www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download
 
 Announcement 
   Jesteś nowy? Kliknij tutaj!    Zgłoś grę Civ6     Zgłos grę Civ5    Zgłoś grę Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIĘ NA GRĘ    Na ircu jest users osób. Załaduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic


porty używane w czasie gry MP
Author Message
Nefliqus 



Helped: 5 times
Joined: 16 Sep 2010
Posts: 2939
Piwa: 51/67
Location: Wawa/Wroc
podpułkownik  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  II miejsce w Pucharze KAC - I Puchar Kac Civ5 
Reprimends:
 3/3/6
Posted: 2010-10-12, 00:46   porty używane w czasie gry MP

1. The following ports must be open in your firewall and router for Steam and Steam Games to work, otherwise game will freeze on 1st turn:

UDP 1200 (used for friends service)
UDP 27000 to 27015 inclusive
TCP 27020 to 27039 inclusive
Last edited by Nefliqus on 2010-10-12, 01:08; edited 7 times in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Inermis 



xfire: Inermis
Helped: 1
Age: 36
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 152
Postawił 2 piw(a)
Location: Warszawa
starszy plutonowy  Obibok – nie grał od 90 dni  Pluszowy miś - rozegrał mniej niż 10 gier 
Posted: 2010-10-15, 10:43   

SteamSupport wrote:
Routery i zapory internetowe

Jesli twój komputer jest za routerem lub zapora internetowa, bedziesz musial otworzyc porty, które Steam uzywa do polaczenia sie z internetem. Najwiecej wbudowanych zapór internetowych wymaga otworzenia portów recznie (nie ucza sie one automatycznie). Routery bez zapór internetowych zadko musza miec otwarte porty dla klienta gry (ale zwykle musza miec je otwarte dla serwerów gier).

Jesli twoje oprogramowanie konfiguracyjne wymaga numerów portów. prosze uzyc ponizszych:

* UDP 1200 (uzywany dla uslugi przyjaciele)
* UDP 27000 to 27015 inclusive
* TCP 27020 to 27039 inclusive
* TCP 27040 i 27041 tylko dla uzytkowników CyberCafe

W celu otrzymania pomocy z twoja zapora internetowa, bedziesz musial udac sie do strony pomocy dla konkretnej zapory . Zapora systemu Windows XP SP1 nie wymaga zadnych szczególnych zmian w konfiguracji dla Steam'a, aby dzialal, jednak zapora XP SP2 wymaga.

Po zrobieniu jakis zmian dotyczacych ustawien twojego routera i zapory internetowej, prosze WYLACZYC STEAM I ZRESTARTOWAC GO przed spróbowaniem polaczenia sie do strzezonego serwera.

http://supportwiki.steamp...uld_Not_Be_Made


Z tym że to są porty WYCHODZĄCE.
Nie udało mi się znaleźć żadnej informacji o portach PRZYCHODZĄCYCH.
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Podobne Tematy
Topic Author Forum Replies Last Post
No new posts Kursor się psuje w czasie gry
leszek1976 Sprawy techniczne 0 2012-12-27, 09:29
leszek1976
No new posts Gra Miś2 w czasie świąt
Rihiter Dyplo "Miś" 2 16 2011-12-24, 10:58
Rihiter
No new posts Problem z komunikacją w czasie gry
Salladin Sprawy techniczne 2 2017-07-26, 18:19
berica
No new posts Powrót do civ po dłuższym czasie i 2 pytania
Jarek Strategie i taktyka - Civ4 6 2007-11-19, 20:37
Winth
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. [ Poll ] Czy przenieść się na TT z autoplayem w czasie nieobecności?
Nefliqus PBEM Prosty 0 2012-08-06, 17:33
Nefliqus

Czas generowania strony : 0.25 s.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group