xfire: marwoj Helped: 20 times Age: 42 Joined: 27 Aug 2008 Posts: 1192 Piwa: 8/30 Location: Świętochłowice
Posted: 2012-12-06, 11:05
Martin wrote:
Dokładnie, fatalnie jest od kilku dni. Może to przyczyna ataku tych botów bo jest ich zarejestrowanych pełno
Tak, a szczególnie tego jednego od ufoków, który ciągle spamuje w prawie każdym wątku.
_________________ "There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs."
xfire: marwoj Helped: 20 times Age: 42 Joined: 27 Aug 2008 Posts: 1192 Piwa: 8/30 Location: Świętochłowice
Posted: 2012-12-06, 11:50
Martin wrote:
Marw nie spamuje tylko ma coś do powiedzenia,
Dziękuję za uznanie. Szkoda, że o Tobie tego nie można powiedzieć.
_________________ "There are two novels that can change a bookish fourteen-year old's life: The Lord of the Rings and Atlas Shrugged. One is a childish fantasy that often engenders a lifelong obsession with its unbelievable heroes, leading to an emotionally stunted, socially crippled adulthood, unable to deal with the real world. The other, of course, involves orcs."
xfire: fcbeny Helped: 50 times Age: 33 Joined: 12 Mar 2006 Posts: 9064 Piwa: 67/13 Location: Czerniejewo
Posted: 2012-12-07, 18:49
Poświęciłem dzisiaj ponad dwie godziny na szukanie zamulacza. Okazało się, że w widoku tematu zamulał BeerMod, czyli piwka. Poprawiłem mu jedno zapytanie i widok ten generuje się teraz w około 0,5 s, zamiast 1,3 s. Tu powinna być duża poprawa.
Na stronie głównej i w widoku listy tematów/działów przymulał trochę jakiś TOP 5 MOD, którego w sumie nie używamy nigdzie (wnuczuś? ). Wywaliłem go i widok ten przyspieszył z 0,8 s do 0,5 s. Szału nie ma, ale powinno być zauważalnie szybciej.
A, i dużo emotek mamy, a one też spowalniają forum. Dzieje się tak tylko przy długich postach, więc przeżyjemy
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum