Helped: 2 times Age: 31 Joined: 25 Mar 2008 Posts: 356
Posted: 2009-05-06, 14:02
tabela jest jawnie drukowana nie dość ze gram rewanż za astro cup z grekiem to trafiam na wypoczetego szefa jeśli mi sie rewanż uda to jest jawne niszczenie ambcji nowych graczy
xfire: marchwik Helped: 7 times Age: 30 Joined: 10 Apr 2006 Posts: 6401 Location: Góra Kalwaria
Posted: 2009-05-06, 14:15
No jak widze długo nie pogram troche mnie dziwi ze po Rosjaninie ,potem jednym z najlepszych graczy na ladderze Spart1acie trafiam na Petera.Porównując pierwsze drzewko do drugiego to niebo i ziemia przydaloby sie wyposrodkowac troche Leszku bo cos mi tu nie gra.Peter jak na 3 w tabeli u nas ma znacznie ciezej niz wielu nizej.
Bombel trafia na DD w II rundzie ?
Moze jednak do losowania przydałaby się jakas tabelka z osiagami dotychczas w pucharze a potem kryteria takie jak teraz.Przykład Jovan niewiele osiągnal w PKAC a jest rozstawiany a DD nie
_________________ Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
-------------------------------------------
Tfurca Gotmuff
Last edited by ponti on 2009-05-06, 14:26; edited 4 times in total
xfire: ldeska Helped: 30 times Age: 34 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 19084 Location: Warszawa
Posted: 2009-05-06, 14:56
Ponti - nic nie poradzę, tak wyszło. Zawsze robię tabelkę nie patrząc na to kto na kogo wpada. Pretensje można mieć tylko do rozstawienia a dokładniej to do ludzi że nie grają zarówno ladderowy ranking jak i nasz nie odzwierciedlają umiejętności graczy bo za nieaktywność spada się w nim. Można by "ręcznie" to jakoś modyfikować ale wtedy to byście mnie zjedli bo każdy by myślał że ma złe drzewko...
Pomysł z użyciem wyników w poprzednich pucharach jest niezły. Tylko jak go zastosować w stosunku do nowych, dobrych graczy. Przykład: Spartiat, jest #3 w ladderze a u nas gra po raz pierwszy... gdzie go rozstawić?
xfire: marchwik Helped: 7 times Age: 30 Joined: 10 Apr 2006 Posts: 6401 Location: Góra Kalwaria
Posted: 2009-05-06, 15:11
W sumie rozumiem doskonale i prawda jest ze jakby ludzie grali w obu rankingach to odzwierciedało by to umiejetności stad moja propozycja pomocniczego historycznego ranku PKaca jako nadrzednego,ale dobra jest jak jest ,nikt nie mówił ,że ma być łatwo nie ?
LDeska wrote:
Przykład: Spartiat, jest #3 w ladderze a u nas gra po raz pierwszy... gdzie go rozstawić?
Nie w moim drzewku
_________________ Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
-------------------------------------------
Tfurca Gotmuff
Last edited by ponti on 2009-05-06, 15:15; edited 1 time in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum