(...) Jeżeli nie będzie sprzeciwów to jutro wieczorem Peter wyśle mi listę nacji (bez informacji kto co wybrał oczywiście) i ja stawiam grę na skrypcie by Beny/Anion Dyplo3v8. (...)
Czyli jeszcze kwestia czy ktoś wyraża sprzeciw jakiś...
_________________ Pionierów poznaje się po nożach w plecach.
Last edited by anion on 2008-02-11, 09:10; edited 1 time in total
xfire: damroka Helped: 6 times Joined: 20 Sep 2007 Posts: 1753 Location: strefy podmiejskiej
Posted: 2008-02-11, 10:27
Co do skryptu mapy to ok.
Ale pytanie brzmi, na którym modzie będziemy grali, bo w zasadach do dyplo jest zapisany ten bez dodatkowych surowców, czyli oliwek, ziemniaków, tytoniu i innych.
Ja osobiście jestem za tym, żeby grać na modzie 40civs_xres
xfire: ldeska Helped: 30 times Age: 34 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 19084 Location: Warszawa
Posted: 2008-02-11, 10:47
Damroka - ja też jestem za tym i wszyscy którzy się wypowiadali też byli za, więc rozumiem że gramy na modzie 40civs_xres... już poprawiam reguły i czekam do wieczora na ewentualne sprzeciwy. Jak nie będzie to dzisiaj wieczorem uruchamiamy Dyplo3 !
Moim zdaniem powinieneś dać jasne info na stronie głównej - jak pisałeś już wcześniej - na co najmniej 24 godziny przed startem, w jaki dzień i o jakiej godzinie rusza Dyplo3.
Nie powinno być sytuacji, gdzie nagle jest rzucone hasło "Dyplo3 właśnie stoi, tura 0 rozpoczęta" bez wcześniejszego wyprzedzenia.
Po prostu daj jasne info o dniu i godzinie kiedy dokładnie Dyplo3 rusza odpowiednio z min. 24-godzinnym wyprzedzeniem.
xfire: damroka Helped: 6 times Joined: 20 Sep 2007 Posts: 1753 Location: strefy podmiejskiej
Posted: 2008-02-11, 19:23
Anion wg mnie to nie problem. I tak wiadomo, że nie wszyscy na raz się zalogują i postawią miasta. Skoro już wszystko jest ustalone to im wcześniej zaczniemy tym lepiej. Przecież będziemy czekali aż każdy ze zgłoszonych zrobi zerową turkę. Możliwe, że zajmie to nam ze 3 dni, a to wystarczający czas żeby każdy mógł załapać, że dyplo3 ruszyło.
xfire: peterek Helped: 5 times Joined: 31 Dec 2005 Posts: 5663
Posted: 2008-02-11, 19:36
anion wrote:
Moim zdaniem powinieneś dać jasne info na stronie głównej - jak pisałeś już wcześniej - na co najmniej 24 godziny przed startem, w jaki dzień i o jakiej godzinie rusza Dyplo3.
Cos w tym jest, bo moze byc lament ze ktos komus tereny zabral a ten nie wiedzial...
Leszek - proponuje start jutro czyli 12-02-2008 o 20.00 - niech juz ten zegar tyka...
Zmiana nacji mozliwa do 12-02-2008 do godziny 18.00.
Uważam, że każdy powinien mieć szansę wejścia w "godzinę zero". Czyli taka godzina powinna być wcześniej z odpowiednim wyprzedzeniem ogłoszona.
A inna kwestia czy ktoś będzie chciał wykorzystać tą informację czy nie.
Rzućcie info jeszcze na startowej żeby było wszystko wiadome wszem i wobec.
A do proponowanego przez Ciebie terminu pozostało już akurat niewiele ponad dobę.
xfire: ldeska Helped: 30 times Age: 34 Joined: 29 Mar 2006 Posts: 19084 Location: Warszawa
Posted: 2008-02-11, 19:54
Ogłoszenie jest już na stronie głównej KAC'a, w wątku ogłoszeń Dyplo3, w tym wątku i na górze każdej strony forum, więc chyba starczy
Tylko zastrzegam sobie możliwość poślizgu (w obydwie strony). Niestety moja córcia nie jest tak "ucywilizowana" żebym mógł o podanej godzinie rzucić wszystko i zajmować się grą... ale postaram się uruchomić dokładnie o 20:00.
Posted: 2008-02-12, 19:25
Nacje zostaly wyslane do Leszka...
Mam nadzieje ze sie nie pomylilem
Jak by ktos swojej nie widzial na spisie to... to n ie jest dobrze...
Surykatk
Hatszepsut
Gilgamesh
Surykatk
Gilgamesh
Zara Yacob
Cyrusem
Shaka
Kublai Khana
Hatszepsut
Suleyman
Gilgamesh
Surykatk
Mao Zedong
Fryderyk 1
Perykles
Siedzącego Bysia
Hammurabi
Aleksander
Hammurabi
Ramzes II
Katarzyna
Oktawiana Augusta
Qin Shi Huang
Stalin
Charlemange
Zara Yacob
Stalin
Gilgamesh
Perykles
Hammurabi
Stalin
Posted: 2008-02-12, 20:01
Zla wiadomosc - Leszka corka ma bole brzuszka i w zwiazku z tym start bedzie opozniony, nie wiem o ile bo nie mam malych dzieci i nie wiem ile czasu zwykle boli je brzuszek...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum