Opened by: Peter 2009-10-29, 08:27 |
Pakt "Pawelt - Bodek" (pawelt) |
Author |
Message |
LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times Age: 44 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23468 Piwa: 24/1 Location: Warszawa
|
Posted: 2009-10-26, 23:53 Pakt "Pawelt - Bodek" (pawelt)
|
|
|
Pakt numer 432, za³o¿ony 2009-09-11 14:55:31 przez pawelt (Imperium Paw³a)
Nazwa paktu: Pawelt - Bodek
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: pawelt
Bodek |
|
|
|
 |
LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times Age: 44 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 23468 Piwa: 24/1 Location: Warszawa
|
Posted: 2009-10-26, 23:53
|
|
|
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-11 14:56:50
Hej, to jest pakt tylko dla nas.
Powiedz mi, jak wygl±da sprawa z morzem na zachodzie? Jeste¶my jako¶ dogadani z debem i plewanem? To jest nasz s³aby punkt i trzeba tu co¶ zadzia³aæ, bo mo¿emy szybko straciæ miasta portowe, miasto draftowe i stolicê!
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-11 14:59:29
Realnie to jest tak:
W tajemnicy mam cichuutki uk³adzik z Debem. On udaje ¿e szykuje desant , ja udaje ¿e sie broniê.
Niestey dwa razy zast±pi³ go Domel który uk³adu nie zna³ i by³o cieplutko ale skoñczy³o siê na g³odówce miast i zniszczonych sieciach rybackich.
Realnie nei wiem jak d³ugo taki stan potrwa i zupelnie nie mam jak temu przeciwdzia³aæ. Nasze szanse na doj¶cie do Astro s± mniejsze ni¿ BBB do czo³gów.
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-11 15:02:17
wg mnie trzeba by rudiego cisn±æ, ¿eby do astro doszed³.
on mo¿e narobiæ fregat i przep³yn±æ przez nasze forty jak by³by naszym wasalem lub mo¿e przy zwyk³ym otwarciu granic?
trzeba by by³o to sprawdziæ.
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-11 15:03:36
ps. daj jakie¶ screeny i rozpiskê co i jak. Jutro i w niedzielê mogê robiæ turki, ale nie wiem czy dam radê zgraæ siê z innymi, bo mam napiêty grafik
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-12 09:11:02
moge dzis zrobic jeszcze wiec chyba zrobie teraz.
Jest sporo pisania ...
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-12 09:37:46
spoko, ale po turce daj screeny ze wszystkich frontów
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-13 15:59:23
Az mi g³upio tak wystawiaæ tego Celta na smieræ
Naprawdê on to ma przeje..ane
Czy wygra u Damroki czy przegra to i tak nie ma znaczenia bo dostanie baty od której¶ ze stron...
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-14 15:23:58
Aha trzeba celtowi obiecaæ miasto po rychu Puong czy jako¶ tak. On sie bardzo go dopomina. I tak nei odstanie bo idziemy z nim na wojnê ale niech sie uspokoi i przetrawi jako¶ klêskê armii w rzymie
Pamiêtaj Pawe³ ¿e trzeba szybko wjechaæ. Ja mu piszê ¿e cofam wojo pod pretekstem na Petera ale nie wiem iel jeszce on to kupi. Wiêc jedna tura maxymalnie 2 pokoju i wojna koniecznie.
Kawaleria z komando jets super i koniecznie po niej jedzie banda zwyk³ej kawalerii i Celt bedzie w kropce. Bedzi emusial obstawiac mase miast swoich.
Powodzonka
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-18 16:42:26
Ehhh
No sie skusilem na t± stolicê i zamiast ja spaliæ to j± przej±³em
Ju¿ ¿a³uje swojej decyzji ale tak jako¶ po³akoi³em siê...
No szkoda szkoda, zobaczymy co siê wydarzy dalej...
Screeny dam wieczorem
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-18 21:00:00
mo¿na mu zostawiæ t± stolice pust±, ¿eby siê skusi³ j± odbiæ, choæby jedn± jednostk±. Wtedy ponownie j± zdobywasz i tym razem ju¿ palisz.
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-20 01:19:58
NIE JEST DOBRZE
Qrcze wojowanie sam przeciw wszystkim chyba jednak na zdrowie nam nei wyjdzie ale trudno na brak zabawy nei bedziemy narzekaæ...
Mamy ju¿ 28 miast.
Drugi Peter ma 14.
Bombel ma 8.
Je¶li by¶my to utrzymali jakims cudem do koñca gry to na bank mamy pierwsze miejsce bo one zaczn± pracowaæ jak tylko siê bunty pokoñcz± i zmia¿d¿ymy wszytskich w punktach okrutnie (teren i populacja dos³wonie zmasakruje)
ALe teraz gorsze wie¶ci
Zebrali siê ju¿ naprawdê wszyscy z ca³ej okolicy.
Ca³y czas ¿a³ujê ¿e nei spali³em tej stolicy Celta... ale nic trzeba co¶ wymy¶leæ. Kombinuj i my¶l.
Czekam na jakie¶ ciekawe pomys³y
A teraz Azteckie si³y inwazyjne
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-20 07:35:02
Niech rudi z cheosem napieraj± na darka wtedy powstanie drugi front.
Rób na maxa kawaleriê we wszystkich miastach. Trochê grenów by siê te¿ przyda³o.
Najgorsza jest kultura jarka, bo mog± atakowaæ pierwsi dzia³ami.
Przyda³o by siê spaliæ zbrojowo. Zrób kilku szpiegów, pode¶lij ich na pola gdzie trzymaj± wojsko i w turze ataku zniszcz tam drogi (tylko nie wiem czy siê da od razu drogi, czy najpierw trzeba usprawnienia - to wtedy tylko na farmach itp, ale nie na chatkach).
Zmaksuj te¿ artystów w farmie. Jakby siê urodzi³ artysta by³o by nie¼le.
Trzeba liczyæ, ¿e jaki¶ b³±d pope³ni±.
Widzê te¿ wojska petera. My¶la³em, ¿e jaki¶ tam uk³ad z nim masz.
Co w takim razie stoi na przeszkodzie, aby spaliæ mu miasta po prawo?
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-20 11:30:04
ps. czatuj kawaleri± komando, a¿ wyjdzie z jakiego¶ miasta. Jest szansa, ¿e zapomni, albo w ogóle jeszcze nie wie o tym.
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-21 09:51:19
g³ówne pytanie brzmi czy opu¶ciæ maisto Osada wolno¶ci...
Ono jest na górce i w³a¶nie siê w nim skoñczy³ bunt....
Hmmm naprawdê nie wiem.
Jarek kawaleri± mo¿e odbijaæ dowolne z 3 maist frontowych i w sumei musze rozdzielaæ wojo ..
Opuszczaæ osadê wolno¶ci czy nie??
To jest g³ówne pytanie, ona stoi w zasiêgu dzia³ Petera i Kinga
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-21 12:00:01
wycofalem sie ze stolicy jarka i osady wolnosci.
Stolica pozostala pusciutka a osada jest broniona przez 4 rifle i niestety 6 dzial rudiego ktory ruszal sie rpzede mn± i nie wiedzial ze bedzie ewakuacja.
ZGranie zaszwankowalo.
Mam nadzieje ze ktos zdobedzie t± stolice celta to j± odbije i spale..
A co od osady wolno¶ci to strasznie szkoda ze tak wyszlo bo wlasnie bunt sie skonczyl i jets na górce miasto...
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-21 22:04:25
Peter chce negocjowaæ pokój dla Celta w zamian za jakie¶ maista z powrotem do niego ...
hmmm
Oddaæ co¶ ?? za pokój ??
i co dalej z wojem??
Ja zmaierzam równolegle wbijac siê do Maxiego zanim go Bombel zje
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-22 07:37:41
ta, oddaj celtowi ze 2 miasta, ale nie stolice!! stolica mo¿e i¶æ dla petera.
maxiego trzeba jak najszybciej zjechaæ.
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-22 13:19:49
ehh no ciê¿ko bedzie bo stolice odbij± czy mi sie to podoba czy nie.
MÓJ STRASZNY B£¡D ¯E JEJ NIE SPALI£EM OD RAZU :WSTYD:
Mam plan jak upchn±æ jeszcze z 5 maist na tym terenie co ju¿ go wywalczy³em wiêc w ilo¶ci maist nadal bedziemy mieli masakre. Ale co z wojem w takimrazi erobiæ??
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-22 13:21:48
no ale ona ma 60% kultury, bêdzie ci wszystkie miasta w okolicy blokowa³a. wg mnie trzeba to spaliæ, jak teraz jarek odbije. To jest strategiczne miasto.
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-22 13:23:36
Ale nie da rady spaliæ bo tu podeszli King i Peter w 50 z dzia³ami. Do tego wstawi tam Celt swoich z 30 a ja nei mam dzia³
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-22 13:29:15
Ja bym tak ³atwo nie przystawa³ na oddawanie miast. Sk±d wiesz, ¿e to nie jest w³a¶ñie ich plan, ¿eby nas os³abiæ i za 10 tur bêdzie no¿yk.
Ich wojo du¿o kosztuje u celta, a i nie maj± po co za niego walczyæ. A my siê mamy czym broniæ (tak mi siê wydaje).
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-22 13:31:19
Teoretycznie tak
Ale w pratyce kultura celta bedzie nas gnisc potwornie niestey i oni beda sami mogli uderzaæ na dowolne miasto z wlasnej kultury.
Niestey nawet jak dostawi miasto to jego kultura wraca od razu...
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-22 14:27:15
A rudi z cheosem nie mogli by zaatakowaæ damroki od ich strony???
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-23 11:10:26
Tak zeby uswiadomiæ powagê sytuacji
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-23 11:13:49
No widzê, ta stolica nas po³o¿y³a.
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-28 13:29:42
Dobra krókie podsumowanie dla Ciebie Pawe³.
Przej±³em pañstwo z 8 maistami i potê¿n± armi±
Nadal mam napotê¿niejsz± armiê ale miast siê zrobi³o 24.
7 setów jest w produkcji i ju¿ mam wywalczone miejsce na te 7 miast. Liczê ¿e jeszcze minimum 1 miasto na wiktorii zdobêdê. To razem da 32 miasta czyli czterokrotnie wiêcej ni¿ stan poczatkowy...
Wszedzie robie farmy i wiatraki na gókach. Teren mam aktualnie najwiêksyz na ¶wiecie z przewag± 50% nad 2 Peterem. Populacja wkrótce wybuchnie tak± bomb± ¿e normalnie wszyscy z krzese³ pospadaj±.
Armia ma teraz broniæ tylko tego co ju¿ wywalczone. Jedynie rozwa¿am prewencyjny atak na Celta, gdy¿ ten zapewne na ostatnie turki szykuje atak na mnie na zasadzie "nic do stracenia". Bombel powinien siê dluuuugo broniæ.
Ja mam pokój z wszystkimi (Maxiego nie liczê). Mogê atakowaæ kogo chcê za 10 turek a nawet wcze¶niej bo wystarczy ¿e zerwaê waslaizm i mnie umowy Greckie nie dotycz± (testowa³em dzia³a). Rozwa¿am wsparcie Grecji w ataku na Cheosa. Ja nic od neigo nie mam ale nale¿y siê Rudiemu wsparcie jako sojusznikowi.
2 miasta azeckie (Jubilerowice i osada wolno¶ci) ¶a pod bezpo¶rednim zagro¿eniem z ziemi celta) Dziki Zachód spalony i odbudowne maista maja choæ jedn± kratkê kultury odgradzaj±c±.
W kasie po reformie jest ju¿ nie¼le jestem 4 na ¶wiecie. wymy¶lam masyzne parow±. W produkcji ju¿ 2 a maista jeszce dobrze nie podros³y. W ¿arciu jest masaka na moj± korzy¶æ i bêdzie tylko rosn±æ mia¿d¿±ca przewaga.
DO koñca 30 turek.
Je¶li nei wydarzy siê jaka¶ katastrofa to w cuglach Aztecy dojad± na 1 miejscu z olbrzymi± przewag± nad 2 miejscem. Jedyna mo¿liwo¶æ to mega wasalizm wobec Petera przez wszelkei przystawki, wtedy tylko mo¿e nadrobiæ jako¶ stratê punktow±
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-09-30 10:44:26
I jak doradzasz Pawe³??
I¶æ na t± wojn± z cheosem czy nie ??
Rudi mnie naciska na atakwoanie a mi jest to zupe³nie nie na rêkê..
Cheos teraz ma sie wykrwawiaæ na Bomblu to bêdzie tylko s³abszy. A Zerwanie tego pokoju z Peterem po zaledwie kilku turkach podkurwi go zapewneo ostro.
My Aztecy mamy ju¿ wszystko co jest nam potrzebne do szczê¶cia , mase terenu i mase miat. Teraz niech reszta ¶wiata my¶li jak nas nadgry¼æ.
ALe Rudi naciska na jak najszybysz atak..
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-09-30 11:24:46
rób jak uwa¿asz, nie za bardzo siê ³apiê co siê dziej, poza tym ja mam zakwasy po £omnicy
jeszcze trochê odpoczywam, ogólnie góry we wrze¶niu to fajna sprawa
pzdr
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-09 12:13:52
Kolejne podsumowanie dla Króla od namiestnika.
Zerwa³em wasalizm z Rudim.
Odpali³em GA
W Punktach masakra
W demo masakra
W ¿arciu mam wiêcej o 100% od drugiego, w terenie 50% wiêcej.
Produkcja dwa razy wiêksza ni¿ drugi, tylko w armii mnie Peter przegoni³ bo zaprzesta³em ¶cinki. ALe populacje mam olbrzymi± i mogê doci±æ w ka¿dej chwili maaaaaaasê woja.
Tylko Bombel z BBB dali cia³a i dali siê zjechaæ jak dzieci Przez to muszê chocia¿ têczowych postraszyæ wojem ¿eby za szybko siê nie przebiajli.
Kilka screenów:
Miast ma dwa razy wiêcej ni¿ Peter niestety nie meszcz± siê wszytskie na jednym obrazku.
W armi troszkê przystopowa³em ale nadal jest ca³kiem konkretna
Za 4 turki kolej i Ckmy
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-10-09 12:15:56
spoko, a ile tur zosta³o do koñca?
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-09 12:18:27
17
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-10-09 12:49:36
no to jeszcze du¿o mo¿e siê zdarzyæ
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-15 13:59:33
Kolejne krótkie newsy:
11 tur do koñca, na ¶wiecie wieeelkie zbrojenie.
Celt zbiera armie i liczê siê z tym ¿e na sam koniec utrace 2 miasta te które maj± kulture obc± pod samymi granicami.
Deb wp³yn±³ spor± grupk± jakie¶ 6 galeonów i nie wiem co zamierza choæ z nim negocjuje. Bombel umiera , juz w zasadzie ostatnie miasto chyba ocala³o mu i to te¿ najwy¿ej na 2-3 tury.
Ja ju¿ strugam sety ¿eby siê zasiedliæ na terenach po Bomblu
Life is brutal jak to siê mówi.
Z³oty wiek sie skoñczy³ a nadal prowadzimy w demo we wsyztskim nawet w kasie czego siê nie spodziewa³em.
W armii powrócili¶my tez na 1 miejsce i to z przewag± ogromn± nad 2 miejscem (lekki milion woja ró¿nicy )
My mamy ok 4,1 mln a drugi Peter 3,1.
To jest jednak efekt tego ¿e Peter potraci³ na Bomblu a my tylko dorabiamy wszedzie gdzie sie da.
Ogólnie demo wygl±da tak masakruj±co ¿e jest szansa ¿e na punkty wyprzedzimy Petera pomimo 4 wasali.
A ma siê Cheos , Zah i Deb uwolniæ.
Wystarczy ¿eby uwolni³ siê jeden.
Niestety nauka spad³a gdy¿ koszt utrzymania woja jest gigantyczny
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-20 11:40:52
Kolejne podsumowanie:
6 tur do koñca.
Ju¿ osi±gn±³em prawie maksimum tego co siê da wycisnaæ.
Za³o¿y³em kolejne 2 miasta na terenie po Bomblu. One jeszcze troszkê urosn± reszta ju¿ raczej niewiele. Miejsce w sumie jeszcze na 2 jest ale têczowi mog± tu zaatakowaæ dos³ownie w ostatniej turze i spaliæ a set drogi i w najlepszym razie a¿ 3-4 tury siê robi.
Armia masakryczna:
Ponad 150 pieszych (g³ównie rifle) ponad 100 kawalerii, ok. 50 dzia³ i ze 30 ckmów. Wszedzie produkuje wojo tylko ale ju¿ wiêcej nei utrzyma gospodarka. Nauka znó jest na 0 jak za starych dobrych czasów gdy przejmowa³em stery
Produkcja teren i ¿arcie - masakruj±.
Musze chyba Damroce jakie¶ miasta popaliæ ¿eby co¶ zginê³o i jaka¶ kasa wpad³a. Tym bardziej ¿e ruszy³ na Celta wiêc miasta ma s³abo bronione (ok 15 rifli w mie¶cie granicznym) i nie ma kolei wiêc Peter szybko nie nadbiegnie z pomoc±.
Jak widzê jednak to jest za ma³o ¿eby na punkty przeskoczyæ Petera z 4 wasalami.
Tym bardziej ¿e tam wszyscy siê zwasalizuj± mu jak bêdzie jeszcze potrzeba:
Damroka, Martin, King, Maxi - to s± wszyscy wasale tylko ukryci, na ka¿de zawo³anie Petera siê zg³osz±.
Jedyna mo¿liwo¶c to zwasalizwoaæ Grecjê i tak trzeba bêdzie zrobiæ.
W sumie to na w³asne ¿yczenie to zrobi³ bo atakuj±c Cheosa sprowokowa³ go do pozostania pod opieka Petera i na z³o¶æ on teraz nie bêdzie walczy³ o w³asne punkty i pozycjê.
Chyba ¿eby przekonaæ Celta na wasalizm wobec Azteka ale po 2 wojnach z naszej strony mo¿e siê nie zgodziæ ...
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-10-20 11:51:45
a peterowi nie da siê ju¿ nic spaliæ?
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-20 12:02:34
Na granicy z Peterem PAT.
Kto pierwszy wlezie wojem dostanie w tr±bkê.
Poza tym mamy granice taaaaaaaaaaakie d³ugie i nie mogê zebraæ wszytskiego na jednym froncie. Pro¶ciej i bezpieczniej popaliæ co¶ jego wasalom lub potencjalnym wasalom. Arabowi, Rzymowi ...
Z ciekawostek to s± tylko2 kraje z którymi nie mam granicy (Holadnia i Francja).
A z Domelem (Anglia) graniczymy ju¿ od wschodu i od zachodu
Naprawdê uwa¿am ¿e wycisn±³em prawie maxa a jest za ma³o czasu na prze³amanie wojenne.
Tylko dyplomacj± sprowokowaæ kogo¶ do wyj¶cia z wasalizmu Petera.
pawelt (Imperium Paw³a) 2009-10-20 12:08:10
Spoko kombinuj, choæ wg mnie da³o by siê prze¶cign±æ petera w punktach, ale trzeba by wymaksowaæ jedzenie w miastach.
Szkoda, ¿e bombla ju¿ nie ma, bo on mia³ du¿o punktów i móg³by ci daæ po³owê jako wasal. Wtedy z rudim i mo¿e jarkiem mia³by¶ wiêcej punktów ni¿ peter i reszta.
Jest jeszcze trochê czasu to pobaw siê w dyplomacje. Ja tam bym ola³ kto bêdzie na pierwszym miejscu i kogo¶ jeszcze st³uk³ na koniec ca³a armi±
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-26 00:46:14
Melduje wykonanie zadania
Bodek (Bodkowy zastêpca) 2009-10-26 20:43:16
Tak ¿eby¶ sobie popatrzy³ po raz ostatni:
Rzut oka z lotu ptaka Niestety ca³e siê nie zmie¶ci³o ale wiekszo¶æ miast widaæ.
Tu masz stan armii. Troszkê uby³o na koniec bo zrobi³em kilak ataków których bym normalnie nie zrobu³ gdyby gra trwa³a dalej.
A Tu Demo Azteka na sam koniec. |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|