Pakt "Angielska herbatka " (Cholernik) |
Author |
Message |
Shaka[D14]
|
Posted: 2012-07-24, 19:09 Pakt "Angielska herbatka " (Cholernik)
|
|
|
Pakt numer 2219, założony 2011-11-28 19:48:16 przez Cholernik (Cholernik)
Nazwa paktu: Angielska herbatka
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Cholernik
KasztelanMirmil |
|
|
|
 |
Shaka[D14]
|
Posted: 2012-07-24, 19:09
|
|
|
Cholernik (Cholernik) 2011-11-28 19:53:43
Witaj sąsiedzie zza morza. Powiem krótko bo czasu mało jest. Niepokoją mnie ruchy armii Francuskiej na mej granicy, dodatkowo po drugiej stronie pojawiły się statki angielskie, co dodatkowo mnie niepokoi. Mam nadzieję że zrozumiesz pojawiający się niepokój na Syjamskich ziemiach, więc bym prosił aby twe statki odpłynęły na wschód a równoleżnik Skały Gibraltarskiej był swoistą granicą dla naszych flot. Liczę na dalszą współpracę handlową oraz na to że pokój tak szybko się nie zakończy na tym świecie.
Pozdrawiam Ramkhamhaeng
KasztelanMirmil (KasztelanMirmil) 2011-11-28 20:32:18
Moje statki wyruszyły wyłącznie na misję geograficzną, bowiem nasza znajomość oceanu jest bardzo słaba. Szukamy legendarnego morskiego przejścia ze wschodu na zachód, ale coś mam obawy że to przejście jest tylko legendą.
Nie jestem pewien, czy wiem gdzie jest Skała Gibraltarska, ale przypuszczam, że chodziło ci o jej południk ? W razie czego możesz mi mniej więcej wskazać, gdzie jej szukać ?
Moja propozycja jest taka: jeden z moich statków odpłynie od razu na wschód, drugi będzie kontynuował misje geograficzną. I pozostaniemy w układzie, w którym po jednym statku będzie przebywało po przeciwnej stronie umownej granicy. Co Ty na to ?
Pozdrawiam
Elka.
Cholernik (Cholernik) 2011-11-28 20:40:11
Przejście nie istnieje. Na dole lód, na północy strefa wpływów Syjamu. A faktycznie chodziło mi o południk. Skała Gibraltarska znajduje się w połowie drogi między Londynem a Syjamskimi ziemiami, dlatego uważam ten teren za dobrą granicę.
Pozdrawiam Ramkhamhaeng
KasztelanMirmil (KasztelanMirmil) 2011-11-28 23:56:06
W związku z brakiem sprzeciwu wobec statku ambasadorskiego, zakładam, że propozycja została przyjęta. Jeden statek skierowałam na Wschód, drugi nadal kreśli nowe mapy.
Cholernik (Cholernik) 2011-11-29 00:01:04
Mapy nowe możesz kreślić, tylko nie płyń na północ. W okolicach domku Świętego Mikołaja czai się zło. Piraci, piranie, rekiny, ośmiornice, obcy, a nawet duch Niemca. Liczę na to że nie będziesz próbował wpłynąć na tamtejsze wody...
Pozdrawiam Ramkhamhaeng |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Czas generowania strony : 0.38 s.
|