www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download

Announcement 
   Jeste¶ nowy? Kliknij tutaj!    Zg³o¶ grê Civ6     Zg³os grê Civ5    Zg³o¶ grê Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIÊ NA GRÊ    Na ircu jest users osób. Za³aduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic

Pakt "Hammi - admin" (LDeska)
Author Message
ScoobyDoo 

HatszepsutImperium Egipskie

xfire: scoobydoopl
Helped: 7 times
Piwa: 92/78
genera³ dywizji  Z³oty zlotowicz - 5 zlotów  Piwosz – otrzyma³ minimum 25 piw  Obibok – nie gra³ od 90 dni  I miejsce w Dyplo - dyplo7  III miejsce w Dyplo - Dyplo XIII  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 10  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 9  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo Mi¶  III miejsce w Pucharze KAC - II Puchar Kac Civ5  Wygrany jeden GOTM - 1 wygrana  III miejsce w rankingu FFA 
Posted: 2019-05-13, 22:09   Pakt "Hammi - admin" (LDeska)

Pakt numer 4680, za³o¿ony 2018-12-07 16:14:39 przez LDeska ()

Nazwa paktu: Hammi - admin

Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: LDeska
Rudi2
Postaw piwo autorowi tego posta

ScoobyDoo 

HatszepsutImperium Egipskie

xfire: scoobydoopl
Helped: 7 times
Piwa: 92/78
genera³ dywizji  Z³oty zlotowicz - 5 zlotów  Piwosz – otrzyma³ minimum 25 piw  Obibok – nie gra³ od 90 dni  I miejsce w Dyplo - dyplo7  III miejsce w Dyplo - Dyplo XIII  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 10  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo 9  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo Mi¶  III miejsce w Pucharze KAC - II Puchar Kac Civ5  Wygrany jeden GOTM - 1 wygrana  III miejsce w rankingu FFA 
Posted: 2019-05-13, 22:09   

LDeska 2018-12-07 16:14:57
Jutro opuszczam turê, ale to w porz±dku bo wszystko jest ustawione :)

Rudi2 2018-12-07 16:20:54
ok

Rudi2 2018-12-12 07:01:23
Bêdzie biæ Kartaginê?

LDeska 2018-12-12 20:53:00
Mam zamiar

LDeska 2018-12-12 22:34:31
Wypowiedzia³em wojnê Kartaginie w grze, ale nie mogê w tym automatycznym systemie bo nie ma tam Kartaginy. Czy muszê wypowiadaæ na forum? Wola³bym nie, ¿eby s±siad nie wiedzia³ drugi ¿e mam wojska po drugiej stronie...
Poza tym Ragnar nie wpisa³ na forum a widzê w grze ¿e wypowiedzia³ wojnê Kartaginie. Pytam ¿eby unikn±æ z³amania regulaminu :)

Rudi2 2018-12-12 23:07:18
Niestety nie mam a¿ tak du¿ej si³y przekonywania by nak³oniæ Kartaginê do za³o¿enia drugiego konta do za³atwiania spraw jako anonim.
Niby nieujawnianie waszej wojny z Kartagin± jest z winy jej samej ale muszê braæ pod uwagê równo¶æ szans dla wszystkich pozosta³ych graczy. Skoro w innych wojnach podawana jest informacja dla ogó³u o takich zdarzeniach to i w tym przypadku tak te¿ byæ powinno.
Skoro nie ma mo¿liwo¶ci wypowiedzenia wojny na forum poprzez nasz programik to sugerujê zrobiæ to w kronice lub w w±tku technicznym.
Z tym ¿e nale¿y zaznaczyæ wasz± kolejno¶æ by inni potencjalni gracze wiedzieli jak siê maj± ustawiæ gdyby te¿ mieli podobne pomys³y i chcieli siê do³±czyæ.
Nie twierdzê ¿e tak musi siê zdarzyæ ale dla zasady jest to wymagane.

Rudi2 2018-12-12 23:10:04
Skopiujê i wklejê Wikingowi.
Kartaginie nie wklejê bo te¿ nie mam go w tajnych.

LDeska 2018-12-13 19:32:38
OK to ju¿ wpisujê

Rudi2 2018-12-14 00:59:39
Nie mo¿e proponowaæ 10 tur pokoju, info w dziale technicznym. No, no, no.

Rudi2 2018-12-14 01:00:17
"Nie mo¿esz"

LDeska 2018-12-14 20:57:41
Moja wina - nie doczyta³em regulaminu :wstyd: nie wiem czemu tego zabraniamy ale bêdê pamiêta³.

Rudi2 2018-12-14 21:17:52
Swego czasu umy¶lono ¿e podpisuj±c 10 tur pokoju mo¿na ¶mia³o zaatakowaæ innego s±siada maj±c pewno¶æ ¿e nikt inny przez 10 tur ciê nie zaatakuje nawet gdyby nie wiem jak kumplowali siê z tym atakuj±cym.
To by³o po jakiej¶ mojej akcji gdy cisn±³em z jednej strony, podpisa³em pokój na 10 tur i natychmiast zaatakowa³em kogo¶ po przeciwnej stronie a ten wcze¶niejszy by³ bezradny choæ by³o to jego sojusznik.
Tak uradzono po tym jak w regulaminie zosta³o zapisane.

Rudi2 2018-12-18 23:26:56
Dlaczego atakowa³e¶ nim Kartagina wykona³a swój ruch?
Czemu nie spyta³e¶ admina czy mo¿esz wykonaæ podwójny ruch na wojnie?
Proszê o wyja¶nienia, do tego czasu gra zostaje wstrzymana.

LDeska 2018-12-19 00:35:45
Atakowa³em bo by³o po 22-giej a rano nie da³bym rady. Z tego co pamiêta³em z regulaminu to po up³ywie po³owy czasu tury mo¿na tak zrobiæ. Nie mogli¶my wiêcej czekaæ bo Ragnar mi napisa³ w tajnych ¿e jest poza domem i do 22:00 tylko mo¿e zrobiæ turê. Czeka³ a¿ ta trójka wreszcie wyjdzie z gry bo ma internet mobilny i nie móg³ wej¶æ bo go blokowali. Jak wyszli to ja wszed³em zobaczyæ co doci±³ Hannibal w stolicy i na szczê¶cie by³ to rydwan - dlatego sam skoñczy³em sprawê, inaczej (gdyby wyskoczy³ ³ucznik) to ragnar musia³by wej¶æ (o ile to by siê uda³o bo nie wiadomo czy by da³ radê przez ten internet).

Sprawdzi³em dla pewno¶ci w regulaminie - jest napisane ¿e przez 11 godzin nie mo¿na robiæ podwójnego. Zobacz ¿e Hannibal zawsze robi³ turê bardzo wcze¶nie - wczoraj na przyk³ad oko³o 18:00. Skoro nie zrobi³ do 22:00 to mi zosta³y tylko dwie godziny do pó³nocy a przecie¿ nie bêdê siedzia³ po nocy ¿eby turkê zrobiæ... Znowu rano ko³owrót z rozwo¿eniem dzieci do szko³y i ¿³obka - nie mam szans tury rano zrobiæ. Wiêc nie mia³em wyj¶cia i zrobi³em turê.
Mój zysk by³ taki ¿e Hanniba³ móg³by przydzieliæ promocje z genera³a. Wtedy Ragnar by mi pomóg³ najpierw waln±æ tym co sta³o obok stolicy, ona by i tak pad³a.

Co do pytania czemu nie spyta³em admina - nie wiedzia³em ¿e trzeba, regulamin te¿ nic takiego nie mówi:

"5.4.2 Po up³yniêciu tego czasu opisanego w punkcie 5.4.1 dopuszczalne jest wykonanie ruchu z pomiêciem zakazu podwójnego ruchu, ale tylko w tej jednej turze."

Wiêc nawet nie pomy¶la³em o tym.

LDeska 2018-12-19 00:37:14
Muszê lecieæ spaæ, i tak bardzo d³ugo dzisiaj siedzia³em - mam nadziejê ¿e wyja¶nienia wystarcz±, jak by co to rano zajrzê.

Rudi2 2018-12-19 04:26:03
Nastêpnym razem spytaj bo zawsze mo¿e byæ tak ¿e jakie¶ zdarzenie losowe uniemo¿liwi³o grê inny.
Tym razem mam potwierdzenie ¿e Kartagiñczyk zrezygnowa³ z wykonania ostatniej tury. W tej sytuacji powinienem za niego dokoñczyæ gdybym wiedzia³ na czas o problemie.
Przejrza³em wasze mo¿liwo¶ci i jego szanse w obronie.
Gdybym awansowa³ z genera³a rannego toporka z 0,5 pkt ¿ycia (zdechlaka) to straci³by¶ na nim 2 toporki a dopiero trzecim dobi³. Oczywi¶cie s± to szacunki.
Moja propozycja jest taka:
- ubijam ci 2 toporki i gra leci p³ynnie dalej
lub
- cofam grê, robiê ostatni± turê za Kartaginê, awansujê z genera³a toporka i niech random os±dzi.

Daj mi info jak tylko zdecydujesz.

ps. gdybym gra³ Kartagin± to tym awansowany toporkiem i rydwanem zaatakowa³bym twój stack a szanse by³y powy¿ej 50% lecz jako admin przyj±³em zasadê ¿e robi±c zastêpstwa nacji na wykoñczeniu bêdê tylko gra³ defensywnie czyli ustawia³ jednostki do obrony. Lepsze to ni¿ porzucenie nacji.

LDeska 2018-12-19 13:09:12
W pracy mam forum zablokowane wiê dopiero teraz z telefonu mogê pisaæ.
Nie chcê robiæ problemów innym i przed³u¿aæ, poza tym nie chcê te¿ zdawaæ siê na randoma - ju¿ straci³em 4 silne jednostki na tej wojnie nie licz±c wojownika. Wolê wiêc kontynuowaæ, tylko ta kara a¿ dwóch toporków jest za wysoka... gdyby by³o normalnie to Ragnar mia³ pomóc i liczê ¿e ewentualnie to jego toporek by pad³ os³abiaj±c tego co zosta³ w mie¶cie (ten Kartaginy mia³ 0,1 si³y).
Wiêc proponujê ¿eby zmniejszyæ t± karê i motywujê to wysoki s±dzie:
1. Ponios³em przez randoma du¿e koszty - to ¿e nie wypromowa³ Kartginczyk jest te¿ czynnnikiem losowym
2. Wcze¶niej gra³ dobrze w obronie - rozwi±za³ osadnika i dwa robole, nascinal miasta do 1
3. Mia³a byæ nagroda za eliminacjê
4. Regulamin w ostatnim punkcie mówi ¿e promowana bêdzie agresywno¶æ a nie pasywno¶æ :)

LDeska 2018-12-20 00:38:48
Je¶li dobrze liczê to motywacja zosta³a czê¶ciowo uwzglêdniona - dziêkujê w imieniu ca³ego narodu Babiloñskiego!

LDeska 2019-01-20 14:45:51
Rudi nie rozumiem zapisu o przejmowaniu miast w regulaminie. Co to znaczy:

8.6 Pozosta³e zdobyte miasta mo¿na przej±æ wg poni¿szych zasad:
- w ilo¶ci zgodnej z posiadan± ilo¶ci± cudów narodowych (nie podlegaj± limitowi miasta z pkt 8.3/4/5)

Nie ma w grze takiego limitu, ani w regulaminie nie ma nic o ¿adnym limicie.
Tak wprost: czy ja mogê dzisiaj przej±æ miasto Holendra czy muszê je spaliæ? Czy w ogóle ten regulamin wymusza palenie wszystkich (prawie) miast??? Bo to by bez sensu by³, atakowania ma du¿o mniejszy sens...

Rudi2 2019-01-20 23:26:38
Co w tym jest niezrozumia³e?

Na obecn± chwilê masz jeden cud narodowy wiêc mo¿esz przej±æ jedno miasto i je przej±³e¶ w poprzedniej wojnie.

Teraz by przej±æ jakie¶ miasto musisz do niego wstawiæ genera³a, bez ograniczeñ mo¿esz zawsze przej±c stolicê, siedzibê religii i korporacji.
Ot i wszytko.

Rudi2 2019-01-21 11:27:47
Dlaczego w zdobytym mie¶cie Rotterdam nie masz wstawionego genera³a?
Czy zbudowa³e¶ jaki¶ inny cud narodowy poza pa³acem?
To twoje drugie zdobyte miasto.

LDeska 2019-01-21 18:50:11
Nie zrozumia³em tegp punktu regulaminu (jaki jest limit per cud narodowy) - dopyta³em admina w tajnych ale by³a 14:45 a do robienia turki wieczorem nie mia³em jeszcze odpowiedzi. Naprawdê mo¿na tylko jedno miasto przej±æ na jednego cudaka narodowego? To bym nawet z mojej dziupli wojskiem nie wychodzi³... bez sensu s± te zasady. No ale trudno - to przepraszam i trzeba niestety cofn±æ turê :(

Rudi2 2019-01-21 18:59:35
Nie przepraszaj bo nic nie bêdziemy cofaæ. Masz wyj¶æ wojskiem z miasta a zrobiê to za ciebie.

Zasady limitowania przejêcia miast obowi±zuj± od dawna. Nie wiem co jest w tym zaskakuj±cego? To juz które¶ tam kolejne Dyplo gdy wprowadzono obostrzenia po tym gdy kto¶ tam z kim¶ tam siê dogada³ i za darmo odst±pi³ miasta niby pod pretekstem wojny.

Regulamin jest jasny, pisa³em ci zasady, po¶wiêæ wiêcej czasu lub spytaj kogo¶ bardziej cierpliwego.

LDeska 2019-01-21 20:09:14
Prawdê mówi±c analizowali¶my to razem z Wnuczusiem i nie mogli¶my doj¶æ co to za limit - bo nigdzie nie jest napisane ¿e jedno miasto na cud narodowy ani jakie to miasta s± - nowe czy wszystkie czy tylko przejête... Tamto pierwsze Wnuczu¶ spali³ bo by³o ca³e w kulturze i nie by³o i tak dylematu ale to moje mia³o sens przej±æ.
No nic, genera³a nie mam - to spal, ja dzisiaj z niego wyjdê za chwilê. Ale to naprawdê powoduje ¿e atakowanie to jest ciê¿ka sprawa w sensie op³acalno¶ci (nie gra³em w dyplo w którym by³y takie zasady, a przynajmniej od razu odpad³em bo nie spotka³em siê z tym problemem)..

Rudi2 2019-01-21 20:41:19
To jeszcze Bodek wprowadzi³ zasadê ograniczonych mo¿liwo¶ci przejmowania miast.

Rudi2 2019-01-21 20:43:42

8.3 Ka¿da pierwotna stolica innego gracza mo¿e byæ przejêta.
8.4 Ka¿de ¶wiête miasto innego gracza mo¿e byæ przejête.
8.5 Ka¿da siedziba korporacji innego gracza mo¿e byæ przejêta.
8.6 Pozosta³e zdobyte miasta mo¿na przej±æ wg poni¿szych zasad:
- w ilo¶ci zgodnej z posiadan± ilo¶ci± cudów narodowych (nie podlegaj± limitowi miasta z pkt 8.3/4/5)
- je¶li do zdobytego miasta do³±czymy na sta³e Wielkiego Genera³a w tej samej turze (jest obowi±zek od³±czenia go gdyby miasto mia³o zostaæ zdobyte przez innego gacza w przysz³o¶ci ale z obowi±zkiem ponownego przy³±czenia gdyby miasto siê wybroni³o)
- obowi±zkowa jest zmiana nazwy zajmowanego miasta z konieczno¶ci± dopisania na pocz±tku litery:
G - gdy do³±czany jest genera³ np. G Kordoba
C - gdy korzystamy z limitu cudów narodowych np. C Koluszki
S - gdy zajmowana jest stolica s±siada np. S Moskwa
K - gdy zajmowane jest korpo
R - gdy zajmowane jest miasto z siedzib± religii

Rudi2 2019-01-21 20:44:37
w ilo¶ci zgodnej z posiadan± ilo¶ci± cudów narodowych

Rudi2 2019-01-21 20:45:51
Co¶ czujê Leszku ¿e regulaminu w ogóle nie czyta³e¶ wcze¶niej.

LDeska 2019-01-22 01:16:29
Czyta³em jeszcze przed atakiem na pierwszego s±siada, ale nie rozumia³em zapisu o ilo¶ci... zreszt± pisa³em z Wnuczusiem i on te¿ nie rozumia³.. ale dobra - teraz to dla mnie ju¿ jasne. Tylko to robi niez³e pole do manewrów dla broni±cego siê: wycofa wszystko jak do tej pory i ja nie mogê mieæ genera³a i muszê paliæ - i atak mi siê nie op³aca... ale za pó¼no pewnie ju¿ na zmiany regulaminu...

Poni¿ej pogadanka z Wnuczusiem gdzie obaj nie wiedzieli¶my o co chodzi w tym limicie.

Rudi2 2019-01-22 01:22:00
¯yczê powodzenia w tworzeniu wyk³adni regulaminu z Wnuczusiem i nie chodzi mi w tym o Wnuczusia ale o to ¿e ³atwiej i bardziej rozs±dniej jest zapytaæ Admina.
Innym to nie przeszkadza i mnie te¿. Po to jestem.

LDeska 2019-01-22 20:44:48
No przecie¿ spyta³em i poczeka³em mo¿e nie ekstra d³ugo, ale 5 godzin by³o... a Wnuczusia wklejam jako przyk³ad ¿e nie tylko ja nie rozumia³em tego punktu regulaminu. Chocia¿ jak teraz to czytam to ju¿ jest dla mnie jasne.

Rudi2 2019-01-22 20:49:37
To jeszcze jeden potwierdzony dowód na to ¿e Dyplo ka¿dego rozwija. Jednych wolniej, innych szybciej ale postêp jest :)

Rudi2 2019-01-22 20:49:55
;)

LDeska 2019-01-22 21:04:46
Teraz mam kolejne pytanie: zg³aszam przejêcie Utrechtu, do³±czam genera³a. Mam nadziejê ¿e to ¿e on wyskoczy³ dwa miasta dalej i dra³uje ¿eby do³±czyæ go tego miasta jak tylko dojdzie nie jest znowu jakim¶ niezbyt regulaminowym zagraniem? Bo jak tak to ech znowu kicha i musia³bym wyj¶æ z tego miasta ¿eby je spaliæ (mam nadziejê ¿e nie)?

Rudi2 2019-01-22 21:10:42
:)
Spodoba³o mi siê to palenie nielegalnych miast.

Rudi2 2019-01-22 21:12:00
Zmieniê ten punkt regulaminu który mówi ¿e nale¿y w tej samej turze do³±czyæ genera³a. Dam czas na 5 tur.

LDeska 2019-01-22 21:37:51
Uff to dobrze ¿e nie trzeba cofki robiæ bo ju¿ siê ba³em... ok, to dziêki

Rudi2 2019-01-26 16:41:42
To miasto które przej±³e¶ z genera³a to katastrofa dla ciebie. Oblepione kultur± Holandii ze wszystkich stron. Bez sensu.

LDeska 2019-01-26 17:28:59
Tak, bez sensu zrobi³em. No chyba ¿e stolicê przejmê, ale Wnuczu¶ co¶ krêci i nie jestem przekonany czy co¶ z tego bêdzie :)

Rudi2 2019-01-27 00:58:24
Nie po¶wiêcasz wystarczaj±co du¿o czasu by przemy¶leæ tury. To ju¿ która¶ z rzêdu decyzja pojêta na szybko bêd±c w Dyplo.
Tak to widzê bo wiem ¿e potrafisz bardzo dobrze graæ a dajesz cia³a.

LDeska 2019-01-27 19:14:46
Co¶ w tym jest co piszesz :) no ale trudno - jest rodzina, praca a potem dopiero hobby (i jeszcze w tych hobby mam bieganie a civka no có¿.. ) ale i tak jest fajnie bo mam z tego zabawê a raczej o to chodzi, nie? Co nie znaczy ¿e siê nie postaram bardziej.
Przy okazji - jutro nie dam rady zrobiæ tury - móg³by¶ za mnie zrobiæ? Ja poustawiam wszystko na przód i opiszê w pakcie tutaj jak bêdê robi³ turê - wieczorem, ok?

Rudi2 2019-01-28 00:20:59
OK

LDeska 2019-01-29 00:23:12
Sorki ¿e tak pó¼no ale dopiero do hotelu wróci³em z kolacji ;) to jak mo¿esz to zrób turkê - wszystko wojsko niech idzie do miasta przejêtego, reszta wed³ug uznania. Nie wiem czy wojskiem wychodziæ z miasta na stolicê - mo¿e lepiej nie wychod¼ bo to wa¿na decyzja, trudno - najwy¿ej turê stracê... jutro ju¿ zrobiê sam turê normalnie bo tylko dwa dni za granic± jestem.
Dziêki!

Rudi2 2019-02-11 04:05:38
Ty oczywi¶cie wiedzia³e¶ ¿e gdyby¶ spali³ holendersk± stolicê z cudami to mia³e¶ prawo pierwszy w tej turze zacz±æ budowaæ a pozostali dopiero turê pó¼niej. Mia³e¶ du¿e szanse na darmowego tech.

LDeska 2019-02-11 19:06:18
Oczywi¶cie nie wiedzia³em ale dziêki za info :) przyda siê przy nastêpnej stolicy ;)
Ech, jednak regulamin trzeba czytaæ :D

Rudi2 2019-02-11 21:17:19
Bardzo ryzykowne jest budowanie niektórych cudaków. By³êem przekonany ¿e po to tam idziesz. Akurat ten mo¿na budowaæ tylko dwa razy wiêc mia³by¶ spokój a tak nadal wielu zaciera ³apki na my¶l ¿e jest do wziêcia :)
Im starszy tym lepszy jak wino. Za 50 tur mo¿na bêdzie za niego dostaæ bardzo drogiego techa.

LDeska 2019-02-12 19:07:54
Eee to mo¿e jednak spalê ten Amsterdam :) tylko jak to teraz zrobiæ :)

Rudi2 2019-02-12 20:03:41
Hmmm, mo¿e wypowiedz wszystkim wojnê?

LDeska 2019-02-12 20:21:45
Chyba wystarczy poczekaæ, sami na to wpadn± :D

LDeska 2019-02-12 20:54:46

LDeska 2019-02-12 20:54:50
Jarek rozwi±za³ wojsko albo powychodzi³ z miast - czy to nie jest granie na szkodê swojego pañstwa? Nie mogê jego miast przejmowaæ bo nie mam w ogóle walk - najpierw eksploracja, teraz uciek³ albo rozwi±za³ jednostki... trochê mnie to ogranicza bo nie mogê miast przejmowaæ...

Rudi2 2019-02-13 01:06:20
Nic na to nie poradzê ¿e wyszed³, zosta³o mu ju¿ tylko jedno miasto jedynka wiêc jako¶ dotrwacie na tej wojnie bez cofki mo¿e.

LDeska 2019-02-19 20:43:51
Straci³em wczoraj turê przez czekanie na Jarka - on po pó³nocy zrobi³ a dzisiaj ju¿ jest nowa tura. Czy mo¿esz to cofn±æ? Straci³em przez to co nieco...

Rudi2 2019-02-20 00:12:21
Jaka to mo¿liwe?

LDeska 2019-02-20 00:36:13
Nie rozumiem - no mam wojnê z Jarkiem to musia³em na niego poczekaæ. Tura wczoraj siê zaczê³a podobno o 16, Jarek zrobi³ turê o 0:30 - ja ju¿ nie mog³em wtedy. Jak wroci³em z pracy i mog³êm usi±¶æ do komputera to ju¿ by³a nowa tura...

Rudi2 2019-02-20 01:00:00
Ja to ju¿ wiem. Jest cofka a na dodatek cze¶æ zapisów zaginê³a na serwerze i musia³em cofn±æ a¿ o jedn± turê wiêcej.

LDeska 2019-02-20 07:53:27
Ech szkoda :( no trudno, czekam na JArka teraz. Nastêpnym razem zrobiê turê bo my prawie nie mamy interakcji a on siê zgodzi³ w technicznych..

Rudi2 2019-02-20 13:48:15
Je¶li gracze maj±cy wojnê umówi± siê na inn± kolejno¶æ ni¿ wynika to regulaminu to ich umowa jest wa¿niejsza ale pod warunkiem ¿e nie bêdzie to w kolizji z planami graczy chc±cych ewentualnie do³±czyæ do tej wojny.

LDeska 2019-04-05 09:07:09
Rudi wyje¿d¿am do poniedzia³ku - biorê laptopa, powinienem móc normalnie robiæ turki, ale dajê znaæ na wypadek gdyby tam by³ jaki¶ problem z sieci± czy sprzêtem. Wtedy da³bym znaæ dzisiaj oko³o 21:00 ¿e mam problem

Rudi2 2019-04-05 15:12:16
Ok, co¶ wówczas bêdziemy improwizowaæ gdy dosz³o do k³opotów.

LDeska 2019-04-12 19:19:35
Ja bym gra³ dalej - bo z mojego punktu widzenia wiele mo¿e siê zmieniæ. Liczê ¿e jednak Ragnar siê utrzyma, nie rozumiem jak mo¿e nie byæ pierwszy przy niszczycielach jako finansowy z tak± baz± miast... ale nawet je¶li to ja bym chêtnie porywalizowa³ z Cezarem o miejsce trochê wy¿ej :)
Postaw piwo autorowi tego posta

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: