xfire: scoobydoopl Helped: 7 times Age: 38 Joined: 23 Aug 2009 Posts: 8182 Piwa: 81/65 Location: ŁódĽ
Posted: 2011-08-18, 19:55 Budowałem cud ale mnie uprzedili. :/
Ile nam brakło aby wybudować, kto jeszcze budował, czy mogli¶my zagrać lepiej.
Ci którym się udało, dowiedz± sie o ile wyprzedzili konkurencje.
Zapraszam do podzielenia się swoim losem
Zacznę od siebie.
Spieszyłem sie po Oracla, nie miałem marble w zasięgu, ale sie ¶cigałem, wiadomo z kim
(summerami) którzy w tej samej turze mieli rele, wiec presthood pewni tez mieli¶my w tej samej. Mailem mało, worków, wiec zaledwie straciłem na tym biznesie około 60
młoktów (dobrze, ze ostatecznie sciecie zostawiłem na decyduj±cy moment).
Lasy były podciete, dobrze że sie nie zmarnowało.
W sumie to mialem przeczucie ze mi się nie uda...
Miasto które miało dużo lasów to miasto po Persie, dostała ona sporo niezadowolnei (5 tut anarchii....) , brak marble w zasięgu kultury, nie dawały mi więszych szans...
Żałuje, że wogóle zacz±łem się w to bawić.
Wiedziałem ze wraith będzie zdeterminowany aby mieć oracle.
Ale oracle to niezly cud, daje dobrego techa, i daje punkty to proroka. Swięte miasto szybciej.
Po czasie to przyznaje ryzyko było za duże.
Innych cudów nawet nie próbowałem, budować bo wiedziałem ze s± na nie chętni...
Ogólnie wydaje mi sie ze bez surowców (kamień lub marble) to nawet nie ma co sobie inkaskiej d.. . zawracać. No chyba ze się jest ind, i ma się dużo lasu lub dużo żarcia.
A trzy następne to sie udało zbudować Paya i sw±tynia zeusa nie s± jakie¶ super.
Ciekawy jestem o ile tur się mi udalo wyprzedzić konkurencje.
xfire: marwoj Helped: 20 times Age: 39 Joined: 27 Aug 2008 Posts: 1192 Piwa: 9/30 Location: ¦więtochłowice
Posted: 2011-08-18, 20:59
Rihiter wrote:
Rozważałem czy zacz±ć budować Stonehange, ale pomy¶lałem; poczekam, zbuduj± mi ^^
No już tak nie dziękuj.
Ja budowałem stona od samego pocz±tku, ale ponieważ nie byłem pewien czy mi się uda to jednocze¶nie budowałem obeliski aby jak najszybciej powiększyć granice (no i po co mi to było ). Tak w zasadzie to nawet liczyłem że kto¶ mnie wyprzedzi i dostanę kasę a jednak się udało. Nie miałem podł±czonych kamieni ani też zbyt dużo lasów, jedynie nacja IND.
_________________ "There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs."
xfire: siewi
Posted: 2011-08-18, 22:16
Ja mam "dobrze", bo zanim dojdę do techa, to już kto¶ zbuduje z niego cud
Huyanie, rozpoczynaj±cemu z mistycyzmem łatwo zbudować Stonehenge. W jednym z Dyplosków udało się to dokończyć Huyanie w 20 turze. Niestety przyniosło to pecha
_________________ „Tempora mutantur et nos mutamur in illis.” „Czasy się zmieniaj± i my musimy zmieniać się wraz z nimi” - Lotar I, król Franków
xfire: marwoj Helped: 20 times Age: 39 Joined: 27 Aug 2008 Posts: 1192 Piwa: 9/30 Location: ¦więtochłowice
Posted: 2011-08-18, 22:23
Siewi wrote:
Huyanie, rozpoczynaj±cemu z mistycyzmem łatwo zbudować Stonehenge. W jednym z Dyplosków udało się to dokończyć Huyanie w 20 turze. Niestety przyniosło to pecha
Widać jest to jaka¶ reguła. Szkoda że wcze¶niej o tym nie wiedziałem.
_________________ "There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs."
Posted: 2011-08-22, 18:18
Kacowski wrote:
Stonehange budowałem lecz zostałem wyprzedzony o 1 turkę.
Widać to jedno mi się udało w tym dyplo. Za to przynajmniej dostałe¶ sporo kasy.
A tak z ciekawo¶ci - miałe¶ podł±czony kamień, ¶cinałe¶ lasy lub łebki na jego budowę, lub miałe¶ nację IND?
xfire: marchwik Helped: 9 times Age: 38 Joined: 10 Apr 2006 Posts: 11208 Piwa: 61/68 Location: Góra Kalwaria
Posted: 2011-08-22, 18:32
Miał Majow ,kazda indiań¶ka nacja zaczyna z mystycyzmem poza Native
_________________ Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
Zagl±dali do kufrów ,zagl±dali do waliz, nie zajrzeli do dupy - tam miałem socjalizm
xfire: LordHavelockVetinari Helped: 2 times Age: 22 Joined: 30 Aug 2010 Posts: 1130 Otrzymał 3 piw(a) Location: Breslau
Posted: 2011-08-22, 19:21
A ja mam takie pytanko:
Czy wyprzedziłem kogo¶ z partenonem? Bo, że Wraitha z WB bym wyprzedził to wiem, ale mnie zainteresowała wła¶nie sprawa partenonu.
_________________ Ceterum censeo
Cartaginem esse delendam.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz zał±czać plików na tym forum Możesz ¶ci±gać zał±czniki na tym forum