www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download

Announcement 
   Jeste¶ nowy? Kliknij tutaj!    Zg³o¶ grê Civ6     Zg³os grê Civ5    Zg³o¶ grê Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIÊ NA GRÊ    Na ircu jest users osób. Za³aduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic

Pakt "Czarni i Wikingowie" (cheos)
Author Message
ScoobyDoo 

HammurabiImperium Babiloñskie

xfire: scoobydoopl
Helped: 7 times
Piwa: 92/78
genera³ dywizji  Z³oty zlotowicz - 5 zlotów  Piwosz – otrzyma³ minimum 25 piw  Obibok – nie gra³ od 90 dni  I miejsce w Dyplo - dyplo7  III miejsce w Dyplo - Dyplo XIII  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 10  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 9  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo Mi¶  III miejsce w Pucharze KAC - II Puchar Kac Civ5  Wygrany jeden GOTM - 1 wygrana  III miejsce w rankingu FFA 
Posted: 2014-07-08, 16:56   Pakt "Czarni i Wikingowie" (cheos)

Pakt numer 3664, za³o¿ony 2014-02-20 11:10:11 przez cheos (Ethiopian - Zara Yaqob)

Nazwa paktu: Czarni i Wikingowie

Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: cheos
Bodek
Forever
Postaw piwo autorowi tego posta

ScoobyDoo 

genera³ dywizji  Z³oty zlotowicz - 5 zlotów  Piwosz – otrzyma³ minimum 25 piw  Obibok – nie gra³ od 90 dni  I miejsce w Dyplo - dyplo7  III miejsce w Dyplo - Dyplo XIII  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 10  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 9  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo Mi¶  III miejsce w Pucharze KAC - II Puchar Kac Civ5  Wygrany jeden GOTM - 1 wygrana  III miejsce w rankingu FFA 
Posted: 2014-07-08, 16:56   

cheos 2014-02-20 11:10:40
Za³o¿y³em ten pakt na pro¶bê Ragnara :)

Forever 2014-02-20 11:32:46
A witam witam szanownych s±siadów w punktach ;-)

cheos 2014-02-20 14:44:03
Ragnarze chcia³e¶ porozmawiaæ o konkretach. Jaka jest twoja konkretna propozycja?
Od uzgodnieñ zale¿y determinacja produkcji i ¶cie¿ki techów Etiopii.

Bodek 2014-02-20 14:51:15
Tak chcia³em i porozmawiam jednak¿e obecnie jadê odebraæ nastêpcê tronu ze szko³y a m³odszego ksiêcia z przedszkola :)

Tak¿e wybaczcie ale pos³owanie prze³o¿one do wieczora

Nawet Rudiemu oszczêdzi³em axa przez po¶piech :]

Bodek 2014-02-21 09:24:13
Poprosi³em o taki pakt gdy¿ nie chce mi siê pisaæ z ka¿dym z Was osobno a to co mamy do ewentualnego ustalenia i tak dotyczy Was obojga.

Mo¿ecie mi tu nie ¶ciemniaæ bo widaæ na kilometr ¿e ze sob± ¶ci¶le wspó³pracujecie - i bardzo dobrze.
Macie swoje plany i swoj± ¶cie¿kê techów i sposoby rozwoju - i bardzo dobrze.
Poszli¶cie drog± szybkich i ostrych podbojów na starcie, spoko, wasz wybór. No i ewentualny smutek s±siadów podbijanych ale to nie mój problem tak d³ugo jak nie dzia³acie bezpo¶rednio na niekorzy¶æ mojej nacji to siê nie wtr±cam.

Jednak¿e to Wy pierwsi rozpêtali¶cie histeriê na forum o mnie któr± to histeriê z rado¶ci± podchwycili kozodymcy.

Ja by³em do was nastawiony przynajmniej neutralnie ze wskazaniem bardziej w stronê przyja¼nie.

Nie wiem jak potocz± siê losy tego dyplo jednak je¶li rozegracie to tak aby zmusiæ mnie do tego ¿ebym zacz±³ grac pod zwyciêstwo kozodymców to znaczy ¿e po³o¿yli¶cie dyplomacjê.
Sam ¶wiata ca³ego nie pokonam.
Jednak mam wystarczaj±co du¿o potencja³u i umiejêtno¶ci aby jeszcze ze dwa dowolne pañstwa ze mn± na dno poci±gn±æ.

Na t± chwilê oczywi¶cie gram pod swoje zwyciêstwo i bêdê pod nie gra³ jednak je¶li kiedy¶ bêdê musia³ wybraæ kto wygra je¶li nie ja to zdecydowanie bardziej sk³aniam siê ku któremu¶ z Was ni¿ ku ***.
To jest du¿y potencja³ dyplomatyczny i nie zmarnujcie go.

Zwyciêstwo przez PA jak ju¿ Cheosowi mówi³em jest najszybsze i niestety (przez brak mo¿liwo¶ci w³±czenia Teokracji) nieuchronne. Do ka¿dego rela skoczy - nic na to nie poradzimy, samo siê stanie

To oznacza ¿e TRZEBA zjaraæ ¶wiête miasto i ewentualne drugie z PA (je¶li by PA zbudowa³ w innym mie¶cie b±d¼ je¶liby PA zbudowa³ np. Scooby)

Mo¿emy przeduskotywaæ tutaj metody i pomys³y jak o zrobiæ i jest tu wiele ró¿nych ¶cie¿ek.

No i mi³o by by³o gdyby siê uda³o tak rozegraæ rozwój pañstw aby reszcie odskoczyæ> Cheos choæ taka cicha woda to w GNP mnie masakruje od d³u¿szego ju¿ czasu, nie piszê o tym na forum bo nie chcê odpowiadaæ od razu na wasze zaczepki ale zapewne wkleje wykresy z GNP które to udowodni± je¶li siê jako¶ nie dogadamy.

Powtórzê na koniec
Macie w Wikingah przynajmniej neutralne ze wskazaniem na przyjazne pañstwo.
Nie zepsujcie sobie tego przez nieprzemy¶lane decyzje.

Je¶li rozegracie to tak ¿e wygraj± Kozodymcy - w jakikolwiek sposób, to bêdzie to tragiczna rozgrywka

Forever 2014-02-21 09:44:06
A ja mam takie lamerskie pytanie czy nie móg³ by który¶ z nas (oczywi¶cie przy za³o¿eniu ¿e zarazi³ siê rel±) zbudowaæ pa³ac i daæ go sobie spaliæ ;-)
W koñcu skoro sztuczne wojny s± dozwolone to trzeba korzystaæ ;-)

cheos 2014-02-21 09:46:49
Nie zd±¿ymy przed nimi bo pewnie ju¿ zaczêli d³ubaæ.

Bodek 2014-02-21 10:02:20
jeszcze nie zaczêli bo drogu tech po drodze
ale który z Was jest chêtny do zmarnowania maaaasy kolbek na odkrycie teologii ?? po drodze jeszcze kilka innych religijnych techów których zapewne nikt z nas nie ma...
a nastêpnie do pod³o¿enia najlepszego produkcyjnie miasta (bo w s³abszym nie zbudujesz) pod kontrolowane spalenie ??

Forever 2014-02-21 10:43:19
No my¶la³em o Wikingu naszym finansowym bracie ;-)
W koñcu dziêki Latarni masz sporo kasy wiêc najmniej ciê to zaboli
A pomy¶l o chwale jaka ci przypadnie ;-)

Bodek 2014-02-21 10:47:50
Raczej uwa¿a³bym to za hañbê ni¿ chwa³ê
To ¿e Peter dopu¶ci³ w tym dyplo do fikcyjnych wojen nie oznacza ¿e bêdê z nich korzysta³. Uwa¿am takie rozegranie wrêcz za wa³ek, niewa¿ne ¿e dozwolony przez regulamin.

Chwa³a to przypadnie jak moje Beserki odlej± siê na Ruinach ¦wiêtego miasta ***ów

cheos 2014-02-21 11:04:08
Chcieliby¶my mieæ jaki¶ wspólny dla Czarnego ludu przyczó³ek surowcowy na drugim kontynencie. Mo¿emy uzgodniæ w którym miejscu.

cheos 2014-02-21 13:52:09
Gratki dla Wikingów postawienia kolejnych dwóch miast :)

cheos 2014-02-21 13:55:10
PS
To ustalamy jakie¶ konkrety czy to by³o takie gadanie o niczym: dalekiej, mglistej przysz³o¶ci?

Bodek 2014-02-21 13:55:32
Jasne ¿e mo¿emy

ale ja bym oczekiwa³ ¿e najpierw siê ustosunkujecie do moich wypowiedzi

Wszystko zale¿y od pewnych deklaracji z obu stron, tym bardziej ¿e macie kawa³ drogi do mnie.

Jednak¿e ostatni wpis w kronice ze strony Etiopi brzmia³ mniej wiêcej tak
"Wojna, atakowaæ ka¿dy statek wikingów jaki napotkamy"- a troszkê ich ju¿ p³ywa

tak¿e to dzia³a w obie strony, ja nie mam zamiaru was atakowaæ ale muszê te¿ widzieæ dobr± wolê do wspó³pracy z drugiej strony

Tak¿e oczekuje jakiego¶ ja¶niejszego stanowiska

Bodek 2014-02-21 13:56:00
pisali¶my równocze¶nie i nie dwóch tylko jednego miasta

cheos 2014-02-21 14:03:04
Wpis w kronice to nie by³a deklaracja, te¿ mam ju¿ kilka statków ale jako¶ nie wys³a³em ich w twoj± stronê.
Zreszt± podpisali¶my zawieszenie broni.
Zreszt± od jutra robiê triremki do ewentualnej obrony wybrze¿a i nie zale¿y mi aby wysy³aæ je do utrudniania ci ekspansji morskiej.
Mam cztery porty produkcyjne zreszt± jak Zulusi tak¿e jeste¶my w stanie wybroniæ siê przed ewentualn± agresj± Wikingów.

cheos 2014-02-21 14:06:10
Ale nie chodzi o straszenie czy przekomarzanie. Chcieliby¶my zasiedliæ wyspy pod naszymi krajami oraz postawiæ po dwa miasta na drugim kontynencie dla surowców.
Na jakim¶ jednym, wyznaczonym skrawku.
W zamian z naszej strony pe³na swoboda dla Wikingów w zajmowaniu wysp innych oraz pozosta³em czê¶ci drugiego kontynentu.

cheos 2014-02-21 14:11:36
Na forum powinni¶my od czasu do czasu siê poprztykaæ aby zmyliæ Kozodymców. Ja mogê pomóc w spaleniu ¶wiêtego wysy³aj±c stack konny. W zale¿no¶ci za jak d³ugi czas albo ³uczników konnych albo rycki.

Bodek 2014-02-21 14:12:15
W triemki nie wierze ;)
reszta do dogadania i konkretnie na screenach z mapami wszystko mo¿na uzgodniæ bezproblemowo

jednak¿e chcia³bym uzyskaæ jasn± deklaracjê o nie czynieniu sobie wzjamnie utrudnieñ w grze
a w szczególno¶ci o deklaracji nie prowadzenia ze sob± wojen do czasu uwalenia kozdymcom ¶wiêtego lub PA lub obu tych miast.

Taka zwyk³a deklaracja tu na tajnym od Was obu.

cheos 2014-02-21 14:15:30
"W triemki nie wierze "
To sprawd¼ jutro :P

Jak ustalimy na mapach co gdzie to z mojej strony jestem gotów tak± deklaracjê podpisaæ.
Jest gdzie siê rozwijaæ i nie muszê wchodziæ z rozwojem w drogê Wikingom.

cheos 2014-02-21 14:17:55
Z pewno¶ci± masz najnowsze i najbardziej kompletne mapy to mo¿emy na nich zaznaczyæ co i jak.
Ja na forum mogê zaprzestaæ kierowania jakiejkolwiek uwagi na Wikingów. Mogê skupiæ siê na Kozodymcach i udowadnianiu przepakowania jedynej na ¶wiecie religii.

Forever 2014-02-21 14:42:44
Z mojej strony równie¿ nie widzê powodu do atakowania Wikinga i je¶li dostanê swoj± czê¶æ tortu (a ile na niego wcisnê miast to ju¿ moja sprawa) to równie¿ chêtnie podpiszê tak± deklaracjê (oczywi¶cie jak rozumiem z wzajemno¶ci±)

cheos 2014-02-21 14:44:52
To czekamy na mapê aby to ustaliæ co by nie musia³y tego robiæ statki i wojsko.

Bodek 2014-02-22 16:33:12
Nie no panowie
Nie oczekujcie ¿e ujawnie Wam moje mapy z umiejscowieniem gdzie pozak³ada³em moje morskie kolonie

no sorki ale wy nawet OB ze mn± nie macie a Cheos kilka tur temu mia³ wojnê

To s± moje ¶ci¶le tajne dane i ich nie ujawniam

Dajcie screeny z tego co wasi szpiedzy wypatrzyli na wyspach i siê dogadamy
Ale umiejscowienie moich morskich baz pozostaje moj± tajemnic±

ps gratki Cheos - Liderze :)

cheos 2014-02-22 17:18:24
Nie mów, ¿e twoje tajne bazy s± ju¿ tu¿ pod naszymi ziemiami :[
Wklej kawa³ek l±du pod naszymi terenami i siê dogadamy. Ja dopiero szpiega wiozê na drugi kontynent bo poprzedniego skasowa³em my¶l±c, ¿e to teren od astro :/

cheos 2014-02-23 12:36:28
Gratki, faktycznie tylko jedno miasto postawi³e¶, przy s³oniach :)
S³onie po stajniach to chyba Rudi po¿egna siê z gr± niebawem :]

Bodek 2014-02-24 13:27:44
s³onie siê przydadz±
trwaj± próby czy drakkary wytrzymaj± tak ciê¿ki ³adunek

Najbli¿sze meldunki z Francji powinny daæ odpowied¼ na to czy ³ajby s± w stanie a¿ tak ciê¿kiego zwierza przetransportowaæ

PS Dajcie screeny tej waszej wyspeki
naprawdê chcê siê dogadaæ

cheos 2014-02-24 13:42:47
Ale ju¿ pisa³em, ¿e szpiega skasowa³em tam dawno temu. My¶la³em, ¿e to kont od astro :/
A szpieg tek kosztowa³ mnie dwa golda a to by³o du¿o przed inwazj± na Bombla.

Forever 2014-02-24 13:47:28
Ja niestety te¿ swojego siê pozby³em ;-)

Bodek 2014-02-24 13:48:10
ja te¿ swojego skasowa³em daaawno temu bo te¿ my¶la³em ¿e to kont od astro
i te¿ ¿a³ujêbo by mi siê teraz przyda³

Nie zmienia to faktu ¿e na pewno trochê pozwiedza³ zanim go skasowa³e¶
a ja wam moich map z rozmieszczeniem miast nie wklejê.. sorki

cheos 2014-02-24 13:57:30
To trzeba poczekaæ a¿ mi ³ajba tam dop³ynie.

cheos 2014-02-24 13:58:28
Nie ma sensu dogadywaæ na jakim¶ skrawku mapy gdzie nie wiadomo co i jak.

Bodek 2014-02-24 13:58:35
mo¿e siê ³ajbami spotkamy :D

cheos 2014-02-24 14:01:42
Mo¿e :D

Forever 2014-03-10 09:40:01
Co¶ niezrêczna cisza nam zapanowa³a
To co ustalamy co¶ moi drodzy liderowie ?

cheos 2014-03-12 16:08:43
Po analizie aktualnych map my¶lê, ¿e jak najbardziej mo¿emy doj¶æ do porozumienia.
Op³yn±³em wiêkszo¶æ Czarnego Kontynentu Bis i tak siê sk³ada, ¿e jest on centralnie pod naszymi rodzimymi ziemiami nie wadz±c nikomu.
Tak¿e jego podzia³ jest wewnêtrzn± spraw± Czarnych i jedynie Ludy Pó³nocy mog± mieæ do niego jakie¶ roszczenia.
Ale to te¿ traktujmy jak wewnêtrzn± sprawê Czarnych.

cheos 2014-03-12 16:10:34
Wg poni¿szego W³adca Etiopii deklaruje nie wtr±canie siê w zasiedlanie przez Wikingów pozosta³ych kontynentów bis.

Bodek 2014-03-12 19:39:50
no i super...

tyle tylko ¿e prosi³em grzecznie aby¶ nie ³adowa³ siê rydwanem w sam ¶rodek mojego centrum
a Ty totalnie to zla³e¶ a wrêcz na podwójnym (wczoraj po mnie a dzi¶ przede mn±) w³adowa³e¶ siê na górkê w samym ¶rodeczku
a tam za lin± id± sety i worki i co ??
ja mam je wszystkie obstawiaæ bo a nu¿ którego¶ mi siekniesz ??
rydwan zosta³ ubity

ja ¿adnych z³ych zamiarów wobec Was nie mam i nie mia³em
ale jak siê ³adujecie mi w sam ¶rodek i ja mam zgadywaæ w jakim celu to sorki

zreszt± bardzo grzecznie prosi³em na tajnym o wycofanie

Bodek 2014-03-21 13:03:23
a tak przy okazji:
mo¿e by¶cie wp³ynêli na tego swojego "sojusznika" Maje pszczó³kê ¿eby co¶ zaczê³a graæ ??
bo odpuszcza zalewy *** zupe³nie bez walki i zaraz siê tam tak okopi± ¿e nigdy ich z tamt±d nie wygryziecie
Takto siê rzuca na Plewana o w sumie s³abiutk± startówkê a super zalewiki w centrum oddaje na srebrnej tacy *** bez walki :zdegustowany:

cheos 2014-03-21 13:34:07
No Panie Zulus to twój "pupilek" :P Jak widzê jak gra to dokona³bym anihilacji.
Tutaj zgadzam siê z Wikingami co by im terenu ³atwo nie oddawa³.
Pud³o jest jedno a na nim tylko trzy miejsca, o reszcie nikt nie bêdzie pamiêta³ :]

Forever 2014-03-21 13:54:00
Usi³ujê ale z nim ciê¿ko siê rozmawia
Wiêc bojê siê ¿e *** ¶rodek to ju¿ zajêli i raczej siê z niego nie wycofaj±
Jedyne co mi siê uda³o ugraæ to ¿e Wnuczek dostanie po³owê terenów miêdzy Bartkiem a dawnym Plewanem.
Dalej moje zbrojne ramie nie siêga.
A co do anihilacji to wybaczcie ale ja sojuszników traktujê odrobinê mniej podmiotowo i je¶li siê z kim¶ ugada³em to siê tego trzymam :-P

Bodek 2014-03-21 14:03:09
przeka¿e Plewanowi

Forever 2014-03-21 14:33:50
Plewan nigdy moim sojusznikiem nie by³ i wierz lub nie on pretensji o atak nie mia³ co wiêcej na koniec ca³kiem mi³o sobie na tajnych pogadali¶my.
Ja niestety nie mam jeszcze takiej reputacji jak ty i moi s±siedzi uwa¿ali ¿e misia mo¿na ponaci±gaæ i nagi±æ do swojej woli. Teraz ju¿ wiedz± ¿e nie do koñca ;-) I choæ by dlatego ta gra jest dla mnie wygrana ;-)
Zreszt± akurat ty narzekaæ nie powiniene¶ bo jak bym Plewana nie zjecha³ to Ty by¶ musia³ to zrobiæ i to szybko bo kolso + fin + ta ilo¶æ portów = MASAKRA i twoja latarnia to przy tym ma³y miki

Bodek 2014-03-21 14:38:57
spokojnie
niech siê wasza czarno¶æ tak nie unosi :)

po grze odtajni± siê pakty i poczytam sobie czy i jakie ustalenia miêdzy Wami by³y.

Relaks
Plewan nie mój ¶wiat, nie moja bajka, bez nerwacji

Forever 2014-03-21 14:51:39
Ale¿ ja siê nie denerwuje po prostu prostujê waszej wielko¶ci wiedzê ;-)
Zw³aszcza ¿e to nie pierwszy raz jak wasza wielko¶æ sugeruje jak to ¼le potraktowa³em s±siadów stawiaj±c siebie w opozycji.

A zapomina wspomnieæ ¿e specyficzna mapa w której co przyznajê z pokor± wasza wielko¶æ siê pierwsza po³apa³a, pozwoli³a na tak± ³askawo¶æ bo w normalnym dyplo s±siedzi waszej Wielko¶ci ju¿ by dawno opu¶cili ten ³ez padó³ (znaczy D9)

Bodek 2014-04-02 07:00:19
jak juz oboje sie staliscie tacy religijni to moze jeden z Was by zakosil *** jakis cudak relijny?

Ja na bank nie ide bo nie mam reli wiec u mnie nie dzialaja

Apostolski byl pewniakiem u nich ale Sankorski jest w zasiegu Etiopi

cheos 2014-04-02 10:32:09
Eeee, jak dla mnie to pogr±¿anie siê. I tak inni maj± akademie a ja rele w kilku miastach a i tak zadowolenia od pyty.
Mam inne priorytety w techach.

Bodek 2014-04-02 10:59:12
:(
szkoda
ja niestety nie mam nawet jak im tego zakosiæ,

Bodek 2014-05-17 17:04:33
Ja jestem za tym aby wygral Rihiter i bede namawial moich do glosowania niego
zasluzyl chlopak dobra gra od poczatku do konca

Choc niestety jak juz wcisniecie rele do ostatniego panstwa to moje glosy nie beda mialy zadnego znaczenia
tak jak i wasz

Kozy maja tyle ze sami sobie przeglosuja

Forever 2014-05-17 18:03:51
A z ciekawo¶ci ile trzba ?
Bo mi siê zdawa³o ze 2/3 ale nie sprawdza³em
Ale je¶li tak to chyba im g³osów nie starczy

cheos 2014-05-17 18:15:40
Jak dojdzie do g³osowania to i tak Scooby duuuu¿o bardziej zas³u¿y³ na zwyciêstwo ni¿ Rihi. Ale masz jeszcze Bodek szansê tylko we¼ siê do roboty :P

Forever 2014-05-17 18:21:43
Cheos ty wiesz ile trzeba g³osów do wygrania ?
A je¶li wybór bêdzie Scubek czy Richiter to przepraszam marny to wybór i chyba rzucê monet± ;-) najchêtniej bym zag³osowa³ na White je¶li on ma tyle g³osów to niech "mi¶" wygra bêdzie fajnie ;-)

cheos 2014-05-17 18:28:16
Je¿eli dojdzie do g³osowania to pomy¶limy. Teraz to i tak tylko badanie.

cheos 2014-05-17 18:28:42
#gadanie

Bodek 2014-05-21 17:22:46
wklei³em wam tosamo obu

my¶lcie tylko szybko czy i na jakich warunkach siê chcemy dogadaæ bo dzi¶ powa¿na turka siê mi szykuje... na prawdê powa¿na

Je¶li rzeczywi¶cie pogodzili¶cie siê z my¶l± ¿e nie wygracie tego dyplo to krótka pi³ka

Czemu uparice forsujecie Koze ?
i je¶li nie chcecie uparcie kozy forsowaæ to jeszcze dzi¶ jest ostatni moment

jutro bêdzie znacznie trudniej

cheos 2014-05-21 17:30:40
Bodek odpisa³em tobie ale tu te¿ odpiszê. Nie widzê szansy na wygran± i dla mnie gra mo¿e siê zakoñczyæ nawet dzisiaj ankiet± ale wg kolejno¶ci punktów jakie ka¿dy sobie wypracowa³.
Dla mnie to mo¿emy na ciebie zag³osowaæ przez PA i zakoñczyæ ale nie tak, ¿e rozdajesz miejsca na podium. to jest po prostu chore !!!!!!!

Bodek 2014-05-21 18:04:46
ja nie chcê wygraæ przez PA

absolutnie nie mam takiego zamiaru
chyba ¿e przez PA oznacza ¿e moje berserki siê odlej± na gruzach PA :)

Forever 2014-05-21 18:52:34
Ale rozumiem ¿e pasuje ci ¿e ty wygrywasz a potem decyduje kolejno¶æ w punktach ?

ScoobyDoo 

Posted: 2014-07-08, 16:56   

Bodek 2014-05-21 23:42:50
Odpisujê do Was obu

1. Uwa¿am ¿e g³osuj±c na Rihitera oboje siê sami okre¶lili¶cie co do waszych oczekiwañ
Gdyby przesz³o to Cheos by³by 3 a Forek mia³by¶ prze¿y³.

2. Skoro nie przesz³o a by³o ewidentnie przeciwko mnie to trudno oczekiwaæ aby¶cie po nieudanej w sumie akcji zrobienia mnie w...... wyszli do przodu
Zatem 3 pozycja dla jednego z Was to jest wszystko co mogê Wam zaoferowaæ gdy¿ sami dok³adnie o to zagrali¶cie

3. Na wasze szczê¶cie White jest Wam przychylny.

SUMUJ¡C
Pozycja nr 1 dla Wikingów
Pozycja nr 2 dla mocniejszego z dwójki moich kluczowych sojuszników czyli ten który bêdzie mia³ wiêcej punktów z momencie zakoñczenia gry z pary Whiteye - Efe.
Pozycja nr 3 ten drugi z powy¿szej pary lub Cheos lub Forek. Nie wnikam
Kto ile uzbiera ten bêdzie mia³ pud³o.

Jednak¿e White musi mieæ jakie¶ szanse, nawet iluzoryczne zatem co¶ czujê ¿e dla choæ lekkiej równowagi co¶ dzisiaj spalê w Etiopii. Mo¿ecie to nazwaæ kar± za przy³±czenie siê do spisku przeciwko mnie. Albo pokut± za b³êdy i próbê wywindowania upad³ej kozy na tron.

Za³o¿ê te¿ swoj± bazê morsk± gdzie¶ na terenie w tej okolicy.
Muszê mieæ punkt gdzie bêdê móg³ przezbroiæ flotê i w sumie trzymaæ kontrolê nad tym czy na pewno wywi±zujecie siê z umowy.

Jutro bezwglêdnie zrywacie wszelkie umowy handlowe z Kozami ³±cznie z OB.
No i chcê zobaczyæ jaki¶ kontruktywny plan którêdy kiedy i w jakiej ilo¶ci uderzycie od swojej strony na kozi obóz.

Rudi idzie pod topór.
Wyrok wykonam osobi¶cie a Cheos w kluczowym momencie podpisze ze mn± pokój tak abym nie musia³ traciæ berserków na kuszach.
Jakie¶ tereny po Rudim chêtnie zasiedli White

W ogóle macie maaaaaaaaaasê terenu tutaj na wyspie i a¿ nie wiem jak to zrobiæ bo planowa³em to zasedlaæ po wygryzieniu was z t±d
zatem trzeba bêdzie doj¶æ do jakiego¶ rozs±dnego kompromisu. Nie bêdê pazerny

Poproszê o screen z miastem Rudiego i szczer± odpowied¼ kto tam wrzuci³ relê

Macie szanse na swoje trzecie miejsce ale musicie siê wykazaæ w rozwoju
Ja ¿yczê Whitowi i Efe aby was oboje wyprzedzili
Jak nie dadz± rady - to bêdzie znak ¿e zagrali¶cie lepiej i jeden z was bêdzie mia³ podium

Poproszê jutro o przekazanie (nie wymianê a przekazanie) swoich map do Trebucha. Ja siê z nim wymieniê
Moje mapy dostaniecie jak zobaczê ¿e system dzia³a.
Musicie te¿ zdj±æ ze mnie szpiegostwo ca³kowicie
Moja flota dzi¶ rozstawia siê tak jakby nadal trwa³a wojna (bo w sumie nie jeste¶my jeszcze ugadani)

Kozy nie musza byæ zaskoczone, maj± widzieæ i wiedzieæ co je czeka
No i oczekujê ¿e podejmiecie faktyczne dzia³ania wojenne wobec nich
kto siê zalicza do kóz to Wy mi powiedzcie bo Wy tam z nimi siê zgadywali¶cie ja z ¿adnym z nich nie mam nawet tajnego paktu

To taki szkielet który na biegu wymy¶li³em

cheos 2014-05-21 23:49:16
"Pozycja nr 3 ten drugi z powy¿szej pary lub Cheos lub Forek. Nie wnikam"

Mi pasi.

cheos 2014-05-21 23:53:25
"Jednak¿e White musi mieæ jakie¶ szanse, nawet iluzoryczne zatem co¶ czujê ¿e dla choæ lekkiej równowagi co¶ dzisiaj spalê w Etiopii."

Spalenie mi rdzennego portu koñczy nasze negocjacje i bêdê klika³ choæby mi jedno miasto ostatnie zosta³o.

Bodek 2014-05-22 00:02:52
No to czytaj czytaj i pisz uwagi zanim turkê zrobiê
Przypominam ¿e to Wy prawie przepchnêli¶cie kozê na tron i ledwo siê z tego wywin±³em. Straty mia³em du¿e choæby z samego przej¶cia na islam i zej¶cia z Free Religion

Jako¶ muszê to sobie zrekompensowaæ
Zaraz wchodzê do gry tak¿e jak masz co¶ jeszcze napisaæ to pisz teraz Cheos

Bodek 2014-05-22 00:13:52
dwie kusze i slon kontra 3 statki berserków - Labella jest w zasiêgu ca³kowitym

cheos 2014-05-22 00:31:47
Wiem.

cheos 2014-05-22 00:33:29
Straci³em wyspy i Whiteye ma siê tam osiedlaæ to i tak jestem w d...
Pozbawienie mnie portu macierzystego eliminuje mnie z wody a wtedy to mi wsio ryba.

Bodek 2014-05-22 01:14:29
Labella pozosta³a nietkniêta - choæ korci³o mnie
POTWORNIE !!!!!

Uznajcie to za akt dobrej woli choæ naprawdê drugi raz takiego portu w zasiêgu strza³u pewnie d³ugo nie zobaczê... ehhh

to jeet Twoje podstawowe miasto za³o¿one z pierwszych trzech setów , tych danych na starcie

(ju¿ ¿a³ujê - ile by to kasy wpad³o)

cheos 2014-05-22 01:56:45
To co mi spali³e¶ za 16 punktów? :P

Bodek 2014-05-22 07:08:52
stolice :-P

Bodek 2014-05-22 14:20:16
No
czyli jak widzê ca³e wczorajsze nocne ¶ciemnianie mia³o na celu tylko to ¿ebym ocali³ Labelle........ehh

i ja jej nie spali³em :/

cheos 2014-05-22 15:06:01
Spali³e¶ mi najcenniejszy port nie do odbudowania, kto tu ¶ciemnia. A pal sobie Labelle i resztê portów. Nie bêdê musia³ ich obstawiaæ. :[

Bodek 2014-05-22 15:21:45
w tej mizerii mia³e¶ statuy Moia ????
powa¿nie ??
no jaja sobie robicie przecie¿ tam jest jakie¶ 5-6 kratek wody w zasiêgu miasta

To trzeba by³o pisaæ ¿e Ci na tym zale¿y a nie na Labelli to ja bym z przyjemno¶ci± zjara³ Labellê bo wiêksza i fajniejsza i lepsza lokalizacja

Sorki Cheos ale jaki to jest najlepszy port

Forever 2014-05-22 15:30:36
Bodzio no nie opowiadaj ¿e nie zauwa¿y³e¶ m³otków na wodzie bo stracê do ciebie ca³y szacunek

cheos 2014-05-22 15:37:25
Pal, pal.
Jak to Peter pisa³ mo¿e byæ pañstwo wodno-l±dowe ale te¿ i l±dowe ca³kiem niez³e.
Zobaczymy ile g³osów od s±siadów dostaniesz jak im stakiem rycków stanê pod granic±.
A z Rudim teraz to sobie pomarz. Ma seta u mnie a ja z chêci± mu kawa³ek terenu oddam.
Wymy¶li³e¶ sobie wroga to go masz :P

Bodek 2014-05-22 15:38:53
budujecie Moie w miescie ktore ma 5-6 kratek wody w zasiegu?

wczoraj pisalem ze jeden port spale sorki
moglem 2
jako gest dobrej woli jednego nie zaatakowalem nawet

no jak tam chcecie

u mnie sprawa aktualna ale skoro brak woli to ja pale dalej dzis

Bodek 2014-05-22 23:09:19
no brak odpowiedzi przez ca³y dzieñ te¿ jest pewn± odpowiedzi±

Zatem pale

przypominam tylko ¿e moja propozycja jest ca³y czas aktualna
ale musi byæ wola z drugiej strony

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: