xfire: domel11 Helped: 8 times Age: 28 Joined: 26 Mar 2006 Posts: 3944 Location: Warszawa/Świecie
Posted: 2008-01-28, 22:28
No to ja mam o wiee gorszy problem
W końcu kiedy dyplo jest aktywne postanowiłem sie wbić. Najpierw przy włączonym xfire wyskakiwał mi błąd w xfire i zamykał civke. więc się wycwaniłem i wyłączyłem x. To nie pomogło, i zaczął wyskakiwać błąd windowsa. Sądziłem ze mam może mniej aktualnego moda więc ściągnąłem aktualnego ale nadal dupa. Błąd wyskakuje przy inicjalizacji gry a nie przy pobieraniu danych.
Poniżej błąd windowsowy.
Poniżej błąd z xfire
Last edited by domel on 2008-01-28, 22:58; edited 2 times in total
Ja też nie mogę wejść - wczoraj miałem na hamachii na zielono możliwość połączenia się lecz byłem w drodze do wawy i nie mogłem. Teraz mam strzałkę na niebiesko - pingi od 300-1100ms ;/ Katastrofa jak nie Kotastrofa : ) Wcześniej miałem podobny błąd, ale było to spowodowane nie załadowaniem moda. Teraz już tego nie mam problem lecz wciąż nie mogę się połączyć coście zmienili, bo ja na swoim kompie od wczoraj nic O_o.
Dodam że mam ustawione UDP: 2056
Damian załaduj normalnie Moda może błąd jest w skrypcie.
_________________ Pozdrawiam stary wyjadacz Civkowy
Fox.
Last edited by Fox on 2008-01-28, 22:54; edited 1 time in total
xfire: domel11 Helped: 8 times Age: 28 Joined: 26 Mar 2006 Posts: 3944 Location: Warszawa/Świecie
Posted: 2008-01-29, 08:01
Peter jak pisałem wycwaniłem się i wyłączyłem xfire, to nie pomogło i wyskakiwał błąd windowsa który też wyłączał civke. Oba te przypadki zobrazowałem na screenach.
xfire: ldeska Helped: 30 times Age: 34 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 19084 Location: Warszawa
Posted: 2008-01-29, 11:16
Domel sprawdź te dwie rzeczy o których pisałem w pierwszym poście - wygląda mi to na pierwszy z tych błędów...
LDeska wrote:
UWAGA:
Jeżeli w trakcie wchodzenia do gry otrzymamy błąd "Runtime error" to znaczy że zapomnieliśmy załadować MOD'a 40civ przed wejściem do gry.
Jeżeli po załadowaniu gry zamiast zobaczyć mapę zobaczymy błąd mówiący o tym że civka nie mogła zablokować przed zmianami pliki gry oznacza to że źle zainstalowaliśmy mod 40civ. Powinien on być w katalogu gdzie jest zainstalowana gra (ten błąd mi wyskoczył gdy moda miałem w katalogu "Moje Dokumenty").
Posted: 2008-01-29, 11:26
Leszek na pewno to nie rzeczy o których ty wspominasz, tak jak mówiłem wymieniłem moda na aktualnego, znajduje się on w odpowiednim folderze. to też nie jest runtime error bo wbijam się do dyplo z włączonym modem.
Wbiłem się do starting roomu, wybrałem nacje portugalską oraz nadałem jej hasło, do tej chwili działa wszystko dobrze. Dopiero w momencie gdy próbuje się już wbić do gry civka się wykrzacza. Błędy wyskakują w dwóch rodzajach, raz jak jest włączony xfire to pokazuje się xfireowy błąd, a jak go wyłączę to wyskakuje błąd windowsa. Wczoraj próbowałem się wbić chyba z 10 razy i zawsze było to samo.
Last edited by domel on 2008-01-29, 11:31; edited 1 time in total
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum