Pakt "Admin - Kmerowie (Rookie)" (Rihiter) |
Author |
Message |
Shaka[D14]
|
Posted: 2012-09-24, 21:02 Pakt "Admin - Kmerowie (Rookie)" (Rihiter)
|
|
|
Pakt numer 2281, za³o¿ony 2011-12-09 22:29:56 przez Rihiter (Pañstwo admina)
Nazwa paktu: Admin - Kmerowie (Rookie)
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Rihiter
Rookie |
|
|
|
 |
Shaka[D14]
|
Posted: 2012-09-24, 21:02
|
|
|
Rihiter (Pañstwo admina) 2011-12-09 22:33:52
Witaj W³adco!
Podziel siê proszê tutaj swoimi spostrze¿eniami, uwagami, koncepcj± gry.
Uwagi do mapy i lokacji startowej równie¿ mile widziane, zarówno pozytywne jak i negatywne.
Niechaj zostanie ¶lad dla potomnych z Twoich przemy¶leñ, a uwagi do mapy pomog± przy tworzeniu kolejnych gier.
Pozdrawiam.
Wielki Nied¼wied¼ Rihi
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-12 15:12:50
O Wielki, Wszechladny Niedzwiedziu ! Twoj wierny sluga Zara wznosi rece ku niebu i zwraca sie o wysluchanie swych modlitw.
Dzieki ci za wspaniale zbilansowana okolice, gdzie moi lowcy moga znalez zwierzyne. Dzieki ci za klejnoty jakie nasi gornicy odnalezli w gorach. Dzieki ci za stada owiec i krow, ktore widzimy w okolicy. My jako Kreatywny narod bedziemy starali sie droga pokojowa szerzyc expansje na Zachod, Poludnie i Polnocny-wschod. Spotkalismy sasiadow Chinskich i Maya. Chinczyka obiecalismy spokojna granice wschodnia ale Maya jako agresywny narod nie sa pewni. Tym bardziej ze ich agresja obroci sie w strone najblizszego sasiada, ktory pragnie im przynies swa wspaniala kulture. Dlatego wznosze usilne modlitwy o zeslanie klesk i katastrof na oba narody zeby ich chciwe oczy byly zajete czyms innym niz spogladaniem na rzyzne ziemie Khmerow.
Amen
Stolica na polnocy bedzie miala skok kulturowy za 2 tury - obejmie owce krowy i miedz. 2 tury zajmie workowi dotarcie do miedzi kolejny work bedzie pracowal na bobrach a kolejny zacznie budowac droge laczaca miasta (4 tury do kola). Kolejny wynalazek w planach to BW. Musimy miec Axy zeby bronic sie przed Maya i ich agresywnymi Holkanami.
Kolejne miasto na poludniowy-wschod bedzie pracowalo na gemsach az nie wymysle AH i Agri. Miasto na polodniu ma duza produkcje i szybko urosnie na jelonkach i da techowanie na bobrach. Okolica przepiekna juz wylonil sie kamien i marble oraz ryz - nie wspomne o przyprawach i kadzidle bo to bedzie pozniej. Gdybym wystartowal nad woda bym byl niezle zacofany. Bardzo podoba mi sie Twoje podejscie zeby kazda nacja miala pola, ktore moze wykozystac dzieki techom startowym. Ogolna koncepcja gry to porozpychac sie kulturowo - 2 miasta produkuja wojo a jedno seta gdy juz nie bede mogl sie przepychac to zaczne spiskowac przeciwko najslabszemu sasiadowi - chcialbym dotrzec do sasiada majow zeby razem rozwiazac problem agresji Maya;)
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-12 15:12:50
O Wielki, Wszechladny Niedzwiedziu ! Twoj wierny sluga Zara wznosi rece ku niebu i zwraca sie o wysluchanie swych modlitw.
Dzieki ci za wspaniale zbilansowana okolice, gdzie moi lowcy moga znalez zwierzyne. Dzieki ci za klejnoty jakie nasi gornicy odnalezli w gorach. Dzieki ci za stada owiec i krow, ktore widzimy w okolicy. My jako Kreatywny narod bedziemy starali sie droga pokojowa szerzyc expansje na Zachod, Poludnie i Polnocny-wschod. Spotkalismy sasiadow Chinskich i Maya. Chinczyka obiecalismy spokojna granice wschodnia ale Maya jako agresywny narod nie sa pewni. Tym bardziej ze ich agresja obroci sie w strone najblizszego sasiada, ktory pragnie im przynies swa wspaniala kulture. Dlatego wznosze usilne modlitwy o zeslanie klesk i katastrof na oba narody zeby ich chciwe oczy byly zajete czyms innym niz spogladaniem na rzyzne ziemie Khmerow.
Amen
Stolica na polnocy bedzie miala skok kulturowy za 2 tury - obejmie owce krowy i miedz. 2 tury zajmie workowi dotarcie do miedzi kolejny work bedzie pracowal na bobrach a kolejny zacznie budowac droge laczaca miasta (4 tury do kola). Kolejny wynalazek w planach to BW. Musimy miec Axy zeby bronic sie przed Maya i ich agresywnymi Holkanami.
Kolejne miasto na poludniowy-wschod bedzie pracowalo na gemsach az nie wymysle AH i Agri. Miasto na polodniu ma duza produkcje i szybko urosnie na jelonkach i da techowanie na bobrach. Okolica przepiekna juz wylonil sie kamien i marble oraz ryz - nie wspomne o przyprawach i kadzidle bo to bedzie pozniej. Gdybym wystartowal nad woda bym byl niezle zacofany. Bardzo podoba mi sie Twoje podejscie zeby kazda nacja miala pola, ktore moze wykozystac dzieki techom startowym. Ogolna koncepcja gry to porozpychac sie kulturowo - 2 miasta produkuja wojo a jedno seta gdy juz nie bede mogl sie przepychac to zaczne spiskowac przeciwko najslabszemu sasiadowi - chcialbym dotrzec do sasiada majow zeby razem rozwiazac problem agresji Maya;)
Rihiter (Pañstwo admina) 2011-12-12 17:17:07
*Niebo poja¶nia³o i zagrzmia³o*
Podoba mi siê Twa wiara i oddanie ¦miertelniku. Wzno¶ mod³y (raporty) regularnie, a zostan± wys³uchane
p.s. Screeny Misiu, screeny. Zarówno Wielki Nied¼wied¼ jak i miliony potomnych, którzy bêd± czytali kiedy¶ ten pakt tajny z chêci± równie¿ obejrz± to co opisujesz.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-13 09:16:19
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-13 09:16:19
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-13 09:17:54
Na polnocy widac osadnika Maya - szukal miejsca pod trzecie miasto - czyli ruszyl sie 4 pola. zgaduje ze z polnocy a wiec moja stolica w trzecim skoku bedzie o jedno pole od jego granicy
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-13 09:17:54
Na polnocy widac osadnika Maya - szukal miejsca pod trzecie miasto - czyli ruszyl sie 4 pola. zgaduje ze z polnocy a wiec moja stolica w trzecim skoku bedzie o jedno pole od jego granicy
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-13 09:23:23
Zpomnialem - pozycja startowa na poludniowy zachod od krow (jedno pole lewo dol od krow)
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-13 09:23:23
Zpomnialem - pozycja startowa na poludniowy zachod od krow (jedno pole lewo dol od krow)
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-13 10:29:33
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-13 10:29:33
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-13 10:30:17
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-13 10:30:17
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-15 10:16:16
Zaczelo robic sie ciasno i to bardzo. Juz 4 sasiadow i kazdy pragnie Khmerskiej krwi
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-15 10:16:16
Zaczelo robic sie ciasno i to bardzo. Juz 4 sasiadow i kazdy pragnie Khmerskiej krwi
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-15 10:56:56
Screeny od prawej do lewej z gory na dol
43,42,41
44,45
46
Widac wszystkich - plan jest taki zeby po podlaczeniu miedzi isc szybko w bw a potem agri zeby rozwinac miasto z kuku.
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-15 10:56:56
Screeny od prawej do lewej z gory na dol
43,42,41
44,45
46
Widac wszystkich - plan jest taki zeby po podlaczeniu miedzi isc szybko w bw a potem agri zeby rozwinac miasto z kuku.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-15 10:58:43
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-15 10:58:43
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-18 11:56:05
O Wielki Niedzwiedziu wysluchaj modlow Twego wiernego slugi Zara.
Zeslij otepienie umyslowe na Maya zeby nie budowali wojska. Wowczas z naszym przyjacielem Napoleonem bedziemy mogli zaprowadzci lad i porzadek w imperimu Maya.
Amen
Oto aktualna mapa mojego imperium.
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-18 11:56:05
O Wielki Niedzwiedziu wysluchaj modlow Twego wiernego slugi Zara.
Zeslij otepienie umyslowe na Maya zeby nie budowali wojska. Wowczas z naszym przyjacielem Napoleonem bedziemy mogli zaprowadzci lad i porzadek w imperimu Maya.
Amen
Oto aktualna mapa mojego imperium.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2011-12-31 07:43:36
O Wielki Niedzwiedziu ! Straszna stagnacja zapanowala w narodzie. Nie wiemy czy robic sety i zakladac miasta czy produkowac axy i rozprawic sie z Maya. Coz za wielki dylemat. I jeszcze ta magiczna budowla u naszych sasiadow - musimy ja miec.
Amen
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2011-12-31 07:43:36
O Wielki Niedzwiedziu ! Straszna stagnacja zapanowala w narodzie. Nie wiemy czy robic sety i zakladac miasta czy produkowac axy i rozprawic sie z Maya. Coz za wielki dylemat. I jeszcze ta magiczna budowla u naszych sasiadow - musimy ja miec.
Amen
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-05 13:42:21
Wybacz o Wielki Niedzwiedziu za ma ospalosc w modlitwach ale bogowie chaousu zwani dalej pracodawca zmuszali nas do wytezonego mitrezenia czasu na nieistotne rzeczy! Dzieki za zeslanie madrosci na Ottomanska nacje. Zara i Napoleon zawarli braterskie przymierze. Przymierze to stanowi o uni Khmersko-Ottomanskiej. Walczymy razem i umieramy razem, wyznajemy ta sama religie. W momencie zaatakowania jednego z unitow, drugi z automatu wypowiada wojne a wiecsc o uni staje sie jawna. Zeslij na nas wytrwalosc.
Amen
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-05 13:42:21
Wybacz o Wielki Niedzwiedziu za ma ospalosc w modlitwach ale bogowie chaousu zwani dalej pracodawca zmuszali nas do wytezonego mitrezenia czasu na nieistotne rzeczy! Dzieki za zeslanie madrosci na Ottomanska nacje. Zara i Napoleon zawarli braterskie przymierze. Przymierze to stanowi o uni Khmersko-Ottomanskiej. Walczymy razem i umieramy razem, wyznajemy ta sama religie. W momencie zaatakowania jednego z unitow, drugi z automatu wypowiada wojne a wiecsc o uni staje sie jawna. Zeslij na nas wytrwalosc.
Amen
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-01-05 16:34:15
Zsy³am! ;]
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-09 10:25:01
O Wielki Niedzwiedziu czy jest to mozliwe zeby pozyczyc od sojusznika 10g na 3 tury i oddac 12 ?
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-09 10:25:01
O Wielki Niedzwiedziu czy jest to mozliwe zeby pozyczyc od sojusznika 10g na 3 tury i oddac 12 ?
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-01-09 17:06:00
Nie.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-13 09:49:06
Zara oddal sie medytacji i oto jakie obrazy przeszly mu przez glowe:
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-13 09:49:06
Zara oddal sie medytacji i oto jakie obrazy przeszly mu przez glowe:
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-01-13 15:29:44
I jakie wnioski wyci±gasz z tych wizji?
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-13 15:50:40
Chinczycy i Maya zbroja sie i robia scinke (Chiny). Chiny nie podpisaly ze mna traktatu o nieagresji wiec pewnie sie szykuja. Mam traktat z Maya ale moze Maya liczyc na zloto z lamipakta. Musze skonczyc baraki u siebie i poscinac troche axow zeby zobaczyli ze nie bedzie latwo.
Jestem drugi w zlocie i Land Area. Trzeci w produkcji (Chiny drugie chyba).
Ale popa to mam ostatniego.
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-13 15:50:40
Chinczycy i Maya zbroja sie i robia scinke (Chiny). Chiny nie podpisaly ze mna traktatu o nieagresji wiec pewnie sie szykuja. Mam traktat z Maya ale moze Maya liczyc na zloto z lamipakta. Musze skonczyc baraki u siebie i poscinac troche axow zeby zobaczyli ze nie bedzie latwo.
Jestem drugi w zlocie i Land Area. Trzeci w produkcji (Chiny drugie chyba).
Ale popa to mam ostatniego.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-16 13:10:35
Chiny zaatakowaly Francje. Chiny wczesniej proponowaly mi wspolny atak ale odmowilem za to przekazalem informacje Francji. Nastepnie zapenilem i Francje i Chiny ze nie bede sie angazowal. Musze pilnowac travisa no i zobacze czy warto bedzie wmieszac sie na krzywego do wojny Chinsko Frnacuskiej oczywiscie po stronie zwyciezcy.
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-16 13:10:35
Chiny zaatakowaly Francje. Chiny wczesniej proponowaly mi wspolny atak ale odmowilem za to przekazalem informacje Francji. Nastepnie zapenilem i Francje i Chiny ze nie bede sie angazowal. Musze pilnowac travisa no i zobacze czy warto bedzie wmieszac sie na krzywego do wojny Chinsko Frnacuskiej oczywiscie po stronie zwyciezcy.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-16 13:12:21
Priorytet - wcisnac kolejne miasto pod granice Maya z silna obsada wojskowa
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-16 13:12:21
Priorytet - wcisnac kolejne miasto pod granice Maya z silna obsada wojskowa
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-26 08:42:10
Rachunek sumienia:
1. Nie zwiedzilem poludnia
2. Pozwolilem Chinom spotkac sie Maya
3. Budowalem baraki
4. Jak widzialem ze cos sie szykuje to jeszcze nie scinalem woja a dalej budowalem baraki
5. Nie zwrocilem uwagi na to ze Chiny nie przedluzyly paktu o nieagresji
6. Nie wysunalem wara w strone Chin na oznaczona pozycje miasta 9
Ech sam sobie strzelilem w plecy i to szesc razy
Zara wyciagnal wnioski i czeka na reinkarnacje w kolejnym misiu
W sumie walka z ludzmi jest nietuzinkowa. Komp to lesz
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-26 08:42:10
Rachunek sumienia:
1. Nie zwiedzilem poludnia
2. Pozwolilem Chinom spotkac sie Maya
3. Budowalem baraki
4. Jak widzialem ze cos sie szykuje to jeszcze nie scinalem woja a dalej budowalem baraki
5. Nie zwrocilem uwagi na to ze Chiny nie przedluzyly paktu o nieagresji
6. Nie wysunalem wara w strone Chin na oznaczona pozycje miasta 9
Ech sam sobie strzelilem w plecy i to szesc razy
Zara wyciagnal wnioski i czeka na reinkarnacje w kolejnym misiu
W sumie walka z ludzmi jest nietuzinkowa. Komp to lesz
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-01-26 16:47:02
Prawda, komp to ¿aden przeciwnik. Dopiero z lud¼mi jest zabawa.
Nawet po zniszczeniu nacji ¶led¼ nadal rozgrywkê. Mo¿na siê zawsze czego¶ nauczyæ nowego, a i okazja do zast±pienia kogo¶ na d³u¿szy czas, a nawet na sta³e, mo¿e siê trafiæ.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-01-26 19:07:01
Spoko. Dowiedzialem sie ze mozna jeszcze tajne sobie poczytac po zniszczeniu to moze VGT jako moj sojusznik opowie co sie ciekawego dzieje
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-01-26 19:07:01
Spoko. Dowiedzialem sie ze mozna jeszcze tajne sobie poczytac po zniszczeniu to moze VGT jako moj sojusznik opowie co sie ciekawego dzieje
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-01-26 20:41:16
Tajne zostaj± odtajnione po zakoñczeniu rozgrywki.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-09 13:47:33
Moja mapa dla potomnych:
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-09 13:47:33
Moja mapa dla potomnych:
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-10 09:45:42
Czy Alex jako wladca Egiptu rozmawial z toba w sprawie trybuty jaki chce zaplacic za odstapienie Egiptu od ataku na Ottomanow ?
Jesli tak czy mam pieniadze przekazac tobie a potem ty przekazesz je Egiptowi ?
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-10 09:45:42
Czy Alex jako wladca Egiptu rozmawial z toba w sprawie trybuty jaki chce zaplacic za odstapienie Egiptu od ataku na Ottomanow ?
Jesli tak czy mam pieniadze przekazac tobie a potem ty przekazesz je Egiptowi ?
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-02-10 19:00:36
Rozmawiali¶my o tym ale nie wyrazi³em zgody na takie przekazywanie z³ota tak w zasadzie za nic. Regulamin jasno okre¶la, ¿e z³ota nie mo¿na przekazywaæ, z pewnymi wyj±tkami.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-16 13:47:56
Witam mam takie pytanie.
Namowilem Persje zeby odbil moje miasta - kazde miasto 100g.
Jak, mozna dokonac przekazania pieniedzy ?
Tzn czy ma zabic wszystkie jednostki oprocz jednej a ja mam pokonac ta jedna i wejsc do miasta i przekazac zloto przez Ciebie czy moze ma je wyzwolic ?
W regulaminie jest napisane:
7.4 Przekazywanie miast mo¿e nast±piæ za zgod± Admina, a z³ota za zgod± i po¶rednictwem pañstwa Admina. Przekaz z³ota dopuszczalny jest w nastêpuj±cych sytuacjach:
7.4.1 Podzia³ ³upów na wspólnej wojnie.
7.4.2 Zap³acenie okupu w z³ocie lub miastach za zaprzestanie wojny. Udawane wojny bez strat w wojsku i ludziach nie bêd± rozpatrywane.
7.4.3 Wynagrodzenie dla drugiej nacji za przy³±czenie siê do wojny po naszej stronie konfliktu. Obowi±zuje tylko w przypadku „przekupienia” nacji, która nie jest zwi±zana z nami paktem defensywnym czy sojuszem. Przekazanie z³ota w tym przypadku dokonane zostaæ mo¿e dopiero po dobitnym wykazaniu, ¿e wojna w wykonaniu przekupionego jest prawdziwa (walka, dzia³ania, wp³yw na negocjacje i dyplomacje), optymalnie po jej zakoñczeniu, ewentualnie w trakcje je¿eli jest d³ugotrwa³a. Ka¿dorazowo tego typu sytuacje podlegaj± ocenie i weryfikacji Admina.
Wiec teoretycznie jest to wynagrodzenie za przystapienie do wojny po mojej stronie. Z Chinami mam zawieszenie broni a z Maya pokoj i ustawowo konczy sie za 2 tury. Z Persja nie mam Paktow.
W sumie jak nie sprobuje w ten sposob to to juz nie mam szans na godna egzystencje.
Dodatkowo zrobi sie ciekawie w rozgrywce.
Pozdrawiam
Rookie
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-16 13:47:56
Witam mam takie pytanie.
Namowilem Persje zeby odbil moje miasta - kazde miasto 100g.
Jak, mozna dokonac przekazania pieniedzy ?
Tzn czy ma zabic wszystkie jednostki oprocz jednej a ja mam pokonac ta jedna i wejsc do miasta i przekazac zloto przez Ciebie czy moze ma je wyzwolic ?
W regulaminie jest napisane:
7.4 Przekazywanie miast mo¿e nast±piæ za zgod± Admina, a z³ota za zgod± i po¶rednictwem pañstwa Admina. Przekaz z³ota dopuszczalny jest w nastêpuj±cych sytuacjach:
7.4.1 Podzia³ ³upów na wspólnej wojnie.
7.4.2 Zap³acenie okupu w z³ocie lub miastach za zaprzestanie wojny. Udawane wojny bez strat w wojsku i ludziach nie bêd± rozpatrywane.
7.4.3 Wynagrodzenie dla drugiej nacji za przy³±czenie siê do wojny po naszej stronie konfliktu. Obowi±zuje tylko w przypadku „przekupienia” nacji, która nie jest zwi±zana z nami paktem defensywnym czy sojuszem. Przekazanie z³ota w tym przypadku dokonane zostaæ mo¿e dopiero po dobitnym wykazaniu, ¿e wojna w wykonaniu przekupionego jest prawdziwa (walka, dzia³ania, wp³yw na negocjacje i dyplomacje), optymalnie po jej zakoñczeniu, ewentualnie w trakcje je¿eli jest d³ugotrwa³a. Ka¿dorazowo tego typu sytuacje podlegaj± ocenie i weryfikacji Admina.
Wiec teoretycznie jest to wynagrodzenie za przystapienie do wojny po mojej stronie. Z Chinami mam zawieszenie broni a z Maya pokoj i ustawowo konczy sie za 2 tury. Z Persja nie mam Paktow.
W sumie jak nie sprobuje w ten sposob to to juz nie mam szans na godna egzystencje.
Dodatkowo zrobi sie ciekawie w rozgrywce.
Pozdrawiam
Rookie
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-16 13:49:31
Plan jest taki:
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-16 13:49:31
Plan jest taki:
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-02-16 18:19:42
Podchodzi to jak najbardziej pod pomoc w wojnie/przy³±czenie siê do wojny. Przekazanie pieniêdzy nastêpowaæ bêdzie ka¿dorazowo przez Pañstwo Admina (inaczej siê nie da). Miasta mo¿e Trebuch przekazaæ Tobie przez dyplomacjê, lub te¿ po prostu wyzwoliæ. Za ka¿dym razem kiedy bêdzie taka operacja mia³a byæ przeprowadzona trzeba przedstawiæ j± Adminowi i uzyskaæ zgodê (mog± po prostu byæ okoliczno¶ci, które spowoduj± decyzjê o odsuniêciu przekazania o kilka tur, ale jak obydwoje bêdziecie mieli wojnê z t± trzeci± nacj±, to nie powinno tak byæ).
Na ca³o¶æ ogólnie zgodê wyra¿am. Widaæ, ¿e bêdzie realna wojna i realne wsparcie. Oczywi¶cie przekazywanie kasy mo¿e nast±piæ dopiero po tym jak bêd± jakie¶ walki
Proszê aby¶cie gdy zacznie siê wojna za³o¿yli tajny pakt Wy + Admin, w którym bêdziemy wszelakie przekazy z³ota i miast na bie¿±co omawiaæ i tam bêdê dawa³ zatwierdzenia danych dilów.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-19 20:11:32
Mam pytanie czy musze wypowiadac wojne china czy wystarczy ze zrobi to Pers i przekaze mi miasta ?
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-19 20:11:32
Mam pytanie czy musze wypowiadac wojne china czy wystarczy ze zrobi to Pers i przekaze mi miasta ?
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-02-19 20:35:51
Wypowiedzcie obydwoje. To lepiej dla was, bo nie bêdzie sytuacji, ¿e Chiny bêd± mog³y wybiórczo zaatakowaæ tylko unity Persa, a Twoich nie. Zreszt± dla jasno¶ci lepiej aby¶cie obydwoje wypowiedzieli.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-27 21:28:41
Mam pytanie czy moge ofiarowac 50g w zamian za miedz Persowi ?
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-27 21:28:41
Mam pytanie czy moge ofiarowac 50g w zamian za miedz Persowi ?
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-02-27 21:38:24
Nie.
Mo¿e byæ wymiana lub obdarowanie surowcem.
Rookie (Zulusi / Willem van Oranje) 2012-02-28 16:14:30
Ale to surowiec strategiczny
Rookie (Kmerowie / Zara Yaqob) 2012-02-28 16:14:30
Ale to surowiec strategiczny
Rihiter (Pañstwo admina) 2012-03-01 16:12:33
Mo¿e Cie nim zawsze obdarowaæ. |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|