Pakt "anty Sumer(bartq, czajmen, bobek, dzia, scooby)&q |
Author |
Message |
Shaka[D14]
|
Posted: 2011-11-18, 21:51 Pakt "anty Sumer(bartq, czajmen, bobek, dzia, scooby)&q
|
|
|
Pakt numer 1244, za³o¿ony 2011-07-09 19:07:53 przez ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America )
Nazwa paktu: anty Sumer(bartq, czajmen, bobek, dzia, scooby)
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: ScoobyDoo
Barteq
Bobek1971
czajmen
dzia |
|
|
|
 |
Shaka[D14]
|
Posted: 2011-11-18, 21:51
|
|
|
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-09 19:15:03
Witam s±siadów hegemomna leadera-sumerów. ¿e on jest leaderem to chyba ka¿dy o tym wiem i nie ma watpliwo¶ci, w pojedynkê bêdzie lyka³ s±siadów jak przystawki, ma wielkie GNP, produkcje, jedzenie, i wielk± armie. Wkrótce pewnie bêdzie mia³ kasty (nie wiem kiedy odkryje ale mo¿e byc to 65-70 tura. Powiedzmy wiêc, ¿e 70.
Niech ka¿dy siê wypowie, czy chce byæ w tej koalicji i JAK MA ONA WYGLADAÆ, ile armii, mo¿e wystrugaæ do 70maks 75 ( doscie wraitha do jednego z sasiadów).
Czy bêdzie mia³ catsy itp. Krótka pi³ka, albo wszyscy gramy do jednej bramki (sumerskiej bramki) albo no có¿ czekamy na odstrza³.
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-09 19:16:12
pakt ten zostal stworzony na pro¶be bobka .
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-09 20:27:48
Za paktem jestem na pewno. Wielkosc armii itp. moge podac pozniej - na pewno powinno to byc z 15 moze 20 jednostek. Do kast mi daleko... Minusem jest, ze Wraith obserwuje droge moja do niego, wiec musialbym isc napierw do ciebie Scooby, a pozniej skrecic na polnoc.
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-09 20:45:57
niech ka¿dy napisze co zrobiæ jesli sasiada zaatakuje wraith?.
Ja z czajmenem, moje dogi + catsy plus jego armia mozemy isæ od dolu, ale wg mnie wchodzimy wszyscy, ka¿dy tnie armie i pakujê siê w niego. Ja mogê miec miec na po³nocmy fronice za 30 jednostek, z kastami. My z czajmeneme jestesmu aggr wiec wraith z nami bêdzie mia³ ciêzko , jak wygl±da sytuacja u góry i jak sobie to wybra¿acie?
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-10 00:04:26
Tu Czarny August
no có¿ tak jak przedmówcy jestem za ¶cis³ym zwi±zkiem naszych pañstw...po prostu sytuacja jest taka, ¿e jak w kogo¶ wjedzie Sumer to jak pozostali nie wjeda mu w plecy to kwestia czasu jest jak zje kolejnego sasiada. Od tej chwili rzeklbym musi byc jasna deklaracja w naszym gronie kto z nami na smierc i zycie a kto sie woli wycofac?
Ja deklarujê, ¿ê jak kogo¶ Wraitj z tych wymienionych sasiadów zaatakuje ide do niego by oslabic moc ataku na innego..inaczej jesli cala moca wejdzie w kogos to pozamiatane. Trzeba jasno sie okreslic..nie ma czasu Panowie ..potem bedzie jak w historii juz bywalo walce sie rozrosnie i przeorze wszytsko w kolo...
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-10 12:24:08
Czarny Agust a ty ile bêdziesz móg³ miec armii i kiedy bêdziesz mial katsy ?
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-10 12:33:21
Katsy - katapy czy caste ?
jak nie bede widzia³ jasnej deklaracji innych sasiadów trzeba bedzie za³o¿yc osobny pakt tych co chca sie wspierac w razie agresji Sumera.
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-10 21:46:57
wrzucam pogl±dowego screena
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-10 21:55:47
dosta³em od niego ofertê utrzymania paktu o nieagresji do 85 tury - do was tez przes³a³ takie oferty - mo¿e dowiemy siê kto ma byæ nastêpnym celem.
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-10 21:56:15
Przedewszystkim,to nie my czekamy az którego¶ z nas zaatakuje(to by³oby frajerstwo) to my mamy miec wszystko pod kontrol± i zaplanowac i skoordynowaæ atak
Nie mówcie mi ze sojusz 5pañst,najwiêkszy w tej grze nie da rady,to Wraith ma siê baæ.
Teraz kwestia katap-wydaje mi siê ze Skubi i ja dojdziemy do¶æ szybko i bedziemy mogli juz kilka wystawic,natomiast Czajmen i Bobek-nie wiem jak jest u was sytuacja ale podejrzewam ze z badaniami nie najlepiej wiec chyba nie ma sensu zebyscie czekali,wasze wojska wtedy wspomaga³yby atak,g³ówne si³y wezme na siebie ja i Skubi
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-10 21:57:05
o,do mnie nic nie dosz³o
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-10 22:29:11
1.kto jest nad wraithem na tym obrazku?, mo¿e warto go dorzuciæ do paktu?
2. dzia ja siê z tob± nie zgadzam nawet jak nie macie katap musicie wyj¶æ jednostkami z miast aby jego blokowaæ, bo inaczej dzia zostaniesz zmieciony, na jego polach
3, ja tam dosta³em ofertê
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-10 22:45:07
Nie wiem kto jest bezpo¶rednim sasiadem wraitha u górze,wiem ze tam jest Kacowski i Lukgin,ale zaden z nich nie by³ zainteresowany kiedy zagadywa³em
Skubi,zak³adasz ze bede celem ataku-no to mozliwe
2.Skoro sie nie zgadzasz zaproponuj cos jako jeden z g³ównych udzia³owców i twórca packu;)
3.Mozliwe ze bêde jego celem,ale cos mi sie to wydaje dziwne skoro ma duzo ³atwiejsze cele blizej.Zobaczymy,ale jesli wyjdzie wojskiem w moim kierunku to reszta bedzie spacer a nie wojne.Tylko czy którys z was jest gotowy z³amac pakt?
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-10 23:14:57
nie wiem dzia czy ty bêdziesz celem, mo¿e nim byæ tak¿e bobek (non agr), tym bym sie kierowal, macie obaj sporo miast i nie ma pojêcia jakie macie armie, wiem jak± ma wraith. Granic jego nie widze i nie wiem co on ma czy charioty czy te swoje sêpy(vulture). Dzia a ty bêdziesz mial katsy na czas?, wg mnie plan mo¿e byæ jedynie taki, Wraith wchodzi na jednego, trzeba mu pozwoliæ wejsce armia w pañstwo (np 3 tury w g³±b w tym samymy czasie wszyscy wjedzaj±, tym co maja na niego innego wyjscia nie ma, widzisz dzia jego produkcje GNP i croopy widzisz ile tego ma, , raczej , wg mnie mo¿ecie zapomniec o wjedzie bezposrednim na jego teren, tzn uprzedzaj±cy atak, trzeba go wci±gn±æ, no niestety, kto¶ musi byæ przynêta (tzn musi nie musi i tak bêdzie celem, a mo¿e byæ przynêt±).
Atak na wtaitha jest mocno ryzkowny, bo to nie larry, on ma ju¿ gotowe kupê armi, ma 7 du¿ych miast, ma produckje mo¿e sci±æ lasy, i niestety siê naprawdê dobrze obroniæ. Nawet dzia jesli my mamy tylko katsy, z pomoc± czajmena, to on przesunie 70% armi w nasz± stron±, ze strony bobka starczy 30% procent (on nie wiem kiedy bêdzie mia³ kasty). Wg mnie kluczem do tego jest to, ¿e on musi przyj±æ pierwsze uderzenie kastami. Tak mi sie wydaje , smiale¶ sie z mojego planu ale niestety dzia, wg mnie na logikê, ty jestes celem.
Acha i kwestia, czy razem solidarie (tu dobrzeby tak¿e i lukiego i kacwoskiego wci±gn±æ nawet jak nie chca atakowac) odrzucamy pakt o nieagresji z wratihem, aby nie czu³ siê pewny, zreszt± na jego miejscu jako leader to nawet na jawnym nie czy³bym siê pewny.
Taki jest moje zadnie opiszcie jak wy wyobra¿acie sobie wspo³ne dzia³ania, aha czas tyka
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-11 01:45:05
Ja strategiem wojennym nigdy nie by³em ..podporz±dkujê siê planom wojennym czy to obronnym wspolnoty czy te¿ agresywnym wyprzedzajacym. Do katapek jeszcze mam trochu
Barteq (Barteq) 2011-07-11 02:14:23
1. Cel ataku:
Wraith proponowa³ mi wspólny atak. Co prawda nie poda³ celu, ale bior±c pod uwagê fakt, ¿e mamy tylko 2 wspólnych s±siadów, i ¿e jednym z nich jest Skubi (który jest do¶æ daleko, jest do¶æ s³abo przeskautowany i ma bardzo niewygodne, dla sêpów, pieski), mo¿na sobie ³atwo wszystko dopowiedzieæ, w kogo celuje. Oczywi¶cie odmówi³em i teraz pytanie - czy znalaz³ kogo¶ innego do pomocy (tu pytanie do Dzia, czy ma tak± szansê), czy uderzy sam, lub czy zmieni cel. W ka¿dym razie, je¼dzi po granicy, jak tu¿ przed atakiem na Kinga (akurat wtedy obok przechodzi³em wariorem).
2. Plan ataku:
Tu w³a¶nie powstaje najwa¿niejsze pytanie. Jak Wraith stoi z nauk± - kiedy dok³adnie bêdzie mia³ katapy i jak jest rozwiniêty w koniach (s³onie, horse archery). Je¶li bêdzie mia³ katapy (co jest niestety bardzo prawdopodobne), to chyba rzeczywi¶cie trzeba go bêdzie gdzie¶ zaprosiæ. Je¶li nie da siê wci±gn±æ, to mo¿na jeszcze rozwa¿yæ wej¶cia chmar± ma³ych oddzia³ów (pe³na partyzantka ), w celu rozwalenia mu gospodarki.
3. S±siedzi u góry:
Wydaje mi siê, ¿e Kacowski powinien mieæ granicê i nie wiem, gdzie dok³adnie jest Domel. Kacowski jest chyba mocno wystraszony. Jedyny sposób, to chyba, nastraszyæ go bardziej .
4. Moja armia:
Na dzisiaj, bardzo ciê¿ko mi oszacowaæ, czym Was wspomogê. Mam niestety du¿y problem na ty³ach - jako jedyny graniczê z Faustem - i nie wiem, jak bardzo bêdê móg³ siê odkryæ (a stosunki mam z nim do¶æ napiête). W sumie, mam, na dzisiaj najmniejszy interes ze wszystkich, w ataku na Wraitha, bo praktycznie z nim nie graniczê (i nie widzê dla siebie ³upów z tej wojny, poza jak±¶ kask±). Wiem jednak, ¿e je¶li teraz nic siê nie zrobiê, to pó¼niej zap³acê znacznie wiêksz± cenê. Dlatego pomogê te¿, czym tylko bêdê móg³...
Zreszt± mam potworny ból g³owy, bo tworzy siê równie¿ sojusz przeciwko Faustowi.
Barteq (Barteq) 2011-07-11 02:38:12
W ka¿dym razie, je¶li nie zostanê przez Fausta zaatakowany (mam nadziejê, ¿e Bodek nie bêdzie szala³ za Pita ), nie wycofam siê z udzia³u w walce. Co do katap, to nie mam czasu na dok³adne analizy i nie wiem, czy zd±¿ê. Mogê byæ lekko spó¼niony . Zale¿y, kiedy dok³adnie nast±pi nasz atak.
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-11 12:23:15
Ja jestem gotowy w ka¿dej chwili - widzê jeden rydwan stoj±cy na górce, która jest w linii prostej on = ja (górka na mapie jest w po³owie czerwonej strza³ki). Po za tym nic nie widzia³em, wiêc jego si³y pewnie s± wy¿ej. Ja powoli przegrupuje swoje jednostki i postaram siê podej¶æ nimi trochê bli¿ej w stronê scoobego. Mam tez kolo niego dwóch warriorow, wiec zrobiê sobie spacerek nimi
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-11 17:26:06
wrzucam pogladowo demo moje,Skubiego i Wraitha zebyscie mieli jakis ogl±d
u mnie matma za 8-9turek,konstrukcja ok.15
Wraith racej bedzie mia³ szybciej,pytanie tylko o ile?
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-11 17:27:17
nie wgra³ sie 3ci screen z produkcja i nie chce sie za³adowac:/
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-11 17:30:06
jak widac poszed³ w produkcje dziad
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-11 22:06:46
a co panowie powiecie na to
JAWNY PAKT, cala nasza piatka dorzucimy jeszez lukeigo, niech wjedze aby straszyæ. Sojusz piszemy pakt przeciwko hegemonowi- sumerii, Warunki, jesli
suemria atakuje jednego inni wypowiadaja wojne sumerri i atakuja ja?
Co wy na to?
Kto podpisze taki pakt, odpiwedzi tak lub nie
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-11 22:21:12
Dla mnie jak najbardziej pasi. Czarny August
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-11 23:20:25
ma nadziej ze nie zadrzy rêka nikomu jak JAWNIE popisze pakt i tzeba bedzie kliknac declera war i scinac ludzikow i wysyalc na front
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-11 23:39:50
dobra panowie moze wpakjcie w sumera punkty sprziegowskie bedziecie widzieli co odkrywa,
EWEWNTULANIE mozna spobowac zrzuta kasy dla jedneog on pakuj 100% w szpeigostwo i widzimy demo wratih co odkrywa miast itp?
Co o tym sadsdizece (tzeba sie bedzie ponitego zapytac)
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-12 01:32:49
Pomys³ ze zrzutk± na szpiegowanie dobry,tylko jak mówisz trzeba Pontiakusa zapytaæ.Ja mam na niego troche spy,ale co odkrywa to musia³bym mocno podniesc nak³ady na spy bo na mnie ma juz sporo pkt.
Co do paktu,no ok.ale co nam to da?Wraith wtedy nikogo nie zaatakuje tylko bêdzie siê na maxa okopywa³,to juz wole zeby na mnie poszed³
Wola³bym zeby taka deklaracja zaistnia³a tutaj,powiedzmy taki tajny pakt
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-12 09:31:04
Ja daje tajn±, a jak bêdzie zgoda to i dam JAWNA.
Czego oczekuje od koalicjantów (min):
1.JES£I WRAITH MNIE ATAKUJE, WY WYCHODZICIE WOJSKIEM Z MIAST, ARMI¡ POD JEGO GRANICE, TAK, ¯EBY WIDZIA£ JA. Wrzucie sobie do armi 1 chariotra pormo wycyfoanie sie i (+1) widzenia (na barbach da sie ubic). Musiecie rzucic sporo z 15-20 jednostek aby czu³ oddech kolacji. Zrobcie droge workami( to priorytet) aby moc przerzucic armie pod jego granice. To spowoduje, ¿e bêde mia³ lzej, , mam swordy za 2 tury, to bêdê siê zajadle broni³. Wtedy nie mo¿e on wrzucic
ca³ej armi bêdzie musia³ podzielic I TU JEST NASZA SZANSA, MUSI PODZIELIC ARMIE!
2. Wypowiedzenie wojny przeciwko sumerii
3. Pokazanie screenów, ¿e wasza armia jest pod granic± (min 1 tura od jego granicy), to jest KONIECZNE
15 -20 jednostek ka¿dego z was pod jego granic± daje bardzo duzo, powoduje ze musi zabezpieczyæ panstwo, nie musicoe wchodziæ za du¿e ryzko, no chyba zê miasto ma s³abo bronione a wiecie ze armia jest gdzie¶ indziej, WAZNE ABY STALO
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-12 11:24:04
ogolnie to skanujcie jego teren wchod¼cie na gorki obok niego, obojetnie co on mówi i jak wam grozi . Nasz± zaletam jest ilo¶æ, wspolne dzia³anie, nie ruszy na przeciez wszystkich na raz.
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-12 11:27:09
Ja mam 2 warriorow w poblizu i widze pewne sily - dwa robole z obstawa majace albo wybudowac droge do mnie, albo szykuje sie na kolejne miasto.
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-12 11:42:15
jak zobaczycie katsy dajcie znac, ruszajcie sie po granicy wojskami wtedy jest to trudniej odkryc
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-12 21:04:47
Mam juz pewien plan ustalony i strategie d³ugofalow±.
Kurde,Skubi,a jesliby tak po³±czyæ stack naszych wojsk i jeszcze czajmena,myslisz ze niedalibysmy rady?Owszem,on ma sporo produkcji,ale spójrz na miasta,nie ma ich wiecej od ciebie,a jedzenia ma nawet mniej
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-12 23:07:59
wlasnie o to chodzi dzia ze wydaje mi sie ze nie, ile masz armi?
kotry jestes ?, bobek ile ma armi, za murami w swoich miastach, myslisz za damy rade ? na jego terenie?
A strategie dlugofalow± poslucham.
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-12 23:11:03
na razie przy granicy trzymam czu³ki. Nic od mojej strony z ruchu wojska Sumerkisego nie widac.
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-13 09:00:49
panowie, my tu gadu gadu, a czas (turki) lec±. atakujemy jako¶ za chwilê czy czekamy na jaki¶ sygna³ na niebie?
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-13 15:19:48
Niestety u mnie wynik³a niespodziewana sytuacja,pozatym prawdopodobne s± przecieki i Wraith dowiaduje sie od kogos o naszych poczynaniach.Nie mówie ze na bank tak jest ,ale mam pewne podejrzenia.
Zdaje siê czajmen ze on ci zaproponowa³ pakt i czeka na twoja odpowiedz,u mnie tak samo,zaproponowa³ i czeka na odpowiedz.
Bobek,jak z toba,czy gada³es z Wraithem?Szczerze mówi±c to na jego miejscu uderza³bym w³asnie w s³abych i napuchnietych zulusów
Nie wiem cholera co tu robiæ,strasznie nie szczê¶liwie sie u mnie zlozy³o(wyjecha³ kluczowy dla mnie partner) z drugiej strony i byc moze bedzie ma³a przepychnka,takze na ta chwile nie moge wystawic wojska na sumera.
Moze podpiszmy te pakty z nim i przygotujmy sie na wojne kiedy up³ynie ich termin?sam nie wiem..
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-13 15:22:44
Ja tak za 3-4tury powinienem wiedziec juz du¿o wiêcej,min.czy bedze w stanie szybko wycofaæ wojsko z terenu gdzie zaiskrzy³o i przezuciæ w rejon sumera
A wogóle u mnie wychodz± pierwsi szturmowcy,fajna sprawa
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-13 16:33:21
Ja sugeruje nie podpisywaæ, albo wszyscy albo NIKT
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-13 16:40:23
Writh sie do mnie odzywa³. pyta³ o granice bo zblizamy sie do siebie. Tylko tyle.
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-13 19:43:26
no mnie siê pytana czy co¶ postanowi³em w sprawie naszego porozumienia - podejrzewam, i¿ mo¿e co¶ przeczuwaæ. jak ka¿dy mówi nie, to znaczy, ¿e co¶ jest na rzeczy...
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-14 00:16:24
odpisalem mu ¿e nasz± granicê bed± zabezpiecza³y si³y bezpieczenstwa. Mus to mus.
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-14 21:29:54
bobek dostales propozycje pokoj?
a dzia a ty? wraith non stop trzepie armie...
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-14 23:11:59
Ja dosta³em,ale jeszcze zwlekamy z podpiszem
W tej turze wypowiedzia³em wojne domelowi,ale to nie jest prawdziwa wojna tylko powiedzmy konflikt graniczny,choæ zale¿y jak Domel zareaguje.
Moze Wraith sie skusi i pomysli ze op³aci mu sie mnie w tym momencie zaatakowaæ
Ca³y czas obawiam sie ze wspólne podpisanie jawnego spowoduje tylko ze sie wkopie w glebe tak ze go nie ugryziemy
Zobaczymy jak to sie potoczy wszystko..
Barteq (Barteq) 2011-07-15 02:57:41
Chcia³bym zaproponowaæ nastêpuj±ce rozwi±zanie - popisujemy tajny, defensywny pakt przeciw Wraithowi, który ma mieæ najwiêkszy priorytet (ze wszystkich paktów), i który odtajniamy na forum g³ównym, w przypadku ataku Wraitha. Ka¿dy, kto chce, podpisuje sobie umowê z Wraithem na w³asn± rêkê, ale w przypadku ataku, wywi±zuje siê z tre¶ci naszego paktu i natychmiast wypowiada wojnê (i zaczyna walkê).
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-15 10:59:12
Dla mnie ok:
mozna podpisaæ ze wraithem, ci którzy dost±pi± tej ³aski pana niech podpisuj±.
Mam nadzieje ze wam starczy odwagi ...
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-15 18:11:34
Mo¿êcie byæ spokojni o Czarnego Augusta. Jemu rêka nie zadr¿y.
Co do propozycji Barteqa - jak najbardziej rozs±dna. Mimo wszytsko wokó³ jego granic wystawiæ czujki zmotoryzowane by w razie czego dac czas na przygotowanie kontruderzen na innych odcinkach ni¿ ofiara Sumera
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-15 21:22:18
Zatem ja z nim nie podpiszê,ba ,moze go jeszcze sprowokuje,chociaz to troche rydzykowne z mojej strony,bo jeszcze sie z Domelem nie dogada³em
A pakt tajny owszem,podpisuje-w przypadku ataku sumeri na którego¶ z uczestników paktu Japonia wypowiada Wraithowi wojne i wysy³a pomoc wojskow± zgodnie z ustaleniami na tajnym
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-18 16:09:45
OK.Podpisuje z Wraithem pakt-to u¶pi jego czujno¶æ i pewnie bedzie szuka³ okazji do kolejnego ataku ,prawdopodobnie na bobka.
Pakt by by³ do 90tury,czyli tyle ile potrzebuje na doj¶cie do konstrukcji i zrobienie paru katap i s³oni.Jesli Bartek sie zgodzi to bysmy wystawili wspólny stack.
Drugi by poszed³ od do³u-czajmena i Skubiego.Tylko kiedy u was panowie katapy?
Jesli Wraith nie idzie jeszcze w konstrukcje to mysle ze najlepiej uderzac jak najwcze¶niej.Albo inaczej-najpierw uderzenie Skubi/czajmen pare tur potem Ja/Bartek?
Skubi,co o tym myslisz,wkoncu ty jestes prócz mnie g³ównym udzia³owcem przedsiêwziêcia;)
Ech,zeby mozna by³o zobaczyc co on odkrywa..ale on chyba juz sady buduje bo strasznie trudno go szpiegowac
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-18 16:12:29
bobek,co do ciebie
Je¶li masz serio wojne z Rihiterem i Wraith sie zdecyduje ci "pomóc" to obawiam sie ze nie masz szans,zw³aszcza przy tej taktyce jaka dotad stosowa³es:(
ale nie martw siê,pom¶cimy ciê;)
Naprawde nie wiem czym sie kierujesz id±c w tak intensywn± kolonizacje maj±c za s±siadów tak mocnych i agresywnych sasiadów
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-18 19:01:01
Tak zaatakowa³ mnie Rihter....co do writha jeszcze nie wiem ale jak tu czytam zapewne te¿..no nic muszê im byæ chocia¿ ko¶ci± w gardle......kto z was ma ich za sasiadów i chce cos im nabroic ma okazje
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-19 00:01:44
hehe,no prosze,to sygnatariuse paktu sie t³uka miêdzy soba,no jak tak to bedzie wygl±dac..
;/
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-19 17:33:11
No przyjaciel te¿ wszed³...ja swego czasu jak zaatakowa³ go wraith da³em mu czas by siê wybroni³..nie doceni³ tego
czajmen (Czajmen Stalin / Rosja ) 2011-07-19 23:09:53
bobek wtedy mnie nie by³o teraz pozostaje mi okazje wykorzystaæ.
Bobek1971 (Bobek1971 Oktawian August/Zulu ) 2011-07-19 23:41:04
spoko ..tak jest gra Panowie W³adcy kto nie korzysta ten moralizuje Na razie odbi³em co mi zabra³es nie wiem czy znowu odbi³e¶
dzia (dzia Hatszepsut / Aztec ) 2011-07-30 23:19:26
ok panowie,lider ma juz 16 miast,2x wiêcej od drugiego fausta
czy zamierzamy co¶ z tym zrobiæ?
ScoobyDoo (ScoobyDoo Ragnar /Native America ) 2011-07-30 23:23:33
dzia czarny agust jest martwu stworz nowy pakt |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|