www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download

Announcement 
   Jeste¶ nowy? Kliknij tutaj!    Zg³o¶ grê Civ6     Zg³os grê Civ5    Zg³o¶ grê Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIÊ NA GRÊ    Na ircu jest users osób. Za³aduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic

Pakt "ambasada Bodiuca (Rudi) - Stalin (King)" (Ru
Author Message
Shaka[D14]

Piwa: 60/18
plutonowy  Br±zowy zlotowicz - 1 zlot  Br±zowy civmaniak – najwiêcej rozegranych gier  Piwosz – otrzyma³ minimum 25 piw  Obibok – nie gra³ od 90 dni  II miejsce w Mini turnieju w Civilization IV - I Mini turniej 
Reprimends:
 6/3/6
Posted: 2011-11-15, 21:40   Pakt "ambasada Bodiuca (Rudi) - Stalin (King)" (Ru

Pakt numer 909, za³o¿ony 2011-01-30 21:12:29 przez Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) )

Nazwa paktu: ambasada Bodiuca (Rudi) - Stalin (King)

Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Rudi2
King_Chrobry
Postaw piwo autorowi tego posta

Shaka[D14]

Piwa: 60/18
plutonowy  Br±zowy zlotowicz - 1 zlot  Br±zowy civmaniak – najwiêcej rozegranych gier  Piwosz – otrzyma³ minimum 25 piw  Obibok – nie gra³ od 90 dni  II miejsce w Mini turnieju w Civilization IV - I Mini turniej 
Reprimends:
 6/3/6
Posted: 2011-11-15, 21:40   

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-23 06:01:48
Witaj s±siedzie. Bardzo odleg³y ale jednak s±siedzie. Czy bêdziemy ¿yli w zgodzie? Czy uda nam siê jako¶ wspólnie zagospodarowaæ te bezkresne przestrzenie pomiêdzy nami?
Gdyby¶ to ty pyta³ to Boudica odpowiedzia³by, ¿e jak najbardziej tak.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-02-23 19:51:30
Witaj

Jeste¶my bardzo zadowoleni z faktu ¿e Piêkna Boudica szuka przestrzeni ¿yciowej w "tamtych" kierunkach i nie burzy spokoju naszych Plemion. Oby starczy³o nam tej przestrzeni do harmonijnego rozwoju naszych nacji :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-23 20:01:15
Nie ka¿dy jest wrogiem dla Boudicy :) Tylko ci co spisek knuli i sami chcieli zadaæ cios. Lepiej by³o zad¼gaæ ich wcze¶niej ni¿ zdaæ siê na ich nie³askê.
Opss. To ten Justnian jeszcze ¿yje? Dobra mam robotê jak widzê do dokoñczenia.
Z pozdrowieniami, Boudica

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-02-23 20:11:00
Mi³ego owocnego dokañczania :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-23 21:13:40
W³a¶nie jestem o wykonanym zabiegu chirurgicznym. Pacjent zmar³. Justynian jednak do nieba nie pójdzie bo spiskowa³ niegodnie.

Je¶li masz jakie¶ propozycje terytorialne to daj screena. Widzisz wiêcej twoim wojem ustawionym na górce ni¿ ja.

Mo¿e te¿ damy sobie spokój ze szpiegowaniem wzajemnym?

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-02-24 00:30:38
Jutro rozmowy dalsze :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-25 19:26:38
Ty powa¿nie z tym atakiem na mnie? Szukasz wroga na swojej granicy? Miejsca jest pomiêdzy nami tyle, ¿e spokojnie starczy na 200 tur bezkonfliktowej egzystencji a gwarantuj±cej przyjacielskie sojusze. nawet je¶li co¶ tam mi kto¶ urwie to nie ma szans by mnie dobiæ wiêc po cholerê dajesz siê podpuszczaæ?
Ech Zulus, gdzie u ciebie instynkt polityka?
Czy ty nie rozumiesz, ¿e zanim ktokolwiek z tych pozosta³ych do mnie dojdzie to z Waszyngtona zostanie ruina a nie nacja?

Zobacz jak to siê dotychczas odbywa³o:
- Justynian napuszcza³ na mnie Hannibala - Hanibal umar³.
- Waszyngton napuszcza³ na mnie Justyniana - Justynian umar³
- Japoñczyk napuszcza na mnie Waszyngtona - palê mu miasta
Nim prowodyr zareaguje ju¿ jest po ptokach. Za du¿e odleg³o¶ci i koszty bym siê mia³ obawiaæ o swój los.
Uporz±dkujmy nasze stosunki i masz silnego sojusznika a nie wroga.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-02-25 19:51:35
To nie jest sytuacja która wniknê³a wczoraj czy dzi¶. To jest efekt du¿o wcze¶niejszego porozumienia obronnego pomiêdzy mn± a Waszyngtonem. Wiem, ze mamy tu wspólnie du¿o terenu do zagospodarowania. Ale te¿ chcê dotrzymywaæ zawi±zanych umów. S±dzi³em, ¿e jednak dogadacie siê i zechcesz w koñcu w pokoju zagospodarowaæ nowo-zdobyte tereny.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-25 20:30:26
Czy ty nie rozumiesz, ¿e ja to z konieczno¶ci robi³em. Zajecha³em pañstwo by siê wybroniæ. Trzy nacje bardzo blisko mnie chcia³y podzieliæ mój teren. Waszyngton by³ inspiratorem. Musia³em pierwszy uderzyæ by pojedyñczo ich wyd³ubaæ. Kilka turek zw³oki i po mnie. By³em szybszy i trochê to zamêtu wprowadzi³o. Nie zamierzam ani przejmowaæ miast Larego ani go dobiæ. Chcê go lekko os³abiæ. Ot i wszystko a winny temu jest on sam i jego polityka.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-25 20:32:34
Zarêczam ci, ¿e ¼le dobra³e¶ sojusznika. Po cholerê ci s³aby ale du¿o krzycz±cy w³adca. Z takim mo¿na tylko zgubiæ ale na pewno nie znale¶æ.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-02-25 22:56:41
Czyli je¶li dobrze rozumiem jeste¶ sk³onny przerwaæ tê wojnê z nim ? Wiêc rozmawiajcie o pokoju - mi to na rêkê te¿ :)

W sumie szkoda ¿e pierwszy zacz±³e¶ - odwrotnie nic by mnie nie zobowi±zywa³oby - ech.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-25 23:06:12
Umówmy siê, ¿e wojna potrwa jeszcze 2-3 tury. Muszê sensownie wojska wycofaæ. Mi ta wojna tez nie pasuje ale nie mia³em wyboru wobec prowokacyjnych wypowiedzi Waszyngtona. Jeszcze by kto¶ pomy¶la³, ¿e jak baba to mo¿na j± biæ.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-26 22:12:46
Rozmowy pokojowe trwaj±. Waszyngton targuje siê o marne 20 goldów i o¶wiadczenie oficjalne, ¿e Bouidca jest najpiêkniejsz± z kobiet jak± spotka³.
Je¶li jemu nie zale¿y na stanie swego pañstwa to nic na to nie poradzê. On zdaje sobie sprawê, ¿e poniszcz± mu wszystkie usprawnienia i bêdê mia³ z tego dobrze ponad 150 goldów za te pieni±¿ki (i te od³o¿one) w ka¿dej chwili i w ka¿dym stosownym miejscu przezbrojê kilkunastu czekaj±cych wojowników na toporki lub w³ócznie. W praktyce przez jego upór dozbrojê wojsko które mo¿e walczyæ min. z tob± je¶li zaczniesz wojnê. Jemu chyba chodzi o to by wci±gn±æ ciebie i Wnuczusia w ten kocio³. Sam ma przecie¿ wojnê z Maksim i nie bardzo rozumiem czemu jest taki nieodpowiedzialny.

Zdj±³em rydwanem jednego baraba na terenie pomiêdzy nami, dalej stoi twój rydwan. Wola³bym by¶ nie wszczyna³ wojny bo to tylko zapêdzenie siê za barbarzyñc±.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-27 05:04:16
Wczesniej napisales ze jestes zadowolony ze szukam przestrzeni zyciwej w tamtym kierunku i ja to zrozumialem jako deklaracja pokojowej naszej granicy. Dales sie wciagnac w rozgrywki dyplomatyczne Waszyngtona choc na zdrowy rozsadek nic ci z mojej strony nie grozilo. Wystarczylo tylko ocenic odleglosc pomiedzy nami by wydedukowac ze podbuj tak odleglej nacji bylby czysta glupota. Kazdy kto posiadalby tak odlegle od stolicy miasta stalby sie bankrutem w kilka tur. Zarowno ja jak i ty jestesmy skazani na pokojowa egzystencje. Wojna dla samej wojny bez zadnych wynikajacych z niej kozysci to zacofanie nacji a jednoczesnie narazenie sie na wjazd kogos sprytnego gdy wojska sa daleko od swoich granic.
Dochodzi jeszcze jeden wazny element. W sytacji gdy ty znajdziesz sie w niebezpieczenstwie Lary za zadne skarby ci nie bedzie w stanie pomoc ze wzgledu na kosmiczne juz odleglosci i terytorium innego kraju. Zreszta silny to on juz szybko nie bedzie i raczej sam stanie sie obiektem ataku niekoniecznie przez Boudice ale tu nie chce wchodzic w szczegoly. Sojusznika dobiera sie silnego i majacego szanse na przezycie. No chyba ze sie chce w kluczowym momencie zostac na lodzie gdy slabeusza ci wybija lub mialbys ciagle go wspomagac bez wzajemnosci. Porownaj histore sojuszy z poprzednich Dyplo. Przetrwaly te nacje ktore zwiazaly sie z silniejszym lub rownym sobie.
Wojna dla samej tylko draki to zazwyczaj jest samobuj.
Daj screena z zaznaczona propozycja podzialu terenu i dogadamy szczegoly. Ja jak widzisz znalazlem juz wroga i tak bedzie skierowana moja agresja teraz jak i w przyszlosci. Zamiast agresywne wojsko powinienes strugac osadnika bo to najekonomiczniejsza droga rozwoju. No chyba ze cos ci zagraza. Mi zagrazal finansowy Hannibal i jego wspolnicy Justynian i Waszyngton. Tego ostatniego zamierzam troche oslabic bynie kasal mocno w przyszlosci. Podbijac do konca nie zamierzam i nie planowalem. Wcale nie pale sie do wspolnej granicy z Pontim.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-02-27 14:04:04
Odno¶nie:

http://forum.civilization...16113&start=195

Dziêki, ¿e dochodzi do porozumienia. Czekamy tylko na oficjalne potwierdzenia obydwu zwa¶nionych stron. :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-27 14:32:34
Ju¿ jest ale Lary je obiad z rodzin± a ja muszê do pracy,

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-02-28 17:34:42
Wszystko posz³o zgodnie z planem. Pokój zawarty z Waszyngtonem.
Wydaje mi siê, ¿e najwy¿sza pora zacz±æ powa¿ne rozmowy sojusznicze. No chyba, ¿e masz odmienne zdanie na temat bardzo ¶cis³ej wspó³pracy z Boudic± i wolisz egzotyczne sojusze.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-03-01 16:14:24

Bardzo dobrze, ¿e mamy pokój. Na mapie wskaza³em Ci miejsca, gdzie planuje za³o¿yæ miasta.
Proponujê te¿ , o czym ju¿ wspomina³a¶ :) - o zredukowanie wzajemnie pkt. wywiadowczych. Szpiegujesz mnie bardziej, wiêc po zrównaniu siê naszych pkt. tez je wy³±czê. Czekam na odpowied¼.

Stalin Plemienny

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-03-01 17:19:35
Choroba a ja muszê za³o¿yæ na twardej górce bez lasu pod czerwon± kresk± bo to zaraz obok stolicy.
Z pkt szpiegowskimi zrobiê jak sugerujesz.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-03-01 18:42:18
Oczywi¶cie znam zalety twardej górki, ale czy nie lepiej gdyby¶ postawi³a :) miasto na zwyk³ej górce (gdzie mój war) - i mia³aby¶ :) te¿ surowce kalendarzowe no i s³odk± wodê.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-03-01 18:44:39
A tak to bêdziemy siê trzeæ kultur± i wzajemnie siê obawiaæ.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-03-01 20:35:19
Wtedy zrezygnujê z rybek ale zgadzam siê. Postawiê swoje miasto tam gdzie proponujesz a ja akceptuje twoje lokalizacje. Ustalmy, ¿e wiêcej miast stawiaæ pomiêdzy nami nie bêdziemy bo to jest najbardziej optymalny uk³ad i nie prowadzi do konfliktu.

Teraz nastêpna sprawa, Wiem, ¿e Centem macie porozumienie w sprawie sojuszu. Uwa¿am, ¿e powinni¶my mieæ przynajmniej honorowy pakt o nieagresji na d³u¿szy okres a je¶li zajdzie konieczno¶æ to nawet ¶cis³± wspó³pracê militarn±. Obronn± ale i nie tylko. By³by to najbardziej uporz±dkowany obszar trzech krajów i mogliby¶my siê skupiæ na innych kierunkach.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-03-03 14:49:22
Z tym szpiegowaniem to jest odwrotnie ni¿ piszesz. Masz wiêcej pkt. szpiegowskich wiêc to ty musisz je zdj±æ by¶my wyrównali w koñcu.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-03-03 15:38:49
Oki - zrozumia³em - tzn. do tej pory, ¼le to odczytywa³em :(

Gratulujê Stona :) Ju¿ sobie uk³ada³em historyjkê do kroniki - a tu po prze³adowaniu :szok:

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-03-03 16:24:46
Ja te¿ by³em przekonany, ¿e wezmê bez problemu a tu ³eb w ³eb jak widzê by³o.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-03-03 16:51:00
Ciekawe co zdecydowa³o ¿e w Mongolii wybudowa³o siê ?

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-03-03 16:53:03
Random tu decyduje.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-03-09 23:36:10
Ty Stalin, masz sklerozê?
Zapomnia³e¶ zdj±æ punkty szpiegowskie z Boudicy. Czy ja o wszystkim muszê sam pamiêtaæ?

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-03-10 00:51:29
Zdejmowa³em je na bank- ale jutro sprawdzê ponownie - sry

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-04 22:28:19
Jak ci mogê pomóc w wojnie z Imkiem?
Mogê podes³aæ kilkana¶cie koników by¶ jak±¶ obronê sensown± móg³ postawiæ.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-05 00:39:28
I tu mnie zaskoczy³a¶ :) S±dzi³em ¿e zaraz wejdziesz armi± i dokona siê reszta podzia³u Zulusów. Serio chcesz nam pomóc ?

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-05 05:23:48
A czemu by nie?
Inek nie jest moim ulubieñcem ze wzglêdu na jego pozycjê. Dokopmy mu.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-05 11:22:07
No i masz jedn± turê niepewno¶ci :)
Zaatakujê czy bêdê ciê próbowa³ wesprzeæ?

Kiedy¶ ciê zaatakujê ale jeszcze nie teraz :) wpierw mo¿e co¶ uszczkniemy twojemu naje¼d¼cy.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-05 12:08:09
Realizuj swój plan :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-06 15:32:02
Po stracie dwóch miast wstawiaj wszystko co masz do tego najbardziej wysuniêtego miasta. Tam spróbujemy powstrzymaæ Inka. Je¶li zatrzyma siê na jedn± turê leczenia to moje jednostki konne zd±¿± dojechaæ i mog± zaatakowaæ ju¿ podchodz±cy jego stack. Jednak masz za ma³o katapult i musimy zrobiæ to tak wówczas by moje koniki mia³y szansê na wygranie bitew a wówczas jego katapulty padn± od flankowanie. Wtedy jest bezbronny i bêdzie szansa nie tylko wybroniæ miasto ale odbiæ te ju¿ zajête. Z oddali jad± ju¿ moi rycerze i gdyby posz³o wg tego zamys³u to nawet ¦wiête Miasto mog³oby dostaæ siê w twoje ³apki ale o tym to pó¼niej.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-06 15:36:32
Prowokujê Inka by sam mi wojnê wypowiedzia³. Ominê wówczas jego pakt z Cheosem który zobowi±zuje innych do wypowiedzenia te¿ Cheosowi wojny w przypadku wypowiedzenia jej Leszkowi.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-06 16:50:28
Ech - pozwoli³em sobie wybiæ wszystkie wojsko jakie mia³em pod miastem o 2 pola :( - po wej¶ciu do miasta kultura znik³a i mnie wybi³. Co mam kieruje tam gdzie mówi³e¶, ale jest tego malutko.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-06 17:21:02
Tnij na katapulty ale czarno to widzê :)
Mo¿emy wtopiæ i resztkê twojego i te moje liche koniki.
Ca³a nadzieja w tym, ¿e nie zdaje sobie sprawy z jad±cych 20 ³uczników konnych. Ciut za wcze¶nie zacz±³ bo inaczej mia³by na karku rycerzy a tak tylko 2 wejdzie do bitwy. Bardzo du¿e odleg³o¶ci mam do pokonania.
Mo¿e mieæ ustawionego szpiega lecz trzeba zaryzykowaæ.
Podczas bitwy o miasto musimy wej¶æ razem lub ustaliæ kolejno¶æ ataku ale o tym to pó¼niej teraz ¶ci±gaj wszystko co ma jak±¶ warto¶æ bojow±. Masz jeszcze 7 katapult wiêc jest szansa jaka¶.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-07 15:36:58
Czy dzi¶ wchodzimy razem ?

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-07 16:43:40
Nie podjadê jeszcze tak blisko by mieæ w zasiêgu nawet twoje miasto gdzie stawiasz obronê.
Wejdê dzi¶ pierwszy to sprawdzê jaka jest sytuacja.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-07 17:00:44
ok

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-07 18:12:04

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-07 18:15:59
Na screenie masz zadania do wykonania na t± turê. Trzeba zachêciæ go podej¶cia pod miasto. Bardzo mo¿liwe, ¿e ma tu szpiegów wiêc nie da siê z³apaæ na przynêtê ale warto spróbowaæ.
Jutro musimy wej¶æ razem ju¿ bo na pewno zniszczy mi ten rydwan który widzi jego pozycje. To co zobaczymy jutro zdecyduje o sposobie rozegrania bitwy.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-07 18:16:51
Wszed³ na t± górkê wczoraj wiêc mo¿e liczy na ³atw± zdobycz.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-07 18:24:39
Nie. Teraz mi siê przypomnia³o. On sta³ na tej górce wczoraj i pewnie siê nie zdecyduje przy tym ustawieniu jak napisa³em na scereenie.
Zrób inaczej.

Katapy koniecznie do miasta i zrób tak by by³o tam 5-6 innych jednostek tylko. Reszta za miastem tam gdzie mia³y stac twoje katapy.
Je¶li siê nie ruszy swoim wojskiem to uderzysz katapami a ja zaraz po tym konikami. Ma tam wszystkie swoje katapulty wiêc warto mu je wybiæ. Bêdzie bezbronny na moich rycerzy.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-07 22:34:32
Tylko nie krzycz na mnie pls - pomiesza³o mi siê - catapy zostawi³em pod miastem :wstyd:

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-08 00:14:58
zdaje sie ze widzialem u ciebie pikiniera wiec masz inzynierje. jesli nie uciekltym stackiem to i tak jest w zasiegu

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-08 07:35:05
niestety jestem bez in¿ynierii.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-08 07:48:14
Trudno.
O której godzinie mo¿esz robiæ turki?

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-08 10:19:35
dzi¶ to w godz 14:30 - 15:30

a pó¼niej to po 19:30

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-08 13:19:37
ja o tej porze nie dam rady. 2 godziny pozniej.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-08 13:21:55
jesli nie mozesz poczekac to wejdz i wal z katapultten stak jesliwejdzie w pole ataku. popraw wszystkim co masz w zasiegu. ja wykoncze to konikami. jesli wejdzie mi 80 prec to kápy znikna

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-08 18:46:38
Nie mog³em wcze¶niej i nie mogê pó¼niej. Muszê jechaæ do pracy wiêc turê ju¿ zrobi³em.
Dzi¶ na szczê¶cie nie mia³o to znaczenia.
Jednak koniecznie teraz wstawiaj wszystko co masz do tego miasta!!! Katapy, rydwany, s³onie.
Jutro te¿ nie ma potrzeby by¶my razem koniecznie wchodzili bo rozwi±zanie jest tylko jedno - ty wchodzisz pierwszy (je¶li siê nie uda razem) i walisz w jego stack katapultami a potem koniecznie tym co masz dostêpne!!! Ja muszê wykoñczyæ bo inaczej i ciebie i mnie rozniesie je¶li tak nie zagramy.

Widzia³em, ¿e po³±czy³ oba stacki na tej górce i pewnie jutro podejdzie pod miasto. Je¶li nawet nie podejdzie to te¿ trzeba atakowaæ. Ma nieznaczn± przewagê liczebn± i jako¶ciow± ale je¶li pierwsi uderzymy to wybijemy wojsko a jego katapulty nie zd±¿± zagraæ.
Je¶li zagrasz inaczej to wycofam wojsko bo szkoda mi traciæ kilkunastu konnych na samodzieln± walkê.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-09 16:21:11

Zaatakowa³em zgodnie z planem. Ca³kiem nie¼le to wygl±da. Pomijaj±c catapki, to straci³em tylko chyba 3 jednostki. Stack wroga jest ³adnie zmiêkczony. Powodzenia w dalszej bitwie :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-09 21:31:53
Wszystko wybite. Pozosta³ tylko ten rycerz na górce.
A to siê Inek zasmuci.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-09 21:52:59
Wstrzymaj siê z tym info do czasu wej¶cia Leszka do Dyplo. Chcia³bym widzieæ jego minê gdy bêdzie szuka³ na mapie swojej niezwyciê¿onej armii :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-10 17:42:05
Dzi¶ po wej¶ciu do Dyplo zamierza³em podleczyæ jednostki ale zrobi³em zwiad i okaza³o siê, ¿e w mie¶cie po prawej jest 1 pikinier. Nie czeka³em d³ugo z decyzj± i rycerzem zaj±³em miasto. Dziêki temu mam mo¿liwo¶æ przezbrajania koników na rycerzy. Lechu siê pogubi³ ju¿ kompletnie po wczorajszym wej¶ciu i poszukiwaniu swego stacku.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-10 18:26:31
Wydaje mi siê , ¿e kronikarzy te¿ mu wybi³e¶ ;)

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-11 10:42:01
Dzi¶ mogê wys³aæ szpiega na tereny Inki (choæ mo¿e ju¿ tam masz )

I jak widzisz dalsze dzia³ania po tym o¶wiadczeniu Inki. Jestem zbyt malutki aby cokolwiek sugerowaæ :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-11 13:46:15
Trzeba probowac odbic twoje miasto. podleczysz jednostki i skoczymy jak najszybciej bo sciaga rycerzy.

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-11 18:15:15
Odbi³em twoje miasta ju¿ wszystkie + ¶wiête po Cencie. Wskakuj na górkê na lewy skos. Ma tam ciut dalej malutki stack. Dorwiesz nicponia bo uderzy tym na mnie.

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-13 15:22:50
Wróci³em z netem tzn. TP od czasu do czasu robi takie numery na moim terenie i to przewa¿nie w weekendy.

Czytam w³a¶nie, ¿e posz³o dobrze. Teraz jednak nie wiem co mogê zastaæ w "¶rodku" i proszê Ciebie o krótk± instrukcjê.

Widzê te¿, ¿e Inka lekko siê, przyzwoicie mówi±c ;) , denerwuje :D

King_Chrobry (King Chrobry ( Stalin / Zulusi ) ) 2011-06-13 15:52:33
OK - ju¿ kumam , o co biega :)

Rudi2 (Rudi ( Boudica / Mongolia ) ) 2011-06-13 16:30:10
Mamy wojne drogi Zulusie.
Postaw piwo autorowi tego posta

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: