Pakt "Francja - Persja" (Krasny) |
Author |
Message |
Shaka[D14]
|
Posted: 2012-09-24, 21:01 Pakt "Francja - Persja" (Krasny)
|
|
|
Pakt numer 2734, za³o¿ony 2012-04-02 14:25:11 przez Krasny (Francja / Churchill)
Nazwa paktu: Francja - Persja
Zaproszone do paktu nacje:
Twórca: Krasny
trebuch |
|
|
|
 |
Shaka[D14]
|
Posted: 2012-09-24, 21:01
|
|
|
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-02 14:27:21
Witam w³adcê Persji! Dosz³y mnie wie¶ci, ¿e w wojnie przeciwko naszemu wspólnemu wrogowi Egiptowi wasze wojska zapu¶ci³y siê a¿ pod znajduj±ce siê przy naszej granicy miasto Teby. Chcia³bym zapytaæ i uprzejmie poprosiæ - czy Trebuch móg³by odst±piæ nam to miasto? Pozdrawiam!
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-04-02 21:46:31
witam, Teby to jedyny odrobinê cenny k±sek jaki móg³bym mieæ z Egiptu. BBB wzi±³ po³owê kraju, Ty wzi±³e¶ najwiêksze miasto, a mi przypad³o jedno miasto na pustyni nie nadaj±ce siê do niczego (zniszczy³em) i drugie niewiele lepsze (zero usprawnieñ, 2 populacji, beznadziejna lokalizacja) które po zastanowieniu oszczedzi³em. Zaproponuj co¶ w zamian za Teby tak aby ka¿dy by³ zadowolony
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-03 00:13:37
Na ten moment mogê zaoferowaæ jedynie z³oto (60 gp, ale muszê wpierw zapytaæ o zgodê admina) oraz zaproponowaæ pakt o nieagresji. Ewentualnie chêtnie wys³ucham propozycji. Wys³a³em ju¿ zapytanie do Rihiego o zgodê na potencjalny "przelew".
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-03 07:42:34
Rihi zgodzi³ siê na zap³atê jedynie pod warunkiem ¿e zajmiesz miasto i je odsprzedasz... Je¿eli Ci to trochê dziwne rozwi±zanie nie odpowiada, mo¿e masz jak±¶ kontrpropozycjê?
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-04-03 22:04:01
mogê siê zgodziæ na zdobycie i oddanie ale wówczas pewnym jest ¿e stracê sporo wojska bo egipt zebra³ tam poka¼n± obronê. wtedy musia³bym dostaæ ze 200 gp od Ciebie ¿eby mi siê op³aca³o. Twoja korzy¶æ jest taka ¿e dostajesz miasto bez straty jednostki. co my¶lisz?
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-04 01:44:08
Nie mam takiej kwoty Absolutny max. jaki jestem w stanie wycisn±æ w tym momencie to 80 gp. Wiêc mogê zaproponowaæ jedynie tak± kwotê i gwarancjê spokoju. Ewentualnie mogê sam zdobyæ Teby i wzamian za Twoje ust±pienie mi mogê daæ wdziêczno¶æ i gwarancjê pokoju.
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-04-04 21:17:27
ok, jestem gotów odst±pienia miasta na takich zasadach - pomó¿ mi os³abiæ obronê Teb i wkroczyæ do nich jako pierwszy. nie ukrywam ¿e zale¿y mi na tym ¿eby zdobyæ chwilowo pozycjê lidera i zdobyæ questa. niezale¿nie czy questa uda mi siê wygraæ - oddam miasto za darmo Francji w turze zaraz bo roztrzygnieciu questa (tzn. je¶li ja albo Larry przescigniemy Rihitera w punktacji). zgadzasz siê?
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-04 21:55:08
Nie ma problemu, zbijê ca³± obronê. Oczywi¶cie odczekam na zwyciêstwo w que¶cie. Tyle ¿e Rihiter nie zgodzi siê na oddanie miasta za darmo, dlatego nalegam na choæby symboliczn± kwotê 35 gp
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-06 11:06:25
Jako akt dobrej woli i zachêcenia do wspó³pracy zbi³em praktycznie ca³± obronê w Tebach. Wchodzisz na gotowe
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-04-06 19:33:55
ok, dziêki, prawdopodobnie jutro oddam Ci miasto bo questa wygra Larry
Krasny (Francja / Churchill) 2012-04-07 03:10:55
Szkoda w takim razie Ale mo¿e siê jeszcze uda
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-05-26 00:58:28
hej, i jak sprawa z bbb? napisa³ ¿e stopuje ofensywê ale przed tym zabra³ Ci miasto. prawdopodobnie nie idzie dalej tylko dlatego ¿e obawia siê wojny ze mn±. jak wygl±da sytuacja, dogadali¶cie siê? cholernik Ciê wystawi³ czy Ci pomo¿e?
Krasny (Francja / Churchill) 2012-05-28 19:44:44
Ciê¿ko powiedzieæ. Je¶li masz bezpieczne ty³y, mo¿esz zbieraæ wojska pod granic±. W razie wojny Cholernik powinien te¿ wkroczyæ. Ale ja nie chcê wojny i mam nadziejê ¿e wszystko bêdzie po staremu. Rozmowy nadal trwaj±. Aha, i uwa¿aj. Wygl±da na to ¿e bbb ma wszêdzie szpiegów.
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-06-18 23:12:41
sorry ale indiañcowi nic nie zrobiê bo odlecia³ techami, chiñczyk ma Ciê gdzie¶ i Ciê nie wesprze, przynajmiej sobie Theby wezmê bo inaczej Indianiec zajmie wszystkie Twoje miasta
Krasny (Francja / Churchill) 2012-06-21 06:51:59
bbb ma ciê¿ko rann± armiê w Memphis, musia³ siê tam zatrzymaæ i ruszy dopiero jak siê podkuruje. Cholernik szuka na niego sojuszników, sami zreszt± ju¿ maj± wojnê. Je¶li siê dogadasz z Cholernikiem mo¿ecie zajmowaæ miasta bbb (Chucher za moment bêdzie mieæ kirasjerów). Bardzo prawdopodobne ¿e pod wojnê podepn± siê nastêpni. Zrobisz jak uwa¿asz.
trebuch (Persja / Hannibal) 2012-06-21 23:05:55
Theby wzi±³em bo i tak bbb by zabra³. teraz je¶li stworzy siê silna koalicja przeciw bbb z szans± na pokonanie go to wchodzê w to i walczê po Waszej stronie, je¶li nie to nie ryzykujê |
|
|
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
Czas generowania strony : 0.23 s.
|