www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download

Announcement 
   Jeste¶ nowy? Kliknij tutaj!    Zg³o¶ grê Civ6     Zg³os grê Civ5    Zg³o¶ grê Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIÊ NA GRÊ    Na ircu jest users osób. Za³aduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic

Pakt "Pacal-Mans A." (Cola)
Author Message
LDeska

xfire: ldeska
Helped: 34 times
Piwa: 24/1
marsza³ek  Z³oty order za specjalne zas³ugi  Z³oty zlotowicz - 11 zlotów  Br±zowy sponsor KAC  Srebrny civmaniak – najwiêcej rozegranych gier  Pomocna d³oñ – pomóg³ minimum 10 razy  Obibok – nie gra³ od 90 dni  III miejsce w Dyplo - Dyplo6  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo1  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo3  IV-VIII miejsce w Pucharze KAC - I,II,III,IV,V,VI Puchar KAC  II miejsce w rankingu FFA  II miejsce w Astro Pucharze - II Astro Puchar  I miejsce w Pucharze Randomowym - I Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - II Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - III Puchar Randomowy  I miejsce w sezonie Ligi KAC - I sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - II sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - III sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - IV sezon 
Posted: 2010-08-27, 11:39   Pakt "Pacal-Mans A." (Cola)

Pakt numer 655, za³o¿ony 2010-01-22 10:29:17 przez Cola (Imperium Cola)

Nazwa paktu: Pacal-Mans A.

Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Cola
ponti
Postaw piwo autorowi tego posta

LDeska

marsza³ek  Z³oty order za specjalne zas³ugi  Z³oty zlotowicz - 11 zlotów  Br±zowy sponsor KAC  Srebrny civmaniak – najwiêcej rozegranych gier  Pomocna d³oñ – pomóg³ minimum 10 razy  Obibok – nie gra³ od 90 dni  III miejsce w Dyplo - Dyplo6  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo1  Prze¿ycie w Dyplo - Dyplo3  IV-VIII miejsce w Pucharze KAC - I,II,III,IV,V,VI Puchar KAC  II miejsce w rankingu FFA  II miejsce w Astro Pucharze - II Astro Puchar  I miejsce w Pucharze Randomowym - I Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - II Puchar Randomowy  I miejsce w Pucharze Randomowym - III Puchar Randomowy  I miejsce w sezonie Ligi KAC - I sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - II sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - III sezon  I miejsce w sezonie Ligi KAC - IV sezon 
Posted: 2010-08-27, 11:39   

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 10:30:00
witojcie :)
chyba w tym razem bêdzie nam dane wspó³pracowaæ
musimy spiac posladki bo nas odstawiaj± i nic nie ugramy
masz jakies pomys³y?

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:23:25
witam Manse ,ja jestem miedzy m³otem a kowad³em bo granicze bezpo¶rednio z Bodkiem a Deb bezpo¶rednio z Bomblem ,klucze starajac sie zrobic w³asn± politykê.dzieki po³ozeniu jestem praktycznie z kazdym pañstwem jakos ustawiony i kazdy chce mnie przekabacic na swoja strone :) .Wspolny cel i wspo³prac± miedzy nami bedzie os³abianie pozycji Bombla oraz Bodka.nie znam sytuacji goegraficznej Mali ale wydaje mi sie ze bedziemy musieli dazyc do takiego celu.

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:25:21
jedyna alternatywa jaka mam jest atak na bodka przy pomocy krucjaty wielunarodów wtedy moge zyskac miasta ktore sa przy mojej granicy wiec i poszerze terytorium z tym co mam marnie widze inne perspektywy.podejrzewam ze jezeli graniczysz z Bomblem bedziesz mial taka sama sytuacje.Nie znam jednak twoich sasiadów

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:26:38
chcesz rele?

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 11:39:12
rele mam od Hamurabiego ale ja jestem pañstwem politeistycznym i w stolicy przyjmê ka¿d± :)

Bombel próbuje siê ze mna dogadywaæ a w zasadzie jest juz dogadany i wiem ¿e z Toba tez mu po drodze (narazie oczywi¶cie - jak to Bombel :D )

zaraz wklejê Ci co Mu napisa³em i oczywi¶cie napiszê Ci co dalej (Jemu juz nie pisa³em, ale skrupu³ów nie mam - Bombel to Bombel :D )
zamietrzam w tym dyplo oprzeæ siê o trwa³y sojusz z Hamurabim (Cheos) Tob± i Kore± (Deb)
a reszta bêdzie siê klarowa³a w zale¿no¶ci od sytuacji

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 11:44:20
tre¶æ w pakcie do Mi³osiernego ;)
[w nawiasie kwadratowym dopiski moje czynione teraz dla jasno¶ci sytuacji]

---------------------------

my [Hamurabi i ja] pojedziemy Boudicê ale to bêdzie szybko [i bêdziemy mieli granicê z Zulusem]
nastepnie dogada³bym sie z Kore± (zacie¶niaj±c stosunki z blokiem Ponticala) i wspólnie pojecha³ Azteka [tutaj muszê siê dogadaæ z Kore± na wspólny atak]
nastêpnie dogada³ siê z Zulusem i Pieni±¿kiem i pojecha³ Egipt Bodkowy
a potem dogada³bym siê z pieni±zkiem i pojecha³ Zulusa, albo odwrotnie czyli dogada³ sie z Zulusem na Pieni±¿ka (w zalezno¶ci który bêdzie na wtedy wiêkszym zagro¿eniem)
my¶lê ¿e proste jak budowa cepa

----------------------

a teraz tylko dla Twoich uszu Ponticalu :)
po tym wszystkim zjecha³bym Bombla :)
Bombel dopóki nie zjedziemy Zulusa, Pieni±¿ka i Egiptu Bodkowego bêdzie nas g³aska³ i bêdzie musia³ z nami ¿yæ dobrze bo bez nas nie da rady :)

co Ty na to?

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 11:44:58
jesli Ci siê spodoba to zrobi³bym pakt dla Ciebie, mnie, Korei i Hamurabiego

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:46:37
widze ze jestesmy bardziej po drodze niz mysla³em :)

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:46:44
zrób taki pakt

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 11:49:13
:)

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:49:50
takze planujemy zjechanie Bombla

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:51:49
i to nawet szybciej niz sie wydaje planujemy jego zjechanie

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 11:53:06
zaraz wszystko opiszê z mojej strony i bêdziemy dumac i dyskutowac i wprowadzaæ poprawki :)

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:55:51
ogolnie mamy pewien plan ktorego nei chcemy ujawniac na teraz bo nie ma sie niestety czym chwalic bombel tez jest tym zainteresowany i ma byc gotowy za 5 turek ,chcemy go wciagnac w ma³y konflikt i w momencie najmniej spodziewanym wbic mu szpile kiedy bedziemy mieli przewage liczebn±

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 11:56:18
dlatego podpisa³em pokoj z Bodkiem na 30 tur aby miec go z bani

Cola (Imperium Cola) 2010-01-22 12:13:36
Bodek jest gro¼niejszy moim zdaniem ni¿ Bombel
poza tym Bombel siê nam przyda bardziej niz Bodek
i do tego Bombel nie zdradzi nas tak szybko jak Bodek bo ma bardziej z nami po drodze, ale szczegó³y opisa³em w osobnym pakcie

ponti (Imperium ponti) 2010-01-22 12:34:12
jest zdecydowanie gro¼niejszy. on w ciagu 5 tur zrobi³ pieniadz konstrukcje i asceze

Cola (Imperium Cola) 2010-02-16 21:13:11
kurde Ponticalu co¶ jest nie tak
Korea mi pisze ¿e moze lepiej wystawic IM na Azteka i niech siê t³uk± a my pomo¿emy Aztekowi i dostaniemy po 2 miasta w ramach wdziecznosci :(
to¿ to sie kupy nie trzyma bo :
1) jak dostane 2 miasta Azteka (które i tak bym zdoby³) to potem nie ugram nic na IM (na którym przecie¿ siê mamy skupic w dalszej czesci) bo bêdê mia³ granicê z Aztekiem zamiast z IM (a do tego mia³o zmierzaæ)
2) uwik³anie siê w konflikt z IM bêdzie op³akane w skutkach bo Zulus, Khmer i Egipt Bodkowy namk odfrun±
3) IM jest nam POTRZEBNE do walki z wy¿ej wymienionymi a bêdzie to robi³ na czele bo mu zale¿y a my Mu nó¿ wbijemy wtedy kiedy trzeba :)
4) jad±c IM (nawet je¶li siê nam uda) pozbywamy siê "uk³adanki" w cztery ognie a wiêc rozgrywki pomiedzy Zulusem-Egiptem-Khmerem-IM (a tu mogliby¶my solidnie to rozegraæ napuszczaj±c ich na siebie w zaleznosci od sytuacji)

generalnie wdaj±c sie teraz w wojne z IM spowoduje odp³yniecie trójki bohaterów a nas ustawi na wieczno¶c w peletonie s³abeuszy :(

przemyslcie to proszê :(

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 08:47:01
Ja jestem za pierwotnym planem Mansa.tyle tylko moge napisac,tez nie podoba mi sie zmiana planow ale wyraznie Aztek miesza a razem z nim daje sie wciagac w gierki Korea oraz IM.Na razie czekam tutaj na rozwój sytuacji bo Ciebie znam i wiem ze mozna polegac natomiast co do azteka nie mam takich obaw.Koreaniec boi sie ze IM za bardzo sie nachapie na Azteku tak jak nachapa³ sie na Rzymie i stanie sie sam potencjalnie niebezpieczny.Troche racji w tym mam bo szczerze daje ok. 10% na to ze IM pomoze nam w walce z Bodkiem.Wczesniej jeszcze przed tym paktem negocjowalem o zjechaniu Bodka razem z Leszkiem i Bomblem to Bombel pajacowa³ ale nic konkretnego nie napisal.On sie bardziej koncentruje na swoim sasiedztwie nie obchodzi go czy Bodek odjezdza za bardzo bo wydaje mu sie i moim zdaniem slusznie ze poradzi sobie z nim po¼niej.Dlatego rozwalenie IM nie jest wcale zlym pomys³em na teraz ale najlepszym takze nie jest.

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 09:09:46
no to czekam na rozwój wypadków i strugam wojo
jak co¶ uradzicie to piszcie bo ja juz siê zakrêci³em w tym a wolê proste i klarowne sytuacje

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:11:53
ja takze wczoraj dopiero sie dowiedzia³em ze ma byc nie tak jak to ustalili¶my.Po prostu koreañczykowi chyba sie zrobi³o ¿al Azteka i tyle

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 09:13:04
¿al swojego oprawcy?? :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:23:04
dla niego ten oprawca jest fair :) nie wiem stary nie pytaj sie mnie o to ,ja moge miec wolna reke niebawem bo przed³uzam pakt z bodkiem o kolejne 30 tur wiec czekam na rozwoj wypadkow,powiem tylko ze chyba jednak bardziej jestem sk³onny pojechac Bombla i miec swiety spokoj.Problemem bedzie jednak to ze nie bedziesz mia³ zadnej mozliwosci rozwoju.W innym przypadku moze sie okazac ze beda chcieli ciebie jechac z Bomblem i tutaj im w tym nie pomoge ale przeszkadzac tez nie bede mia³ zamiaru bo Koreañczyk zabezpiecza mi ty³y wiec jest dla mnie wazny.

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:23:50
przy takim rozwiazaniu Bombel nie zdobedzie miast ale Aztek sie umocni

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:25:11
BTW Bodek ma jakis uraz chyba do Ciebie bo ciagle mnie namawia na jechanie Ciebie :D

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:25:45
od poczatku gry kiedy nawet nie wiedzia³em gdzie masz to swoje pañstwo

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 09:34:30
ten typ tak ju¿ ma :)
boi siê ¿e bêdê montowa³ krucjatê na niego pó¼niej :)

PS szkoda ¿e ten nasz pakt siê nie klei bo plan by³ naprawdê spoko i z duzymi szansami powodzenia :(

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 09:34:55
ewidentnie widac ¿e koreañczyk siê mota i sam nie wie co robiæ

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:35:57
W sumie Bodek ma racje bo taka krucjate montujesz,mi sie to podoba bo podoba mi sie wszystko co jest mi na rêke :) taki egoista juz ze mnie :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-17 09:36:16
a akurat zjechanie Ciebie na reke mi nie jest

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 09:37:05
ale za bardzo gard³owo to traktuje :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 09:38:32
wychodzi na tyo ¿e narazie stagnat i na tym stagnacie najlepiej wyjdzie... Imperium Mi³o¶ci bo sobie sam zjedzie Azteka :)
wtedy Korea nie bêdzie narzekac siê siê za duzo na chapie :D
a jak w koñcu zobaczymy ¿e IM spuch³o to jak siê we¼miemy za niegio to jak zacznie ¶cinaæ z takiej ilo¶ci miast to siê odbijemy :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 11:47:37
kurde przez to ociaganie i brak konsekwencji i zdecydowania sprawa bêdzie wygl±daæ tak, ¿e Bombel -przejmie ca³ego Azteka a potem Korea podepnie siê pod jechanie mnie wraz z Bomblem :)
genialny plan :rotfl: a problem Bombla nie zniknie a tylko naro¶nie

jeszcze jest jedna opcja a mianowicie wojna Bombla z Aztekiem jest znowu fikcyjna i podciaga Bombel wojo i wraz z Aztekiem mnie zaatakuj± a potem wci±gn± nosem Hamurabiego z dwóch stron :)
po Bomblu bym siê tego móg³ spodziewaæ bo on mnie juz niczym nie zdziwi - k³ama³ zawsze i bêdzie k³ama³ :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-17 11:49:54
hmmm... nawet to pasuje bo Bombel cos napisa³ w innym pakcie ¿e wszed³ do Azteka ale omija miasto po drodze i idzie prosto na stolicê :)
zrobi³ to po to bysmy sie nie czepiali ¿e nie zdobywa miast a przez ten czas dojdzie wojskiem do granicy mojej z Aztekiem

Cola (Imperium Cola) 2010-02-19 15:19:20
wracaj±c do wpisy w naszym Pakcie trze¼wo¶ci to jest klika opcji
1) zakablowa³ ktos z nazej dwójki czyli ja lub Deb, bo Cheos o tym nie wiedzia³ bo ja mam t± wiedzê od Deba z osobnego paktu
2) Bombel wypuszcza jak zwykle (np do mnie napisa³ ze zacza³ mnie szpiegowaæ bo ma info ¿e go chcê zaatakowaæ)
3) powiedzieli¶cie jeszcze komu¶, np. Bodkowi i tu jest przeciek
4) nie by³o ¿adnego przecieku tylko tak naprawdê Wy szykujecie atak na mnie :)

osobi¶cie obstawiam wypuchê w ciemno bo Bombel juz trochê temu pisa³ do mnie o tym ¿e ma kryzys z Koreañcem i ¿e Deb trzyma duzo woja ko³o by³ych trevisowych miast
wyjscie wydaje sie jedno : twardo obstawiac przy tym ¿e tak nie jest i niech poka¿e Ci ¼ród³o swojego przecieku i obrazic siê na Niego bo Cie nie szanuje wypuszczaj±c Ciê jak dzieciaka.

PS Ponti jestes w stanie mnie zapewnic ¿e to nie wyrafinowana kolejna próba wciagniêcia mnie w jakas gierke?? Wiesz mi sie to juz sni po nocach i przy Bomblu jestem potórjnie wyczulony na wszelkie szwindle i wypuchy :D

PS2 wiem ¿e Deb nie ufa Cheosowi, ale ja twierdze ¿e Cheos jest z nami i mu ufam.... a mo¿e to Deb podkablowa³ Bomblowi by zdyskredytowaæ Cheosa i na Niego zrzucic przeciek??: ;) ...dos juz tych teorii spiskowych :D

oczywi¶cie ja przysiêgam ¿e to nie ja jestem ¼ród³em przecieku :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-19 15:30:52
jestem w stanie cie zapewnic z mojej strony ,co do Deba nie mam pewnosci.

Cola (Imperium Cola) 2010-02-19 15:40:37
trzeba to w takim razie przeanalizowaæ jakie s± mozliwo¶ci :
1) Cheos nie wie tego ode mnie i od Deba zapewne tez nie wiêc mo¿emy go wykluczyæ... jedyne to ten Twój wpis w pakcie trze¼wo¶ci w którym co¶ tam przebakujesz ¿e idziesz ale chyba celu nie podawa³e¶?? (zaraz to sprawdzê)
2) Deb pogrywa - postanowi³ ¿e to dyplo bêdzie antyreputacyjne i pogrywa dok³adnie jak Bombel czyli w zaleznosci od sytuacji sypie na prawo i lewo i sieje dezinformacje chocia¿ akurat chc±c go atakowac na ziemiach trevisa strzeli³by sobie w kolano wiec tego nie rozumiem :/
3) Deb zrobi³ przeciek bo chcia³ mnie zdyskredytowaæ a tak naprawdê szykuja siê we trójkê na mnie (Aztek, Deb, Bombel). Bombel wie ¿e zaszed³ mi za skórê i teraz musi mnie wyeliminowaæ bym nie stworzy³ w przysz³o¶ci krucjaty przeciwko niemu. Aztekowi obiecali 2 marne miasta z jego strony. Deb ¶lini siê na zyski z chatkowych miast i stolicê - w koñcu jest finansowy. Deb i tak pó¼niej zaatakuje Bombla :)
4) w tym ca³ym planie z punktu 3 jest tez Cheos :) ..ale w to mi ciezko uwierzyc

Cola (Imperium Cola) 2010-02-19 15:41:42
no i oczywiscie mozliwosc duzego zbiegu okolicznosci czyli Bombel wypusci³
...a Bodkowi czy komus innemu sie nie pochwaliles?

ponti (Imperium ponti) 2010-02-19 16:36:02
Mo¿liwe ze Bodek cos wie

Cola (Imperium Cola) 2010-02-19 16:41:12
mówiê Ci ¿e Bombel jest zgadany z Bodkiem a propos zulusa bo siê go obawiaja i myslê ¿e skocza na niego do¶c szybko o ile nic im nie przeszkodzi
wiedza ¿e przy tej ilosci miast to zulus ma katastrofê z utrzymaniem ale jak sie odbije to bedzie nie do zatrzymania

ciekaw jestm jak Klan Surówki w tym dyplo sie zachowa? Czy nadal bêdzie wiecznie drugi i byc przydupasem Bodka czy ma zamiar cos ugrac?
to narazie najwieksza niewiadoma dla mnie

poma³u klaruje mi siê tez to ze skoro Bombel jest dogadany z Bodkiem to trzeba bêdzie angazowac Zulusa w wieksze akcje przeciw nim bo z samym zulusem (bez swietego miasta) sobie pewnie poradzimy jak bedzie trzeba, a i Bodek i Bo,mbel maja po reli... no ale to melodia przysz³o¶ci

Cola (Imperium Cola) 2010-02-19 16:41:35
BTW... a Bodek skad móg³by wiedziec? Chlapna³es mu cos?

ponti (Imperium ponti) 2010-02-19 17:20:51
Bodek mi napisa³ ze moze pomoc jak bede chcia³ jechac Mussa :) odpisa³em po prostu ze moze mam dla niego cos lepszego to wszystko.Kwestia domys³ow wiec nie wiem czy to az tak bardzo jego sprawka.Moze rzeczywiscie Bombel akurat wyczul ze cos sie swieci.Juz mu powoli chyba pa³ka mieknie

Cola (Imperium Cola) 2010-02-19 21:00:22
powiem Ci ¿e to jakas masakra te nasze dypla :(
kiedys jeszcze by³y opory a w tej chwili wszyscy w **** wal± - ja sie nie potrafie znale¼æ w obecnej sytuacji i to juz troche nie dla mnie
ka¿dy pepla na boki co mu popadnie
np taki Bombel do mnie pisze ze jedziemy Azteka, do Azteka ¿e jada mnie, Debowi wode z mózgu robi, a Deb milczy a w tym czasie przytakuj±c Bomblowi szykuje na Niego armie - nie na moje nerwy :)

no albo Bodek - kompletnie nie jestem w jego strefie wp³ywów ale lepiej sie Coli pozbyc za wczasu :)
to samo Bombel - niewa¿ne ¿e bardziej naturalnym by by³o ¿eby¶my razem pojechali Azteka (bo taka geografia) ...ot poprostu trzeba sie pozbyc Coli, a razem z Bodkiem li¿± sobie jajka, ale to do momentu opanowania Zulusa a potem skocza sobie do garde³... no ale Bodek ma surówkê u boku, a Bombel nie ma nikogo (a móg³ mieæ.... ale oczywi¶cie tez do czasu, bo sami uknulismy dalekowzroczny plan)

b³êdem jest brak zaufania w naszej czwórce, bo na tym mia³o sie to opieraæ i bezwglednie sobie powinni¶my pisac prawdê, a tak to zostaniemy rozbici (tzn nasz blok) bo siê bedziemy motaæ na boki
ja np z Bomblem nie wchodzi³em w dyskucje - przytakiwa³em mu na wszystkie pomys³y, bo i tak wiedzia³em ¿e to jest conajwy¿ej dora¼ne ze strony Bombla

ja jestem kolesiem pokroju Damroki i mam takie same odczucia co On... pewnie dlatego z Nim i Rudim mi sie tak ¶wietnie wspó³pracuje/wspó³pracowa³o... no lepszych sojuszników nie mia³em :)
Pawe³T jest jeszcze sprawdzony chociaz potrafi no¿yk wbiæ, ale nie robi tego bezczelnie... no ale taka gra - rozumiem, ale jest niestety coraz gorsza :(
wyobra¿am sobie anonima i to musi byc strza³ w "10" (sam strasznie o anonima walczy³em) no ale z ró¿nych wzglêdów nie mog³em zagraæ i ¿a³ujê...

PS ciesze sie ¿e poruszy³e¶ w naszym pakcie temat tej zdrady, ale obawiam sie ¿e to mo¿e byc woda na m³yn Deba który nie ufa Cheosowi (mnie chyba zacz±³ trochê ufac bo piszemy sobie na osobnym - o ile to nie jest ¶ciema :) )

Cola (Imperium Cola) 2010-02-22 12:51:05
Bombel do mnie napisa³ czy nie wiem jak sie zachowasz w inwazji Azteckiej i tu cytat : "kurcze, wiesz jak zachowa sie ponti w zakresie akcji aztekciej? bo ja kolo pontiego trzymam 20 jednostek... moze zupelnie niepotrzebnie?"

odpisa³em Mu ¿e poza kurtuazyjnym powitaniem nie mamy ze soba kontaktu

ewidentnie Bombel siê Ciebie boi i liczy na to ¿e Ci przexerujê (co niniejszym czyniê ;) ) ile ma tam jednostek by Ciê zniechêciæ... wiec trzeba to traktowac w kategoriach bluef'u :)
ma tam zapewne niewiele jednostek :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-22 13:09:29
nie ma nic,widze skauta i jeden rydwan

Cola (Imperium Cola) 2010-02-22 13:13:50
no czyli jest dok³adnie tak jak mówi³em :)

PS ca³y czas mnie wypytuje o nasze relacje bo niby Leszek mu mówi³ ¿e my na ¶mierc i zycie itd blablabla... wypuszcza jak sie da i gdzie sie da

ponti (Imperium ponti) 2010-02-22 13:19:47
ogolnie ,mam spora juz armie ciagle rosnie i przekracza na teraz 300 tysiecy wojska.Jestem juz 7 w woju i ciagle idzie mi wykres do przodu.Robie slonie i katapy.Niestety mam spora pustynie wiec co jakis czas ginie mi cos od Barbow,pytanie tylko moge przejsc nia tylko okolo Deba albo na polnoc gdzie zarówno Aztek jak i Bombel trzyaja skauta na neutralny terenie iw szystko widza.Skaut na granicy Deb i moja tez nie pomaga bo Aztek wszystko widzi.Ja juz dalem mu odciecie open border ale Deb ciagle go trzyma i koles wali szpiegusa po ca³osci.Jedynym wyjsciem jest isc na chama ,

Ciekawe ze podobno Deb ich tak urabia aby weszli i pote skasuje ich jednym pociagnieciem ale cos mi tu nie pasi.Jakby ufali Debowi nie dawaliby skautow do mnie.Moge takze przeniesc dosc ciekawie armie swoja bo do Ciebie na polnocy,wybudowanie drog potrwa 4-5 turek ale ani Damian ani bombel sie kompletnie nie skapuj±

ponti (Imperium ponti) 2010-02-22 13:28:35
acha jeszcze jedno potwierdz ze to co pisze Deb to prawda jest bo juz mi sie ****** to wszystko co i jak

Deb 2010-02-21 12:32:22
No patrza, tez mnie to zastanawialo i coraz bardziej upewniam sie, ze Cheos trzyma z Bomblem, bo w tamtym watku byla o tym mowa. Dlatego Coli napisalem, ze moje jednostki ida przez Azteka pod jego granice, bo Bombel i Aztek sa przekonani, ze pomogam im zastawic pulapke na Cole, pamietasz
Z Cola planujemy zlokalizowac stack Bombla i go wybic na terenie Azteka.
Nie pisalem w tamtym watku gdzie jest Cheos o swoich posunieciach, ale napisalem Coli w naszych tajnych.
Daje end, jak robie ture, ta dopiero bede robil, wczoraj mialem poslizg niestety, ale i tak sie ciesze, ze zdazylem.

Deb 2010-02-21 13:19:19
Ciezka sprawa, mozesz go rozwalic, ale wtedy nici z zasadzki na Bombla, bo wszystko bedzie jasne. Proponuje, zebys szedl w kierunku zachodnio-polnocnym tymi axami i przyszlym wojskiem, a im puszcze scieme, ze idziesz na Cole. Z tych poludniowych miast Bombla narazie trzeba zrezygnowac, bo widze, ze obstawil czujki na gorkach.

ponti 2010-02-21 12:53:10
Deb ja zerwa³em open border z Aztekiem bo mi lazil po c±³ym Pañstwie i patrzyl co wojem robie teraz sobie siedzi na górce miedzy nami i nie moge dostarczyc wojska

Cola (Imperium Cola) 2010-02-22 13:57:24
tak to prawda
jest tylko jeden problem - nigdzie nie ma stacka Bombla :D
Deb mia³ wejsc na mój teren i mielismy atakowac stack Bombla ale bêda z tego nici
proponujê wiec zrobic taki myk, ¿e atakujemy Azteka i po 2 turach Bombla (tzn Ty i wojska Deba co tam ma od³o¿one)
wiem ¿e troche szaleñczo ale moze sie udac :)
Bombel za wszelka cene nie bedzie broni³ Azteka a nawet sie przy³±czy bo on tak juz lubi i wtedy (jak sie przy³±czy do lania Azteka) mo¿ecie go z zaskoczenia zaatakowaæ :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 10:45:43
zaczynam sie zastanawiac czy nie zjechac Korei bo juz sam nie wiem co mam robic.... tylko sie motam tym wojem,Deb nie odpisuje albo odpisuje lakonicznie a co napisze to na ogo³ nie ma to najmniejszego sensu lub jest dziwne.

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 11:05:21
musimy brac pod uwagê ¿e jest wci±gniety w machine Bomblow±
omamiony zyskami z moich ziem

ale musimy uwa¿ac bo wojna z Debem to jednoczesna wojna z Aztekiem i Bomblem, a kto wie czy Bombel tylko na to nie czeka?
¿ebysmy sie lali d³ugie lata a On przyjdzie na koniec i pozamiata

poza tym mo¿e Bombel czuæ ¿e jestesmy we trójkê i chce nas za wszelka cenê rozbiæ

ja puszczê czujkê rydwanow± i zobaczê czy przypadkiem Deb nie idzie wojem od drugiej strony na mnie (nie od strony Azteka tylko od Twojej) bo jesli tak to wszystko jasne
ja profilaktycznie podzielê wojsko ale to wystarczy do obrony a na atak nie starczy narazie

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 15:32:16
Bombel zagaduje i chce siê uk³adaæ
nie wierzê mu oczywiscie ale idê we wszystko co powie jak w dym :)
teraz cos wspomina o po³kniêciu Azteka i Deba

ju¿ ca³± nasz± trójk± (Aztekiem, Debem i mn±) umawia³ siê na ka¿dego :rotfl2:

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 15:37:30
Miesza bo sie boi po prostu

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 15:38:25
"bombel79 2010-02-23 15:32:25
rozmawiajac szczerze to mnie troche zaniepokoily twoje dobre kontakty z ponticalem... on jest nieobliczalny i nigdy nie wiadomo jaka decyzje podejmie..."

to napisa³ teraz
sk±d On ma info ¿e dobrze ¿yjemy?
mo¿e Deb ¶wiruje?

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 19:47:26
ale jaja... w naszym regionie jest juz totalna masakra :)
Aztek sie lekko wkurwi³ na IM i znowu otworzy³ ze mna granice bo przemysla³ to jak napisa³ i nie ma zamiaru siê pchac na mnie na pewna ¶mierc tylko dlatego ¿e Sumer go o to mêczy :D

teraz bêda jaja jak Deb w ogole nie idzie tam jednostkami (jak napisa³) i oka¿e siê ¿e próbuje mnie atakowaæ od Twojej strony :)
a wtedy siê zdziwi bo jakos tak sie zabezpieczy³em na ta ewentualno¶æ jak wczesniej sie nie odzywa³
wtedy pojedziemy Go we dwóch (i pewnie Bombel siê do³±czy) choc szczerze chcia³bym ¿eby Deb by³ jednak z nami i ¿ebysmy realizowali plan nakreslony od pocz±tku (gdyby nie te mecyje po drodze to pewnie bylibysmy ju¿ przy wyborze czy Bombla czy Bodka próbowac ugry¼æ)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 20:42:02
Cola ja z Bomblem w ogole nie gadam ,co do Azteka to juz sam nie wiem ,czas tracimy Bombel nascina i go we trzech nie ruszymy.

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 20:56:51
jakies pomysly?

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 20:57:24
tak naprawde brakuje nam jasnego okreslenia sie Deba co robimy bo On jest w srodku i od Niego duzo zalezy

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:10:31
co by sie nie dzialo czy deb zdradzi czy nie udziele ci wsparcia ide czym mam bo nie ma na co czekac zobaczymy co bedzie

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 23:23:37
jesli Deb nie zdradzi a bêdziesz w pobli¿u to bêdziemy w ¶wietnej pozycji wypadowej
wg mnie stracê 1 miasto (na szczescie najgorsze ze swoich) i powinienem ich zmie¶æ
pod warunkiem ¿e Deb z drugiej strony nie wejdzie bo wtedy lipa na ca³ej linii i strace 2 wypasione miasta i jest pod stolic± moja i po grze bo z dwóch stron ataku nie odeprê

PS jak daleko jestes ode mnie wojskiem? (widze robioli robi±cych drogê na kadzide³ku)
PS2 jakbys postraszy³ Deba ¿e Mu wojne wypowiesz albo jak mi wypowie to poprostu Mu wypowiedz to mo¿e wycofa ode mnie wojsko? (to w przypadku gdy jestes wojskiem ode mnie wiecej ni¿ 2 tury a zapewne jeste¶)
PS3 dzieki :)

pod spodem masz screena z ich stackiem

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:25:36
nie ide w twoja strone. mam wojska u Deba i bede raczej zmierzal w kierunku poludniowym by otworzyc drugi front bomblowy czyli miasta po trevissie chce przejac.Droge robie bo bede dosylal jak cos bede mogl ,na razie pelna para kreci mi sie produkcja teraz mam juz biurkow koncu wiec zle nie bedzie.Jestem 3 w produkcji swiata.

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:26:38
maja towaru troche ale co robia deba hwache w ich stacku ?

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:28:01
debma u mnie pustki jak cholera moge mu skasowac pó³ panstwa jak wymowi ci wojne ale sadze ze jednak wczesniej by to ze mna konsultowal.Jak nie i zadziala na wlasna reke to sie zdziwi

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 23:28:48
ja mam
5x axe
2x spear
4x harcownik (spec archer)
3x chariot
10x katapa
5x s³oñ
1x zbrojny
2x worior (które przezbroje na axe lub na speary w zalezno¶ci od potrzeb - kase mam)
dodatkowo 1 harcownik ale ten bedzie siê móg³ tylko broniæ

wiêc ja mam :
22/23 jednostki bojowe
10 katapultonistów
razem = 32/33 jednostki

oni :
Bombel
6x s³oñ
6x sêp (axe)
4x katapa
1x ³ucznik konny

Aztek
18x axe
6x spear

Korea
3x axe
2x spear
2x s³oñ
2x hwacza (katapa)

celowo rozpisa³em ich z osobna bo mo¿e sie zdarzyc tak, ¿e Korea nie zaatakuje (choc w to w±tpiê - za duzo ostatnio milcza³)

w ka¿dym razie maj± :
44 jednostek bojowych
6 jednostek katapultonistów
razem = 50 jednostek

jakby Korea nie atakowa³a to ¼le to nie wygl±da no ale trzeba zak³adac najgorsze
i popatrz Ponticalu ze jakby Korea nie atakowa³a tylko wspomog³a tym atakuj±c jednocze¶nie to by³aby komfortowa sytuacja bo Azteka armia przesta³aby istnieæ w 1 turê a i Bombel by odczu³ stratê jednostek i wtedy sie mo¿emy brac za Bombla albo przynajmniej za Azteka

mog± do³o¿yæ (to co widzê a mo¿e byc jeszcze trochê ³uczników konnych których nie widzê i to co ewentualnie Aztek zetnie przy granicy)
3x axe
1x spear

------------------------

teraz nie wiem co zrobiæ bo mam 3 tury do machinery (2 tury bed± do mnie szli) ale wtedy nie przezbroje woriorów i to jest druga opcja bo mogê odpu¶ciæ to miasto i wtedy zebrac kasê i zrobic jakich¶ crossów i/lub Macemanów no i moge tez wtedy przezbrajaæ
co radzisz?
Odpuszczac miasto + i¶æ do machinery?
nie odpuszczac i przezbrajac tych woriorów?
odpu¶cic miasto i i¶æ do feudalizmu (te¿ 3 tury ale wtedy to typowa defensywa a wola³bym ich zlaæ :) )
[te tury na wynalezienie mog± sie wyd³u¿yæ bo bêde ¶cina³, a od tego - jak juz udowodni³em :P - nauki nie przybywa ;) ]
jak odpuszcze miasto to wtedy Twoje ewentualne posi³ki mog± dotrzeæ i to tez trzeba brac pod uwagê a wtedy napewno to wybroniê tzn Pañstwo bo kiasto z za³o¿enia stracê

PS jeszcze istnieje zagro¿enie ¿e Celt do³±czy sie i te swoje 15 jednostek rzuci :(

nie muszê dodawac i¿ ufam Ci w 100% ¿e te wie¶ci nie wyp³yn±?
z reszt± co mi pozosta³o :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:32:53
ja mam 9 sloni 8 axow i 3 katapy pozostale wojsko rozczlonkowane na rozne strony.armii nie mam duzej nie musialem miec dopiero zaczynam strugac wojsko

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:34:20
co z Cheosem?graniczysz z nim jakos?

Cola (Imperium Cola) 2010-02-23 23:38:49
tak graniczê i podesle wojo ale to tez zd±rzy jak odpuszcze miasto
w±zne by Deb nie atakowa³... rzek³bym nawet STRATEGICZNE :( ...a cos czuje ¿e jest inaczej i z tej drugiej strony wjedzie bo za ma³o ma woja w tym stacku...a wtedy ryby :(

ponti (Imperium ponti) 2010-02-23 23:42:55
zobaczymy sam jestem ciekaw.Pomagajac tobie przeciwko Bomblowi Aztekowi i Debowi nie mam szans i wydaje na siebie wyrok smierci zwlaszcza ze Bodek bedzie chcial sie Ciebie pozbyc i moze mi wjechac w plecy
wiec cóz pora umierac ale zabrac paru skurwieli do piachu :) nie pierwszy raz i nie ostatni :D

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 00:02:24
hmmm... mysle ¿e dla Bodka to idealny uklad bysmy sie t³ukli z Bomblem
dla Bombla ta wojna to koniec marzeñ o wygranej - chyba ze wtopi te jednostki i sie wycofa zostawiaj±c Deba i Azteka samych (a pewnie tak zrobi znaj±c go :D )

LDeska

Posted: 2010-08-27, 11:39   

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 00:17:55
masz ci los
pope³ni³em 1 kolosalny b³±d :(
z miasta przy debie wyciagna³em archera i scia³em na s³onia a zapomnia³em ¿e Oni maja teraz ruch (w tej turze) i Deb moze mi to puste, wypasione miasto zaj±æ ³ucznikiem konnym
masz ci los - jakos sobie wt³uk³em do glowy ze teraz bedzie prze³adowanie i ten s³oñ wyskoczy
no poprostu myskla³em ze sie ruszam po nich (bo faktycznie wg dni tak jest, ale wg turek niestety nie :( )
wszystko w rêkach Deba

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 11:08:44
jesli Deb strzeli³ z dupy to wszystko sie uk³ada w sensowna ca³o¶æ
juz wtedy wiemy kto xerowa³ wszystko Bomblowi
zagra totalnego samoluba jak juz 90% graczy dyplo :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 16:11:52
moge miec jeszcze taki pomys³ by oddac Debowi to miasto ale ¿eby walczy³ po naszej stronie i wtedy razem przeprowadzimy atak na Azteka
no juz kurna nie wiem co wykombinowac :)

ale narazie niech Deb cos konkretnego napisze bo narazie to s³odkie pierdzenie z którego nic nie wynika ¿e zacytujê Ciebie :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-24 17:16:00
znam Deba na tyle ze wiem ze jak ode mnie nie odbiera telefonów a potem cos napisa³ na tajnych to nie ma sie co ****** w tañcu tylko szykowac na wojne

ponti (Imperium ponti) 2010-02-24 18:03:02
na ile jestes pewien Cheosa,mowi sie w kuluarach ze on nie bedzie z Toba i pogoni jeszcze na Ciebie Celta.

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 19:13:05
te rewelacje pewnie od bombla jak i to ¿e zulus sie do mnie wybiera :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 19:45:48
jednak po³akomi³ siê na miasto

jeszcze chwilê przed turk± zapyta³ mnie na tajnym ¿ebym przedstawi³ niezbite dowody ¿e siê wybroniê.... no to mu da³em wyliczenia z których ewidentnie wynika ¿e tak a ten wy³udzi³ po prostu informacje i wzi±³ miasto

przeperfidne zagranie :(

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 21:06:30
Deb 2010-02-24 20:49:49
Trudno. Tego wymaga moja wiarygodnosc wobec naszych przyszlych wrogow. Miasto bym oddal przeciez. Ponti zachowuje sie jak histeryk. Dlaczego zmuszacie mnie do podjecia decyzji, ktorej nie chcialem podjac?

Cola 2010-02-24 20:42:13
a kiedy to ma niby nast±pic?
ten atak Cheosa?
bo w koñcu z tury na turê bêdziesz odwleka³ ¿e ju¿ tu¿ zaraz itp czyli jak wszystko do tej pory
w zamian za to przej±³es mi miasto które s³onia mia³o mi wypuscic w³a¶nie teraz i jestem szpuplejszy o 3 jednostki przez stratê tego miasta
kompletnie tego nie rozumiem

Deb 2010-02-24 20:25:29
Dobrze zrobiles. Nie wykorzystam tych informacji. Wszystko zalezy od zachowania Cheosa. Jak Cie zaatakuje, to na mnie nie licz, to Ty i Ponti mu caly czas ufaliscie, chociaz sie z Bomblem dogadywal, a ja ostrzegalem.

Cola 2010-02-24 19:41:24
a jednak
powiem Ci Deb ¿e jeste¶ przeperfidny
nawet do tego stopnia ¿eby wy³udziæ informacje i nadal strzeliæ z... ach szkoda gad±c

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 21:07:07
czujesz klimat?
masakra jakas
i w dodatku nie odpowiada na konkretnie postawione pytania tylko p³ywa

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 21:07:26
ewidentnie gra na czas

PS zaraz Ci wklejê co mu napisa³em

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 21:09:09
oto tre¶c jak± mu wysmarowa³em w odpowiedzi na to ¿e "zmuszamy go do podjecia decyzji których nie chce podjac"

-------------------------

Cola 2010-02-24 21:05:39
Twoja wiarygiodnosc wobec przysz³ych wrogów wymaga tego by¶ mi pali³ miasto?
przecie¿ oni nie widz± ¿e tam by³o puste miasto
wystarczy³o ¿ebym tam arczera zostawi³ i juz by¶ go nie zdoby³... wtedy bys straci³ na wiarygodno¶ci?
Deb proszê Ciê nie obra¿aj mojej inteligencji
mog³es spokojnie tego miasta nie zdobywaæ i mieliby¶my dodatkowe wojaki ale Ty poprostu ¶ciemniasz i grasz na czas by wyj¶æ z tego ca³o
jestem gotów ******æ tamte miasta i oddac za darmo Aztekowi po to tylko by Tobie uprzykrzyc zycie
oni mnie nie zdradzili bo byli wrogami od poczatku, a ty mnie zdradzi³e¶ a ja ci zaufa³em w 100%
by³o z 5 ró¿nych wyjsc z sytuacji ale ty nawet nie chcia³es ich rozwazyc.... bo poprostu k³amiesz

teraz Ty odnie¶ siê MERYTORYCZNIE do ka¿dego z tych punktów
chcê twardych dowodów ¿e jest inaczej ni¿ ja piszê

poza tym Ponti Ci jeszcze nic nie zniszczy³
miasta Ci ¿adnego nie spali³ a mimo to potrafisz sie usprawiedliwiac tym ze "zmuszamy Ci do podjecia decyzji której nie chcesz"
Ty potrafisz ultuimatum stawiac ze jak cheos niezaatakuje (ciekawe do której ttury??) to wtedy siê opowiesz po "naszej" stronie
ale Pontiemu takiego ultimatum, nie pozwalasz postawic,a równie dobrze dzia³a to w obie strony

w sumie nie wiem co Cie za¶lepi³o ¿e¶ pod rêkê z tym krêtaczem poszed³ który Cie wydyma
jeszcze siê nie nauczy³e¶?
dziwiê siê Tobie jak krótkowzrocznie na to patrzysz

by³ plan
by³ sojusz który opiera³ siê na ZAUFANIU w³asnie
ola³es wszystko bo Ci siê w oczach za¶wieci³o ¿e bêdziesz potêzny jak 2 moje miasta dostaniesz

Deb zastanów siê tak na ch³opski rozum co zrobnisz w sojnuszu w którym Bombel rz±dzi?
a co mogliby¶my razem zdzia³ac na równych zasadach??

PS proszê Ciê odnie¶ siê do tego do czego piszê, bo za ka¿dym razem wpadasz tu i wypisujesz cokolwiek byle siê nie ustosunkowac do moich tre¶ci
tak jakbym ja nic nie napisa³ w zasadzie

ponti (Imperium ponti) 2010-02-24 21:37:07
co ci moge powiedziec zobaczymy dalej jak bedzie nascinalem i jade z koksem ale marnie to widze :D

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 21:42:11
a jestes juz pod jakims miastem??
bo jesli nie to niepotrzebnie pozbawi³es sie efektu zaskoczenia

ponti (Imperium ponti) 2010-02-24 21:44:26
mam dwa puste praktycznie obok zaraz przy granicy.

ponti (Imperium ponti) 2010-02-24 21:44:48
one pojda z dymem dalsze moze byc problem armie mam 11 na swiecie hehe wariat totalny ze mnie ale co tam :D

Cola (Imperium Cola) 2010-02-24 22:01:16
no ja tez scinam i juz mam 4 armie swiata :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-25 19:28:33
mam dylemat bo w sumie z tego co widzê to czekajac na armie bombla i spó³ki spokojn ie móg³bym ich w pierwszym rzucie rozbic ale wtedy deb wchodzi³by mi w puste miasta i tyle by by³o z tego

moge jednak zrobic tak ¿e poprostu zemszcze sie na Debie i wjade tym ca³ym wojem w niego i spale mu 1, 2 lub 3 miasta zanim mnie zabij± :)
wtedy Ty spokojnie nie musisz palic miast deba tylko mo¿esz je zachowac dla siebie i przxynajmniej na tym cos zyskasz

Cola (Imperium Cola) 2010-02-26 13:59:53
to jest list od Deba do mnie "Niestety pisali mi, ze masz puste miasto u musialem to zrobic. Ponti wypowiadajac mi wojne w rzeczywistosci postapil w sposob, ktory zarzucasz mi, ze mnie zaslepilo, ze dwa miasta zdobede. Przeciez ja musialem czekac na odpowiedni moment, zeby sie przekrecic - jak to mialem inaczej zrobic? Powiedziec Bomblowi i Aztekowi - sorry, ale ja ide do domu i sie na te wojne nie pisze?
Wszystko ukladalo sie dobrze, z tym miastem nie mialem wyboru, bo mi o nim pisali, ze stoi puste. Jakbym go nie zdobyl, to przeciez wszystko byloby dla nich jasne. Ponti wypowiadajac mi wojne olal sobie tak naprawde pomoc dla Ciebie, bo byl 3 tury od Twoich granic i jakby doszedl, to bylby idealny dla mnie moment na zmiane frontu. A teraz jak to wyglada? Ponti ma armie u siebie i nie moze Ci pomoc w obronie, ale za to moze mi zajac jedno, albo dwa miasta.
Byl plan, ale on sie zmienil, przez to, ze masz wiecej wrogow, niz do tej pory myslalem i musialem sie do nich przylaczyc, czekajac na odpowiedni moment jak dojdzie Ponti swoim wojskiem do Ciebie.
A tak Ponti pewnie nawet wykorzystal teleportacje, w sumie moglbym zrobic z tego afere, kompletnie nieprzemyslana decyzja - przeciez mowilem, ze bede musial z nimi zaatakowac i wszystko rozegrac na polu walki. A tak od razu okrzykneliscie mnie z Pontim zdrajaca, zanim zdazylem zdradzic kogokolwiek."

nie mam w±tpliwo¶ci - stracê Pañswto ale **pier*** w niego i sie troche zdziwi bo mam naprawde sporo woja :)
zanim dojd± do ostatniego mojego miasta to bêda mnie goniæ po Debowych wioskach :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-26 15:34:47
Wydaje mi sie ze jeszcze wszystko mozna odkrecic.Ty sie koncentruj na walce z Bomblem i Aztekiem.Deb moze opowiedziec sie jeszcze po naszej stronie wiec takiej pomocy nie mozna lekcewazyc

Cola (Imperium Cola) 2010-02-26 15:45:14
dzisiaj wieczorem Zulus we mnie wchodzi
stworzy³ sie gigantyczny blok
juz nic mnie nie uratuje - musia³by sie Cheos z Debem odkrêcic
a Cheos wjedzie w 2 puste miasta i tego sobie nie odpusci
zastanaewiam sie po co angazuj± Zulusa przeciez ja nie mam 200 jednostek :D
na dzien dzisiejszy to myslalem ze wjade w deba a Ty zebys nie pali³ tych jego wiosek tylko je przejmowa³ i to by³by Twój zysk

PS jak by to mia³o niby wygl±dac?

ponti (Imperium ponti) 2010-02-26 15:48:31
w takim wypadku jedz w Deba i tyle ,poczekaj jeszcze ta turke zobaczymy co mi odpisze.Jednak okaza³o sie ze to prawda z Leszkiem :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-26 15:48:47
dla mnie to jest mega dziwne na teraz :D

Cola (Imperium Cola) 2010-02-26 16:00:51
czekam co Ci odpisze choc ja Debowi nie ufam i jak nie bedzie nic jasnego tylko te same popierdó³ki "co mo¿e siê zdarzyæ" to ja to ****** i wje¿d¿am :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-26 23:29:56
boje siê ¿e Deb gra na czas po to by nie stracic tych miast z Twojej i mojej strony
nascina woja a potem nam powie ze sory ale jednak nie itd
wtedy mnie *** na strzêpy

Cola (Imperium Cola) 2010-02-27 10:43:39
i co??
ufamy Debowi?? :/

PS popatrz jak Leszek pisze na pewniaka ¿e za 10 tur (jak bedzie rezolucja) to ja juz iostniec nie bede
nawet nie wiedza chyba jak mam Panstwo polozone bo 10 tur to nawet nie dojd± do soatatniego miasta nawet jakby by³y puste :)

ponti (Imperium ponti) 2010-02-27 13:46:54
tak ufamy debowi

Cola (Imperium Cola) 2010-02-27 16:00:38
mo¿e byc tak ze Cheos bêdzie troche do przekrecenia ale nie na ta chwilê jescze - dopiero jak zobaczy co sie dzieje
w³asnie dzwoni³ i stara sie mi t³umaczyc ¿e z bomblem ma od samego poczatku pakt i chcialby sie wywiazac itd
mniejsza z tym

w kazdym razie Cheos stoi pod moim pustym miastem i poprosilem go zeby mnie nie atakowal w tej turze bo mi miasto urosnie do 2 i znowu zetne i dopiero wtedy wejdzie :)
Jemu zalezy tylko na tym zeby "bomble" nie wziely wiecej miast niz on
obieca³ nie ruszac do damego konca jeszcze jednego miasta kolo niego i ze wejdzie w nie w ostatniej chwili a ja zebym sobie scinal do tego czasu :D
zaproponowa³ nawet mi enklawe (jedno miasto mi zostawi pomiedzy tymi jego i ze przetrwam do konca gry)
poprosi³ mnie o stolice za to i ¿e podejdzie ale nie w jednym stacku i ¿ebym sobie móg³ wyt³uc Bomblowy stack a on wtedy w ni± wjedzie
oczywiscie sie zgodzi³em i sie masz ci los zdziwi± :)

Cola (Imperium Cola) 2010-02-28 13:58:48
negocjujê z Cheosem ¿eby po wziêciu tych 2 miast podpisa³ pokój (i Leszek automatycznie te¿)
wtedy mogê pojechac na pew³neh *** i odbiæ miasta i jedziemy z Bomblem
Bombel odkry³ alfabet i jest mocno zacofany
nie ma metal casting, machinery, irona, nie ma nawet confu i s±dów budowac nie mo¿e (wiec wydaje kase na szpiegostwo bo ma 100% czyli tyle co ja a ja jednak mam w ka¿dym miescie s±d)
jedyne co ma wiecej iode mnie to ten alfabet i feudalizm

Cola (Imperium Cola) 2010-03-02 20:23:53
no i nie zdobyli miasta :P

Cola (Imperium Cola) 2010-03-02 20:24:27
teraz potrzeba konkretnego wsparcia albo rozmów o pokoju

Cola (Imperium Cola) 2010-03-06 21:09:54
widzê ¿e Deb jednak strzeli³ z pupy :)

robimy w takim razie tak
ja Ci daruje swoja stolicê (dorzucê do niej genera³a ¿ebys mia³ z niego pozytek) oraz wypowiadasz mim wojne i zajmujesz to miasto pierwsze od Ciebie :)

dziekuje za popmoc ale z takimi "sojusznikami" jak Cheos i Deb nie da³o rady :)

pasi takie cu¶??

ponti (Imperium ponti) 2010-03-06 21:38:25
dla mnie ok Cola lepiej zebym ja to mial niz wrog,choc wolalbym zebys zostal

Cola (Imperium Cola) 2010-03-06 22:03:22
no dok³adnie tak samo sobie pomyslalem a juz napewno stolicy która sama potrafi generowac ponad 100 nauki NIE ODDAM :)

tylko os³aniaj sobie plecy ¿eby wojny Ci nie wypowiedzieli
we¼ tam sojuszników jakos sovbie nakrec :)

acha... i zjed¼cie dla mnie azteka i tego padake Chciwego ;)

Cola (Imperium Cola) 2010-03-07 17:40:37
musisz wejsc w tej turze przed Debem bo ma w zasiegu konia to moje miasto od Twojej strony
da³em Ci to miasto za pokój - przynajmniej jedno bedzie Twoje
stolica niestety trafi do Cheosa pewnie :(

ponti (Imperium ponti) 2010-03-08 15:49:27
Propozycja Bombla na dzisiaj :

Choc Ponti zjedziemy Koreê :D

Go¶c jest po prostu jedyny w swoim rodzaju

Cola (Imperium Cola) 2010-03-08 17:21:53
:rotfl2:

a oprócz tego b±d¼ pewien ¿e t± sama propozycje dosta³ Deb tylko ¿e dotyczy zjechania Ciebie :)

ponti (Imperium ponti) 2010-03-08 17:49:07
ja sobie z tego zdaje sprawe :)

ponti (Imperium ponti) 2010-03-08 22:36:47
jak wyglada sytuacja poszli do Ciebie na front? Deb midal okno dyplomacji i oddalem mu masz ci los miasto.

ponti (Imperium ponti) 2010-03-08 22:37:13
ja ****** nie wiem spróbuje odzyskac znwou

ponti (Imperium ponti) 2010-03-08 22:38:28
coz zobaczymy moze przehandluje je za cos innego

ponti (Imperium ponti) 2010-03-08 22:45:46
ok juz wiem,Deb chcia³ to miasto dlatego dal okno dyplomacji w zamian za sojusz i wspoln± obrone.Teraz dopiero wyczyta³em szczegó³y.Dla mnie ta propozycja jest korzystna w sumie.Daj mi screeny gdzie trzyma Bombel i Cheos swoje armie nadchodze

Cola (Imperium Cola) 2010-03-09 10:05:19
powinniscie poczekac na nich w swoich miastach bo maja w sumie tego dosc troche ale razem dacie radê

ponti (Imperium ponti) 2010-03-09 14:02:01
cola prze¶lij mi jakies screeny ich armii co gdzie sie znajduje jakies goegraficzne dane o ilosci kto kiedy i ile czego ma

ponti (Imperium ponti) 2010-03-09 14:02:16
przeslij mi tez ustawienie wojsk Deba

Cola (Imperium Cola) 2010-03-09 17:50:56
przesle ale jak wejde :)

Cola (Imperium Cola) 2010-03-09 23:20:39
oto fotki :)

tu masz stack na lewo od mojej stolicy

tu masz stack cheosa nad stolic±

tu jest stack bombla i azteka kolo sloni

tu masz stack Deba który stoi na s³oniach

reszta to pojedyncze jednostki tak jak je widzisz

ponti (Imperium ponti) 2010-03-10 00:47:24
Maj± tematu ,trzeba wiecej dociac :D

Cola (Imperium Cola) 2010-04-06 11:33:04
tu bêdziemy kontynuowac by nie zak³adac bez konca tematów :)

trzeba jakos zakrêcic dyplomatycznie by by³o dobrze :)
napewno po zjechaniu Bodka Bombel bedzie chcia³ jechac Zulusa :)
proponujê sie z nim ustawic na Zulusa i wbic mu kosê w plecki :)
co Ty na to??
podejrzewam ¿e bedzie wiecej chêtnych do takiego obrotu sprawy :)

ponti (Imperium ponti) 2010-04-06 13:05:13
zobacze jak bedzie potem na razie to bardzo odleg³y temat Cola.Zobaczymy tez jak zostane potraktowany w tym nowo utworzonym sojuszu...

Cola (Imperium Cola) 2010-04-06 14:27:15
Deb cos jakby naciska³ bo juz kiedys wspomina³ :)

ponti (Imperium ponti) 2010-04-06 14:40:39
Deb to zupe³nie oddzielny temat jest ,

Cola (Imperium Cola) 2010-04-06 15:10:23
:D

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: