja tu ¶ciagma sporo woja ale potrzebne bêd± dobijacze mocniejsze bo s³onikami to nawet po katapkach ciê¿ko idzie dobijanie rifli agresywnych
Budujê troszkê kolej w stronê rzymu, móg³by¶ te¿ poci±gn±æ,
przedstawiciel Korpa jest ju¿ w Yorku i w nastêpnej jest w Twoim pierwszym mie¶cie.
Peter (Imperium Peter) 2010-06-10 14:54:35
Eee, to wcale tego tak du¿o tam nie idzie jak dramatyzowa³e¶...
Peter (Imperium Peter) 2010-06-11 23:22:15
O no piêknie - mia³e¶ pobudowaæ tory do mego miasta granicznego. Mówi³e¶ ¿e pobudowa³e¶, a wysz³o ¿e akurat kratka na której stoi wojsko ma drogê a nie tory, i nie mogê przej¶æ wszystkim do Ulsam.
masz ci los i¶æ tylko konnic± do Ulsam, czy czekaæ?
I¶æ tylko piechot±?
Wszystkim dreptaæ przez Twoje tereny?
Ech - by³em przekonany ¿e skoro rozmawiali¶my o tej drodze to ona tam jest, tak ¿e swoich workerów tam nie podsy³a³em...
No piêknie zupe³nie, Twoi workerzy buduj± sobie dodatkowe tory u Ciebie ju¿ nawet nie w linii prostej, tylko na zapas...
A mo¿e nie chcesz ¿eby siê miesza³ u do wojny?
To powiedz normalnie, a nie takie zniechêcanie poprzez naci±ganie na koszty i co gorsza rozdzielanie armii.
masz ci los, naprawdê nie wiem co robiæ - rozdzielanie armii to u mnie ostateczno¶æ, ech...
Peter (Imperium Peter) 2010-06-12 10:04:41
Dobra - musia³em, wiêc sobie poradzi³em sam z tymi drogami.
Co do Twoich zastrze¿eñ i¿ mam s³aba armie (przez co w podziale ³upów mam mieæ mniej) to siê zupe³nie z t± opinia nie zgadzam
Jak wejdziesz do Dyplo to zobaczysz jaka jest sytuacja - koalicja pobudowa³a miasto i siê w nim zakisi³a.
Ja jestem gotowy na wjazd do Pontiego i przyjêcie na czo³owe wszystkiego co ma.
Peter (Imperium Peter) 2010-06-15 17:26:47
Tym korporacyjnym ziomkiem to mo¿esz siê pobudowaæ w tej mie¶cinie co stoisz malutkiej (jest do ¶cinania przeznaczona, to z niej bêdê spokojnie nastêpnych wycina³ i bêdzie szybciej).
Co do ich armii to maj±:
Moja axów weso³a ekipa:
 |
|
|
|
 |
LDeska

|
Posted: 2010-08-27, 11:39
|
|
|
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-16 10:06:11
No dobra dobra
przekona³a mnie ta Twoja weso³ych axów gromadka.
Ja dorzucê te¿ ze 150 swoich jednostek mo¿e nie tak równe jak Twoje (same rifle i kawaleria) ale za to trochê piechoty Ckmów - które przyjm± na klatê najsilniejsze uderzenie wrogów ¿eby Twoje axy mog³y uderzaæ w kontrze. No i Kawalerii te¿ mam niema³o.
Z weselszych newsów to po przebrojeniu wreszcie wyprzedzi³em Zulusa w armii a Ty jeste¶ ju¿ dos³ownie o w³os za nim.
Niestety przez t± wydan± kasiorkê oddali³y mi siê destry a Czarny na¶cina³ tych parowców sporo i muszê zwolniæ blokadê morska Holadnii.
Ale destry pojawi± siê tak czy inaczej wkrótce.
Reasumuj±c:
Wchodzimy na czo³owe pod Seul. Przekona³e¶ mnie.
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-17 13:05:50
Mamy troszkê za ma³o dzia³, i katap w sumie te¿ niezbyt wiele.
Postaram siê jeszczê troszkê dorobiæ ew przezbroiæ katapki do dzia³
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-17 13:42:52
aha no i jednak zostawiê tutaj t± konnicê w odwodzie gdzie¶ ¿eby jej nie widzieli.
Chyba rzeczywi¶cie ch³opaki szykuj± tutaj swój najwiêkszy atak w dyplo.
Ukryj siê w polach mi³o¶ci i najlepiej to jakie¶ siege jednostki jeszcze skombinuj, ja tu mo¿e kilka lemingów dorzucê z centrum.
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-18 14:14:41
nie zapomnij ¿eby dzi¶ zrobiæ screena z sytuacj± w miescie z Latarni± u Zulusa.
CO jest w mie¶cie a co na morzu.
No i chyba Cheos rzeczywi¶cie chce uderzaæ na Cuma taki boski wiatr...
Bo nawet nauke da³ na 0 i wali we mnie spziegostwem na maxa.
Zrobi³em mu misjê kontr ¿eby za du¿o w moich miastach nie widzia³
Ale to raczej dowód na to ¿e graj± w my¶l zasady teraz albo nigdy,
Bombel idzie po biologie i raczej zgarnie korpa Sushi - to tak z innej beczki
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-18 22:55:30
RUSZYLI
Je¶li chcia³e¶ uczestniczyæ w najwiêkszej bitwie w historii wszystkich Dyplo to w³a¶nie jest przed nosem.
Wle¼li na moj± kulturê.
W nastêpnej atakujemy, bêdzie rze¼nia jakiej jeszcze ¶wiat nei widzia³.
Troszkê mie martwi ¿e mamy ma³o broni siege dzia³ i katap.
Zebrali 262 jednostki....
nie to ¿ebym nei mówi³ ale jakby¶my wtedy weszli to jak pod nó¼..
a teraz oni sa pod no¿em.
Ty masz 217 i ja ok 170, mówiê oko³o bo jeszcze draftuje i ci±gne lemingi.
Przezbroi³em co siê da³o i teraz ju¿ wszystko w rêkach randoma....
Ustaw siê tak ¿eby cie nie widzieli ale ¿eby¶ by³ w zasiêgu
No i jutro koniecznie trzeba siê zgadaæ przed turk±
Bodek (Imperium Bodek) 2010-06-20 23:18:03
No i jeszcze raz gratulujê udanej akcji
Mo¿e jak podwójny Wam tak dobrze wszed³ to co dopiero zrobicie w potrójnym ...
WOW |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Czas generowania strony : 1.12 s.
|