www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download
 
 Announcement 
   Jesteś nowy? Kliknij tutaj!    Zgłoś grę Civ6     Zgłos grę Civ5    Zgłoś grę Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIĘ NA GRĘ    Na ircu jest users osób. Załaduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic


Wielkość czcionki i interfejsu
Author Message
plebann


Joined: 24 Jun 2013
Posts: 2
Posted: 2013-06-24, 11:10   Wielkość czcionki i interfejsu

Witam.
Od niedawna usiłuję grać na kompie podłączonym pod 42" TV stojącym jakieś 3m od miejsca siedzenia. Rozdzielczość TV oscyluje wokoło 720p.
Posiadam kartę graficzną ATI HD7770.
Jednak problem goni problem.
Pierwszą walką było ustawienie rozdzielczości. Nie wiedzieć czemu w ustawieniach nie ma możliwości wyboru 1280x720 (a tak mam ustawiony pulpit i taka jest natywna rozdzielczość TV). Są podobne, 1280x768, 1360, 1366, 760, 766... 720p nie ma.
Drugą kwestią, dużo bardziej niemiłą jest wielkość czcionki i samego interfejsu.
Nie mam złego wzroku (chociaż jak pogram tak dalej to pewnie to się zmieni), ale żeby przeczytać opis czegokolwiek muszę się wytężać. Albo siadać bliżej, ale jest to słabe (wiąże się z reorganizacją całego salonu).
Macie może jakieś recepty na rozwiązanie obu problemów?
Dzisiaj znalazłem coś takiego (http://forum.civilization...pic.php?t=15538), ale jeszcze nie miałem okazji tego przetestować, mam nadzieję problem 2. nie będzie już aktualny.
Last edited by plebann on 2013-06-24, 11:25; edited 2 times in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Cholernik 



xfire: Cholernik
Helped: 14 times
Age: 34
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 2404
Piwa: 51/26
podpułkownik  Brązowy zlotowicz - 1 zlot  Pomocna dłoń – pomógł minimum 10 razy  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 9  Przeżycie w Dyplo - Dyplo Miś 2  I miejsce w Pucharze KAC - w turnieju drużynowym Civ 5  Wygrany jeden GOTM 
Posted: 2013-06-24, 14:56   

A co do pierwszego, to spróbuj w pliku GraphicsSettingsDX .ini folderze c:\Users\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\
zmienić rozdzielczość na żądaną.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
plebann


Joined: 24 Jun 2013
Posts: 2
Posted: 2013-06-24, 16:55   

Zmiany w GraphicSettings są niestety olewane przez grę.

Zmiana czcionki i wielkości pomogła, da się przeczytać komunikaty komfortowo.

Jeszcze jak by rozdzielczość...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Podobne Tematy
Topic Author Forum Replies Last Post
No new posts Zagadki interfejsu
stoickov Gadanie o Civ(VI)kowym graniu 24 2016-10-25, 09:17
Forever
No new posts Sugerowana wielkość mapy
anion Forum administracyjne Dyplo5 13 2009-10-23, 16:50
anion
No new posts Wielkość mapy a ilość graczy
ScoobyDoo Forum dyskusyjne FFA 4 2011-01-18, 16:29
ScoobyDoo
No new posts [ Poll ] [stary] Turniej wewnętrzny - rodzaj i wielkość mapy
LDeska Forum dyskusyjne turniejów / Tourneys discussion forum 0 2007-05-12, 08:33
LDeska
No new posts [TUT] XML: Wielkość świata, czyli rozmiar mapy
Co można osiągnąć modyfikując plik CIV4WorldInfo.xml
anion Warsztat Civ-modera 4 2007-11-13, 11:47
anion

Czas generowania strony : 0.24 s.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group