www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download
 
 Announcement 
   Jesteś nowy? Kliknij tutaj!    Zgłoś grę Civ6     Zgłos grę Civ5    Zgłoś grę Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIĘ NA GRĘ    Na ircu jest users osób. Załaduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic


Systemy 64 bit
Author Message
maxibaca 



xfire: maxibaca
Helped: 5 times
Age: 27
Joined: 21 Dec 2005
Posts: 1162
Location: Poznań
kapitan  Brązowy zlotowicz - 2 zloty  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo1  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4,5 
Posted: 2008-07-15, 20:17   Systemy 64 bit

Ma ktoś z was Viste 64 bitową lub XP?? Jest jakaś różnica w osiągach?? :)
_________________




Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Beny 



xfire: fcbeny
Helped: 50 times
Age: 30
Joined: 12 Mar 2006
Posts: 9054
Piwa: 65/13
Location: Czerniejewo
generał dywizji  Złoty order za specjalne zasługi - system Dyplo, PBEM, FFA, losujący, civilopedia  Brązowy zlotowicz - 2 zloty  Brązowy civmaniak – najwięcej rozegranych gier  Pomocna dłoń – pomógł minimum 10 razy  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  I miejsce w Dyplo - Dyplo Miś 2  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4  Złoty gracz w demokrację - GwD1-admin  Złoty gracz w demokrację - GwD2 
Posted: 2008-07-15, 21:14   

maxibaca wrote:
Ma ktoś z was Viste 64 bitową lub XP?? Jest jakaś różnica w osiągach??

32 bitowy jest szybszy? :P
Ogólnie xp64 nie należy do udanych dzieł ms... Co do Visty to nie wiem. Żeby było widać różnicę to trzeba mieć programy w wersji x64. Mam linuksa Kubunty 64bit i ciężko z programami 64 bitowymi... XXI wiek, a rozwój technologii jakoś nawala. Soft nie nadąża za sprzętem.

Podsumowując mam 4GB i Windows XP 32 nie obsługuje tylu. mimo wszystko wole mieć 3,25 GB na 32bit XP po polsku niż 4GB na kaszanie (xp64). Co do Visty to nie wiem, ale tutaj już bym był skłonyy do systemy 64 bitowego :)
_________________
278
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
ponti 



xfire: marchwik
Helped: 9 times
Age: 37
Joined: 10 Apr 2006
Posts: 11206
Piwa: 61/68
Location: Góra Kalwaria
generał broni  Złoty order za specjalne zasługi - Za adminowanie, Tfurca Gotmuff  Złoty zlotowicz - 10 zlotów  Brązowy civmaniak – najwięcej rozegranych gier  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 10  Przeżycie w Dyplo - Dyplo1  Przeżycie w Dyplo - Dyplo3  Przeżycie w Dyplo - Dyplo6  III miejsce w Pucharze Randomowym - I Puchar Randomowy  III miejsce w Pucharze Randomowym - III Puchar Randomowy  Złoty gracz w demokrację - GwD1-kapitan 
Posted: 2008-07-18, 07:44   

Mam Viste 64 bit i powiem tyle ze śmiga mi fajnie na moim potworku .Problem niestety mam z modami do poszczególnych gier zarówno do Civki jak i Medieval Total War,chodzą chodzą a potem sie krzaczą i wywalają mnie do Windy.Jestem mocno wkurzony na tą porypaną Viste niestety przy 8GB Ram nie ma innej alternatywy jak ten szajs.....

Gry starsze lub modowane pod tą platformę nie chodzą po prostu,spędziłem 2 dnia na szukaniu rozwiązania problemu ale już mam dość i sie zniechęciłem po wgraniu najnowszego Biosu,najnowszych sterów do grafiki odpalaniu gier w zgodnosci z XP i wyłaczeniu połowy opcji w Viście.Fall from Heaven mod do Civki mi nie chodzi ,nie chodzi mi tez mod do MTW2.Czuje sie jakby miał jakiegos Apple.A nawet lepiej jakbym go miał :) bo Vista moze bedzie dobra za pare lat a moze nigdy skoro zapowiadają Windows 7.

M$ wypuścił ładnie wyglądajacą kaszanke na którą czekalismy pare lat i nic nie zmieniło sie.

Poczekam jednak tak samo było z XP kazdy narzekał a po service packu 2 stał sie on naprawde porządnym systemem operacyjnym,mam nadzieje ze Vista tez będzie.... w co jednak wątpie.


Mam Viste 64 bit ultimate.Zastanawiam sie nad downgradem do XP ale szkoda mi 4 GB Ramu na strate...
_________________
Naród wspaniały, tylko ludzie k***y - J.Piłsudski
Zaglądali do kufrów ,zaglądali do waliz, nie zajrzeli do dupy - tam miałem socjalizm

-------------------------------------------
Tfurca Gotmuff
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Beny 



xfire: fcbeny
Helped: 50 times
Age: 30
Joined: 12 Mar 2006
Posts: 9054
Piwa: 65/13
Location: Czerniejewo
generał dywizji  Złoty order za specjalne zasługi - system Dyplo, PBEM, FFA, losujący, civilopedia  Brązowy zlotowicz - 2 zloty  Brązowy civmaniak – najwięcej rozegranych gier  Pomocna dłoń – pomógł minimum 10 razy  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  I miejsce w Dyplo - Dyplo Miś 2  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4  Złoty gracz w demokrację - GwD1-admin  Złoty gracz w demokrację - GwD2 
Posted: 2008-07-18, 09:22   

A tak zachwalałeś Vistę :rotfl:
Zainstaluj sobie na próbę xp64 bitowy. Może akurat nie będą Ci przeszkadzały jego wady. Przynajmniej nie tak jak Visty ;)

Ewentualnie są jeszcze linuksy 64bitowe, ale... szkoda zachodu :)
_________________
278
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
maxibaca 



xfire: maxibaca
Helped: 5 times
Age: 27
Joined: 21 Dec 2005
Posts: 1162
Location: Poznań
kapitan  Brązowy zlotowicz - 2 zloty  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo1  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4,5 
Posted: 2008-07-18, 18:12   

hmm a Ponti testowałeś ten sam sprzęt na zwykłym systemie vista, bo teraz naprawdę sporo programów pojawia się w wersji x64 a niby to 2 razy więcej danych na raz i ciekaw jestem jak to ma na przyrost mocy :)
_________________




Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Podobne Tematy
Topic Author Forum Replies Last Post
No new posts Civilization 2 a windows 7 64 bit
krakow2000 Regulaminy, ogłoszenia, pytania 7 2011-07-12, 21:12
rwolus
No new posts Civ 4 a Windows 7 64-bit
problem z uruchomieniem
savoy Sprawy techniczne 27 2010-06-01, 16:23
P4WCio

Czas generowania strony : 0.32 s.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group