Beny a może Ty potrafiłbyś zrobić programik do Pbem-ów, czyli ten słynny Turn Tracker, bo to jakaś lipa z tym jest. Co jakiś czas wychodzi, że niepotrzebnie tracimy sporo czasu, bo nie wiadomo u kogo jest turka.
xfire: domel11 Helped: 8 times Age: 36 Joined: 26 Mar 2006 Posts: 4595 Otrzymał 9 piw(a) Location: Warszawa/Świecie
Posted: 2008-11-03, 20:26
ale co tu wrzucać? mój ty benusiu chodzi o to żeby był poprost0u oddzielny temat, gdzie nic by się nie pisało tylko klikało np. dalej i albo strzałka albo zielone światełko wskazywało na kim jest obecnie turka. ale se wymyśliłem
xfire: domel11 Helped: 8 times Age: 36 Joined: 26 Mar 2006 Posts: 4595 Otrzymał 9 piw(a) Location: Warszawa/Świecie
Posted: 2008-11-03, 20:51
a to by było najlepsze bo zapis można wysłać ręcznie czyli jak dotychczas, chodzi tylko o to żeby nie tworzyć bezsensownych postów typu "bobek". Poprostu wchodzisz i patrzysz, ach to jest u Lecha to jak za 15 min mamy turn trackera?
Last edited by domel on 2008-11-03, 20:53; edited 2 times in total
Nie chciałbym wyjść na marudę, ale czy ten Turn Tracker "w 15 minut" miałby polegać na tym, że trzeba by było się zalogować na forum i kliknąć na jakąś ikonkę, że się wykonało turkę? Jeśli tak to nie będzie nic rewelacyjnego, bo takie coś mamy w tej chwili, gdzie trzeba się zalogować i napisać choćby "poszło", ale problem w tym, że ludziom się nie chce i po jakimś czasie turka się gubi, bo ktoś nie napisze o tym, a turka jest jedną z wielu wiadomości w skrzynce i niezauważona sobie leży, a wszyscy czekają. To musiałaby być informacja automatyczna na forum, tak jak automatycznie można ustawić wysyłanie sejwa do następnego gracza bezpośrednio z civki.
xfire: fcbeny Helped: 50 times Age: 30 Joined: 12 Mar 2006 Posts: 9054 Piwa: 65/13 Location: Czerniejewo
Posted: 2008-11-03, 22:51
No ja chciałem zrobić takie coś, że wchodzi sie na stronkę i tam jeśli jest Twoja kolej to masz formularz w którym wskazujesz save'a i wszystko. Systemik by wysyłał mailem link do pliku na serwerze oraz notował kto kiedy wysłał, pobrał save'a. Ale z tym nie daje sobie rady (z tym wysyłąniem na serwer). Sprawdzałem już kilka gotowców i zawsze plik ginie na serwerze. tzn. jest wysyłany do folderu temp, a jak chcę go przenieść konkretnie na serwer to go tam nie ma.
To sie namyślajcie, czy mam sie bawić w indicator czy czekamy aż Lechu zrobi TT z prawdziwego zdarzenia
PS.
Admina proszę o wycięcie tego OT i przeniesienie do wątku o TT. Dziękuję
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum