Mapa D15 |
Author |
Message |
haram

xfire: haram77
Age: 43 Joined: 17 Feb 2011 Posts: 940 Piwa: 39/21 Location: Gdañsk
|
Posted: 2019-05-24, 10:06 Mapa D15
|
|
|
Nie wiem jak tam kwestia dyplo wakacyjnego Rihitera oraz kwestia admina D15, natomiast chcia³em poinformowaæ, ¿e mam ju¿ pomys³ na mapê do D15. Oczywi¶cie, aby zabraæ siê do pracy bêdê potrzebowa³ info o liczbie graczy, przynajmniej przybli¿onej.
Charakter mapy bêdzie podobny do tego, co by³o w D14 (co nie znaczy, ¿e uk³ad bêdzie taki sam). Bêdzie teren do zdobycia 'z marszu', bêdzie teren do zdobycia galejami, woda bêdzie istotna przez ca³y przebieg rozgrywki. Dwie najwa¿niejsze ró¿nice wobec D14 bêd± takie, ¿e ekspansja bêdzie mo¿liwa we wszystkich kierunkach oraz ³±czna ilo¶æ terenu do zdobycia bêdzie mniejsza ni¿ ta w D14. Na mapie nie bêdzie s³oni, wiêc HA i rycki otrzymaj± po¶redniego boosta (o ile docelowy admin nie postanowi inaczej).
Edit: balans bêdzie na poziomie zbli¿onym do D14. |
Last edited by haram on 2019-05-24, 14:50; edited 1 time in total |
|
|
|
 |
plewan_79

Helped: 7 times Age: 41 Joined: 29 Apr 2006 Posts: 3283 Piwa: 22/24
|
Posted: 2019-05-24, 10:52
|
|
|
In |
|
|
|
 |
Rudi2

xfire: rudi22222
Helped: 6 times Age: 99 Joined: 23 Mar 2007 Posts: 7836 Piwa: 224/73 Location: z Gotham City
|
Posted: 2019-05-24, 15:22 Re: Mapa D15
|
|
|
haram wrote: | Nie wiem jak tam kwestia dyplo wakacyjnego Rihitera oraz kwestia admina D15, natomiast chcia³em poinformowaæ, ¿e mam ju¿ pomys³ na mapê do D15. Oczywi¶cie, aby zabraæ siê do pracy bêdê potrzebowa³ info o liczbie graczy, przynajmniej przybli¿onej.
Charakter mapy bêdzie podobny do tego, co by³o w D14 (co nie znaczy, ¿e uk³ad bêdzie taki sam). Bêdzie teren do zdobycia 'z marszu', bêdzie teren do zdobycia galejami, woda bêdzie istotna przez ca³y przebieg rozgrywki. Dwie najwa¿niejsze ró¿nice wobec D14 bêd± takie, ¿e ekspansja bêdzie mo¿liwa we wszystkich kierunkach oraz ³±czna ilo¶æ terenu do zdobycia bêdzie mniejsza ni¿ ta w D14. Na mapie nie bêdzie s³oni, wiêc HA i rycki otrzymaj± po¶redniego boosta (o ile docelowy admin nie postanowi inaczej).
Edit: balans bêdzie na poziomie zbli¿onym do D14. |
Mia³em siê z tego wyt³umaczyæ i jak zwykle gdzie¶ to uciek³o.
Mapa w D14 by³a przewidziana (i zrobiona) do ekspansji we wszystkich kierunkach, by³y w±skie cie¶niny do pokonania tylko galeonami i by³y tez trudniejsze przeprawy dla pierwszych ³ódek. Gdy spojrzycie na mapê z góry to widaæ ¿e ten mur odgradzaj±cy kontury mapy jest sztuczny i zrobiony na szybko w ostatniej chwili. Powodem by³ czas a dok³adnie brak czasu na przetestowanie ekspansji na wszystkie kierunki z mapy gdzie ³ódki odgrywa³y bardzo istotn± rolê. Wola³em nie ryzykowaæ i daæ do gry rozwi±zanie po¶rednie gdzie ekspansja by³a ukierunkowana tylko w okre¶lonych kierunkach, by³ to istotny powód gdy eksperymentowa³em z zakazem wchodzenia teren s±siada nawet w okresie pokoju. Obawia³em siê skomplikowanych ³añcuszków i zamieszania w grze. Wypra³em opcj± po¶redni±.
Je¶li mogê sugerowaæ to proponujê utrzymaæ a nawet rozwijaæ zakaz wchodzenia do innej nacji podczas pokoju. |
_________________ Sytuacja jest ¶wietna ale nie beznadziejna (S. Michalkiewicz) |
Last edited by Rudi2 on 2019-05-24, 15:26; edited 2 times in total |
|
|
|
 |
Rihiter

Age: 37 Joined: 05 Jun 2006 Posts: 6099 Piwa: 134/19 Location: UE, Polska, Kraków
|
Posted: 2019-08-23, 08:43
|
|
|
Cze¶æ Wszystkim.
DyploXV - IN
Super, ¿e Haram zrobi mapê. Ten go¶æ robi to na prawdê dobrze. Dyplo, które wcze¶niej grane by³o na jego mapie nale¿y do jednego z bardziej ekscytuj±cych i zbalansowanych.
Dyplo wakacyjne (14.5)
Jak dotychczas siê za to nie wzi±³em bo niestety mia³em ma³o czasu. Je¿eli jest w tej chwili kilka osób chêtnych za zagranie szybkiego PitBossa Fabularno-Przygodowego to napiszcie. Mo¿emy tak± grê postawiæ, zrobiê szybko mapkê pasuj±ca do bajki i zagramy. Z za³o¿enia krótkie bo 50 tur - pod takie mam w g³owie fabu³ê uknut±. Gra z tych, gdzie nie ma rozwojówki, ka¿dy jedzie na tym co ma + co tam sobie wytworzy w tym krótkim czasie. Meritum rozgrywki to podzia³ na dru¿yny, które maj± do realizacji cele, oczywi¶cie ze sob± koliduj±ce. Liczba graczy która jest wskazana to 6+. Proszê o info kto chce zagraæ. Info najlepiej szybko bo zagraæ tych 50 tur wypada przed startem Dyplo XV, a to dobrze bêdzie rozpocz±æ max w pa¼dzierniku. |
_________________ Woda po walce ma jak wino smak
Dyplo Hymn |
|
|
|
 |
plewan_79

Helped: 7 times Age: 41 Joined: 29 Apr 2006 Posts: 3283 Piwa: 22/24
|
Posted: 2019-08-23, 11:48
|
|
|
na D XV in, na letnie dla mnie za pó¼no |
|
|
|
 |
Rudi2

xfire: rudi22222
Helped: 6 times Age: 99 Joined: 23 Mar 2007 Posts: 7836 Piwa: 224/73 Location: z Gotham City
|
Posted: 2019-09-15, 18:38
|
|
|
Uropy siê skoñczy³y, wakacje dla studentów lada dzieñ, gimbaza ju¿ siê edukuje wiêc pora zacz±æ przeb±kiwaæ co¶ o Dyplo15.
Admin jest, do¶wiadczenie ma, kartograf te¿ siê zg³osi³ i straszy ¿e ma koncepcjê.
Nie chcê naciskaæ ale pora ju¿ tworzyæ listê chêtnych.
Ja chêtnie spróbujê zmierzyæ siê z wami pod dyktatur± Admina.
Kto¶ chêtny jeszcze? |
_________________ Sytuacja jest ¶wietna ale nie beznadziejna (S. Michalkiewicz) |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Czas generowania strony : 0.25 s.
|