xfire: ldeska Helped: 30 times Age: 34 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 19084 Location: Warszawa
Posted: 2008-11-24, 13:50 Pakt "First Blood czyli Operacja Damian" (Cola)
Pakt numer 12, założony 2008-04-09 10:39:49 przez Cola (ColaLandia)
Nazwa paktu: First Blood czyli Operacja Damian
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Cola
Damroka
Heron
Cola (ColaLandia) 2008-04-09 10:44:31
Propponuję byśmy tutaj synchronizowali woje działania wiadomo, że "zjechanie" Damiana jest długofalowym procesem w próbie pacyfikacji Bombla by sie nam nie rozrósł zbytnio choc juz teraz prowadzi w punktach Bombel jak to Bombel mota na wszystkich frontach ..i z każdego próbuje zrobic sojusznika, a później i tak wiadomo, że KITA wracając do Damiana : - od zachodu zaatakuje Go Heron, a od wschodu ja z Darkiem, myslę, że takiego naporu nie wytrzyma choć Paweł straszy, że bez katapek mozemy miec cięzko tych łuczników przejść jesli by Bombel (jako sojusznik Damiana) wyskoczył i próbował cos motać to Lary się włączy do konfliktu (tak ustalalismy z Heronem przez tel) narazie to tyle
Heron (HeronLandia) 2008-04-10 08:36:35
Wczoraj bombel zajął jedno miasto Damiana, nie wiem co to oznacza . Albo próba uzyskania czegoś przed spodziwanym przez niego naszym atakiem na Damiana albo ... W każdym bądź razie jutro rano na przełomie tur atakuję Damiana. Spróbujcie dołączyć jak najszybciej.
Cola (ColaLandia) 2008-04-10 13:27:32
Troche dziwna ta sprawa z ta stolica Domela... zadam temat w kronice i zbadamy sprawę
Heron (HeronLandia) 2008-04-11 12:15:56
Dziś zaatakowałem Damiana. Odciąłem mu miedź. Nie ma za dużo łuczmików. Cola ona teraz zacznie przezucac jednostki w moim kierunku więc zachodź go od drugiej strony.
Cola (ColaLandia) 2008-04-11 17:01:48
narazie napisał do mnie bym mu pomógł póki co nie odpisałem
Cola (ColaLandia) 2008-04-13 12:48:32
jeszcze 2 tury i atakuje... napisz mi jak idzie
Cola (ColaLandia) 2008-04-13 20:32:58
w zasadzie juz zaatakowalem, bo sie doczekac nie moglem
Damroka (DamrokaLandia) 2008-04-17 11:42:45
Witam kolegów mających zbieżny cel, czyli wyeliminowanie Damiana i przy okazji podjęcie się opieki części jego terenów. Dziasiaj, jeśli random nie będzie totalnie przeciw mnie, to Stoickov zostanie wyeliminowany. Wobec tego będę mógł razem z Wami czynić przygotowaniu już pod kątem zjechania Damiana. Trzeba się jednak zastanowić jak to przeprowadzić. Czy wchodzimy razem już w najbliższym czasie i zalewamy go ilością, czy czekamy do katap i słoni? Ale do konstrukcji to ja mam daleko. Dużo bliżej ma Paweł i z pewnością co nieco wsparłby nas, ale nie możemy chyba stawiać na to że to Paweł udźwignie ciężar uzbrojenia nas. Damian ma tych cholernych babilońskich łuczników, więc moje pieski wogóle się do tego natarcia nie nadają. Mam za to przypakowanych łuczników, którzy z potrójnym drillem są w stanie powalczyć oraz rydwany. Właściwie to Wy już widzieliście trochę Co on ma za jednostki?
Heron (HeronLandia) 2008-04-17 13:33:28
W momencie jak atakowałem to Damian włsściwie nie miał łuczników. Najlepiej by było jakbyś uderzał czariotami. Chmara czariotów jest dobra na wszystko. Ja będe ponawiał główny atak tym razem już z katapami, które będe miał za 6 tur. Do tego czasu postaram się go nękać. Nie wiem jak Cola. Na razie zbierajmy siły i zaatakujmy jednocześnie, chyba że Cola może już teraz coś ugrać.
Heron (HeronLandia) 2008-04-17 13:34:49
Btw Cola co teraz Damian wymyśla? Bombel ma za 10 tur matematyke.
Cola (ColaLandia) 2008-04-17 15:52:45
Damian tez matme i ma ją za... 321 tur czyli leci na zero, bo od 3 tur tak ma wiec anarchia w to nie wchodzi chyba
Cola (ColaLandia) 2008-04-17 15:55:29
ja w tej chwili muszę dźwignąc gospodarkę bo mocno odstaję. Przeprowadziłem redukcję armii (7 woriorów do piachu) Wojo będe miał częściowo od Pawła wiec będa katapy, ale dokładnie to tak za 10-12 tur dopiero. Ja buduje biblioteki i potem masowo wojo, a ze z produkcja u mnie jest całkiem całkiem to nie powinno byc to późno
Damroka (DamrokaLandia) 2008-04-18 19:21:58
Niestety muszę na jakiś czas zawiesić przygotowania do natarcia na Damiana. Nie mogę dojść do porozumienia z Larym w sprawie naszej wspólnej granicy. Bardzo mocno wciska się na tereny pomiędzy mną a Stoickovem. To jest olbrzymia odległość od jego stolicy, za to tuż obok mojej. Ja go tam nie wpuszczę, wolę już wojnę. Trochę przegina. Namęczyłem się z tym Stoickovem, wykonałem brudną robotę, a ten chce tak poprostu tam się osiedlić. Więc dopóki się z nim nie dogadam będę musiał moje wojsko trzymać tam na wypadek ewentualnej wojny.
Heron (HeronLandia) 2008-04-19 20:57:38
Damroka o co chodzi z Larym? To moj najblizszy wsprzymierzeniec. Moze uda sie to rozwiazac. Wojna miedzy Toba a Larym to ostatnia rzecz jaka nam jest potrzebna, Bombel jest najwazniejszy, a wpierw trzeba Damiana zajechac w miare bezbolesnie.
Cola (ColaLandia) 2008-04-20 10:03:33
Dokladnie tak. Najwazniejszy jest Bombel! Trzeba co do Bombla dogadac sie jeszcze z kims... ale to bedziemy knuc jak sie Damiana pozbedziemy, a to nie bedzie az takie proste (arche)
Damroka (DamrokaLandia) 2008-04-20 14:37:49
Już jest dobrze. Dogadaliśmy się Larym. Na zlocie bombel namawiał mnie i pawła na koalicję antymurzyńską. Nie dogadaliśmy się, bo my chcemy zjechać Damiana, a on chce go wspierać, również zbrojnie. Poza tym bardziej nam nie pasuje, że to on tak odjeżdża i właściwie to Ty Heron i Lary jesteście jedyną zaporą, która może się jemu przeciwstawić. Więc nie jest nam na ręke wojna z Wami. Trzeba teraz skoordynować ten atak na Damiana.
Cola (ColaLandia) 2008-04-25 10:11:03
Heron pisz jak sytuacja wyglada? Ja sie zbieram do woja Damian bedzie mial za 5 tur matme i pojdzie napewno w katapy Podobno Bombel ma pomagac Damianowi 9tak wynika z kroniki) co w tym ukladzie zrobi Lary?
Damroka (DamrokaLandia) 2008-04-25 20:19:03
Za Damiana przydałoby się wziąć jak najszybciej. A tymczasem jak nas jest trzech niby gotowych do wojny to mam wrażenie, że każdy ogląda się na innych. Ale może mi się tylko tak wydaje, bo nie wiem nic o przygotowaniach. Może ustalmy jakiś termin wspólnego ataku. Ja mógłbym wchodzić za 5-6 tur.
Cola (ColaLandia) 2008-04-27 00:52:01
obawiam sie ze bez katap nie damy rady... ma 50% obrony i tych sakramenckich lucznikow
Damroka (DamrokaLandia) 2008-04-27 22:32:21
Wygląda na to, że na swoją pierwszą krew Cola jeszcze trochę poczekasz. Najbliższy wsprzymierzeniec Herona, jak sam określił Larego, zrobił mu klasycznego nożyka. Syndrom Stoickova nie umarł wraz z nim.
Cola (ColaLandia) 2008-04-28 10:20:02
eeee myślę, że Heron widząc swój koniec postanowił zadbać o balans w regionie i poprosił larego by ten Go dojechał i w ten sposób miasta trafią do Larego, a nie do Bombla lub Damiana
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum